thomson92 0 Napisano 22 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Witam W samsungach jest dodatkowy software który umozliwia przedłużenie życia baterii poprzez ustawienie ładowania do 80% czy w laptopach firmy dell istnieje jakiś alternatywny program żeby ustawić w ten sposób ładowanie? Zarówno z poziomu desktopu jak i biosa nie mogłem zmienić tych ustawień czy ktoś ma jakis pomysł? Z góry dziękuję za odpowiedz Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 22 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 (edytowane) Niestety ostatnio się z tego wycofali:( W starszych była taka opcja. Widziałem to w latitude i w vostro bodajże też to widziałem. Można to połowicznie obejść. W Dell Command w harmonogramie ustawiłem sobie, że bateria ma się ładować tylko w nocy. Jako że mój laptop nie pracuje w nocy to się nie ładuje non stop na fulla. Jak mi się bateria mocno rozładuje, to ręcznie wyłączam Peak Shift i bateria się zaczyna ładować. Dla kogoś kto używa laptopa non stop na baterii jest to nie wygodne. Mój laptop jest podłączony do stacji dokującej i do monitora. Pracuje jako stacjonarka, więc mnie to tak bardzo nie boli. Edytowane 22 Listopada 2016 przez benutzer Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts