Lawek 0 Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Witam. Proszę o poradę co do telefonu z funkcją dual sim. Chciałbym połączyć telefon służbowy z prywatnym, bo noszenie dwóch telefonów jest uciążliwe. Służbowy telefon to Huawei Y5, który jest strasznie mulący, przez co używanie tego telefonu to mordęga. Prywatnie posiadam HTC One M7, z którego jestem strasznie zadowolony, płynnie działa nawet dzisiaj wiele lat po premierze, jest świetnie wykonany, ale niestety ma straszny aparat i robi mi zdjęcia z fioletową poświatą. Na początku myślałem o Honorze 8, One Plus 3 albo Xiaomi Mi5, ale nie wiem czy warto wydawać więcej kasy i zastanawiałem się też nad Huawei P9 Lite. Zależy mi na: - dobrym aparacie, - dobrym ekranie (FHD min 5 cali), - płynności działania (to właściwie jest priorytet), - wykonaniu, do którego mnie przyzwyczaiło moje HTC. Budżet to 1500 zł z możliwością dołożenia jeśli byłoby to tego warte, a chciałbym mieć telefon na kolejne parę lat. Co o tym myślicie? Macie jakieś inne propozycję? Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysiu N 15 Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 A może redmi note 3 http://www.x-kom.pl/p/331541-smartfon-telefon-xiaomi-redmi-note-3-32gb-dual-sim-lte-dark-grey.html Rewelacyjny stosunek jakość/cena, bardzo dobra jakość wykonania, bardzo duża bateria, płynna praca systemu, wydajny procesor Snapdragon 650, dual SIM - 2 letnia gwarancja w Polsce. Cytuj Link to post Share on other sites
garoz 12 Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Może LEnovo Moto G4?? Jestem bardzo zadowlony, a mam od 3 miesięcy Miałem Honor 5X i w płynności bije go Moto G4, do tego wbudowane głośniczki sa stereo Cytuj Link to post Share on other sites
marcin4670 12 Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 W one plus 3 dużo osób narzeka na wyświetlacz. Telefony godne polecenia to tak jak mówisz Honor 8, Xiaomi Mi5 oraz Xiaomi Redmi Note 3 Snapdragon czy Redmi Note 4 Snapdragon. Nie bierz tych Xiaomi z procesorami MediaTek'a - są mniej energooszczędne i bardziej się grzeją. No i jeszcze P9 Lite równierz jest dobry. Chociaż on nieco odstaje od reszty, tak więc Xiaomi albo Honor. Cytuj Link to post Share on other sites
Lawek 0 Napisano 21 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Dzięki, dzięki zobaczę na te Xiaomi Redmi. Moto 4 mnie nie porwała, już wcześniej tez na nią patrzyłem. Najbliżej mi do Honora 8, widziałem go na żywo i strasznie mi się spodobał wizualnie, dodatkowo 4gb ramu więc myślę że z płynnością nie będzie problemu. Tylko czy warto dopłacać? Cytuj Link to post Share on other sites
BoBi1234 6 Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 W one plus 3 dużo osób narzeka na wyświetlacz. Telefony godne polecenia to tak jak mówisz Honor 8, Xiaomi Mi5 oraz Xiaomi Redmi Note 3 Snapdragon czy Redmi Note 4 Snapdragon. Nie bierz tych Xiaomi z procesorami MediaTek'a - są mniej energooszczędne i bardziej się grzeją. No i jeszcze P9 Lite równierz jest dobry. Chociaż on nieco odstaje od reszty, tak więc Xiaomi albo Honor. Moge wiedziec co w tym wyswietlaczu nie tak? Mam, nie zauwazylem problemow, online tez na nartzekanie nie trafilem. Osobiscie szczerze moge go polecic, z 6gb ramu naprawde dlugo bedzie w stanie dzalac plynnie. wedlug mnie to najwazniejsze teraz ram. moj S3 pewnie gdyby mial wiecej ramu to nawet z tak starym procesorem chodzilby plynnie. a tu mamy mocnego snapa i "za duzo" ramu, daje mu duzo wiecej niz 3 lata zdolnosci do urzytkowaniua. no i DASH fajnie baterie laduje. Cytuj Link to post Share on other sites
Lawek 0 Napisano 21 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Tylko teraz ciężko go dostać na oficjalnej stronie, wchodzi jego odświeżona wersja 3T i będzie pewnie droższa.. Cytuj Link to post Share on other sites
67Kuchar 1 Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Mam redmi 3 note pro. Wszystko śmiga oprócz rotacji ekranu przy włączonej automatycznej jasności ekranu. Problem stary ale xiaomi nic z tym nie robi...a to trochę wkurza Cytuj Link to post Share on other sites
gramacz 33 Napisano 22 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 (edytowane) Zmieścisz się cenowo w Xiaomi Mi5 3/64GB, tu masz promocje na czarny piątek http://telchina.pl/aktualne-promocje-telefonow-t8022-1500.html#p314711 żadnego Redmi nie kupuj. Edytowane 22 Listopada 2016 przez gramacz Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts