Skocz do zawartości

Telefon Dual Sim 1500 zł

Recommended Posts

Witam.

Proszę o poradę co do telefonu z funkcją dual sim. Chciałbym połączyć telefon służbowy z prywatnym, bo noszenie dwóch telefonów jest uciążliwe. Służbowy telefon to Huawei Y5, który jest strasznie mulący, przez co używanie tego telefonu to mordęga. Prywatnie posiadam HTC One M7, z którego jestem strasznie zadowolony, płynnie działa nawet dzisiaj wiele lat po premierze, jest świetnie wykonany, ale niestety ma straszny aparat i robi mi zdjęcia z fioletową poświatą.

Na początku myślałem o Honorze 8, One Plus 3 albo Xiaomi Mi5, ale nie wiem czy warto wydawać więcej kasy i zastanawiałem się też nad Huawei P9 Lite. Zależy mi na:

- dobrym aparacie,

- dobrym ekranie (FHD min 5 cali),

- płynności działania (to właściwie jest priorytet),

- wykonaniu, do którego mnie przyzwyczaiło moje HTC.

Budżet to 1500 zł z możliwością dołożenia jeśli byłoby to tego warte, a chciałbym mieć telefon na kolejne parę lat.

Co o tym myślicie? Macie jakieś inne propozycję? 

W one plus 3 dużo osób narzeka na wyświetlacz.

Telefony godne polecenia to tak jak mówisz Honor 8, Xiaomi Mi5 oraz Xiaomi Redmi Note 3 Snapdragon czy Redmi Note 4 Snapdragon. Nie bierz tych Xiaomi z procesorami MediaTek'a - są mniej energooszczędne i bardziej się grzeją. No i jeszcze P9 Lite równierz jest dobry. Chociaż on nieco odstaje od reszty, tak więc Xiaomi albo Honor.

Dzięki, dzięki zobaczę na te Xiaomi Redmi. Moto 4 mnie nie porwała, już wcześniej tez na nią patrzyłem. Najbliżej mi do Honora 8, widziałem go na żywo i strasznie mi się spodobał wizualnie, dodatkowo 4gb ramu więc myślę że z płynnością nie będzie problemu. Tylko czy warto dopłacać?

W one plus 3 dużo osób narzeka na wyświetlacz.

Telefony godne polecenia to tak jak mówisz Honor 8, Xiaomi Mi5 oraz Xiaomi Redmi Note 3 Snapdragon czy Redmi Note 4 Snapdragon. Nie bierz tych Xiaomi z procesorami MediaTek'a - są mniej energooszczędne i bardziej się grzeją. No i jeszcze P9 Lite równierz jest dobry. Chociaż on nieco odstaje od reszty, tak więc Xiaomi albo Honor.

Moge wiedziec co w tym wyswietlaczu nie tak? Mam, nie zauwazylem problemow, online tez na nartzekanie nie trafilem.

Osobiscie szczerze moge go polecic, z 6gb ramu naprawde dlugo bedzie w stanie dzalac plynnie. wedlug mnie to najwazniejsze teraz ram. moj S3 pewnie gdyby mial wiecej ramu to nawet z tak starym procesorem chodzilby plynnie. a tu mamy mocnego snapa i "za duzo" ramu, daje mu duzo wiecej niz 3 lata zdolnosci do urzytkowaniua. no i DASH fajnie baterie laduje.