novastar 0 Napisano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam Proszę kogoś obeznanego w temacie o polecenie mi karty wifi na usb oraz routera wifi. Koszt karty najlepiej jakby nie przekroczył 100zł, a routera super byłoby jakby znalazł się jakiś do 150zł, no max 200zł. Mogę dodać, choć nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, że internet będzie dzielony na 2 komputery.Internet z netii na łączu tp. Użytek czysto domowy. Prosiłbym o ceny z komputronika. Cytuj Link to post Share on other sites
nazaropeth 9 Napisano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Na chwilę obecną w tym przedziale cenowym większość sprzętu działa tak samo. Osobiście mam w domu Ovislinka AirLive WT-2000ARM i od roku działa bez zarzutu. Sieciówkę Wi-Fi mam Edimax-a n-Lite i spisuje się to bardzo dobrze. Jedyne co to nie patrz nawet na router Edimaxa, bo się bardzo często wieszają. http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... 8901G.html http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... N422G.html taki zestawik będzie ok. Cytuj Link to post Share on other sites
MatiQ 72 Napisano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Dołączam się do wypowiedzi przedmówcy, sprzęt od TP-Linka będzie w sam raz Cytuj Link to post Share on other sites
novastar 0 Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Co do karty. Działa ona poprawnie wraz z win7 64bit ? Co do routera. Przeczytałem kilka opinii, że średnio nadaje się do wifi i ma słaby zasięg. U mnie do pokonania miałby ok.10m i 2betonowe ściany... Cytuj Link to post Share on other sites
MatiQ 72 Napisano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Tak karta działa pod Win7 x64. Grube te ściany? Cytuj Link to post Share on other sites
novastar 0 Napisano 28 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 No ściany maja ok.16cm Mogę wydać trochę więcej pln niż produkty który mi podaliście ale chcę mieć pewność, że wszystko będzie ok, nie będzie żadnego rozłączania itp. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts