Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera :75%GRY - 25%Obróbka wideo, interesują mnie 144Hz i minimum 144 FPS w tytulach internetowych takich jak Overwatch, H1Z1, BF1(nie wiem czy to wykonalne w tej kwocie, ale FPS>ULTRA DETALE)
  • Maksymalna kwota :5000zł
  • Kiedy zamierzam kupić komputer? :czarny piątek(25.11) ew. "pod choinkę"
  • Których części potrzebuję :za kwotę 5000zł proszę o propozycje PC+monitor 144Hz
  • Czy będę podkręcać sprzęt? :tak, za rok może dwa
  • Rozdzielczość mojego monitora i model :Proszę o monitor FHD 144Hz
  • Specjalne wymagania :

procesor i5 w wersji K

grafika tylko GeForce!(1060 6GB?)

16GB RAM, jakieś nie duże SSD na system,

obudowa - nic wymyślnego, dobre chłodzenie i 1-2 USB 3.0 z przodu dla wygody

• Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) :soundboard Asus Xonar DG, mogę również przełożyć HDD, TOSHIBA DT01ACA200, jeśli uważacie, że warto, ale wtedy proszę o podanie dysku 1TB jako zamiennik do starego zestawu(chcę go zostawić rodzicom)
  • Własna propozycja zestawu :
  • Inne :dodatkowo mile widziane propozycje nie drogiej klawy na CherryMX+podświetlenie(może być wersja bez numpada), klawka dodatkowo, nie patrzcie na nią dysponując tytulowymi 5tys

Jeśli o czymś zapomniałem lub coś zostawiłem nie jasne, odpiszę w komentarzach, z góry dziękuję za pomoc!

Preferowany sklep to http://www.esc.pl mają tam kreator zestawu, ktory poda cenee kompletu w ich sklepie ;)

Edytowane przez Trailer09

1 x Intel Core i5-6600K /3.5GHz, 6MB, LGA 1151, BOX/1 x SilentiumPC Fortis 3 HE14251 x MSI Z170A-G43 Plus /intel Z170, DDR4, LGA1151/1 x GoodRam Iridium PRO 240GB SATA3 (560/530MB/s) MLC1 x Corsair CX450M 450W 120mm Bronze Semi-Modularny1 x AOC G2460FQ (1ms, DVI/HDMI/DP, 144Hz)1 x Gigabyte GeForce GTX1060 WF2 OC 6GB DDR5 192bit (1797/8008) http://www.esc.pl/images/icons/stock_icon2.png1 x Patriot 8GB (2x4GB) 3000MHz CL16 Viper Elite1 x SilentiumPC Regnum RG3 Pure Black (b/z)

5062zł

Z czasem dokupisz sobie HDD na dane, na start masz SSD 240GB od Goodrama na kościach MLC z 5 letnią gwarancją.

I5 z odblokowanym mnożnikiem, płyta na Z170 od MSI z 8 fazową i w pełni chłodzoną sekcją, wydajne chłodzenei pod OC z 140mm wentylatorem, 8GB pamięci w Dual o wysokim taktowaniu, GTX 1060 z wydajnym i całkiem kulturalnym układem chłodzenia. Wszystko w obudowie z coverem na PSU i dyski. W komplecie dwa 120mm śmigła wraz z kontrolerem obrotów. Do tego zasilacz na topologii DC-DC z dużym zapasem mocy i 5 letnią gwarancją producenta.
Do tego szkiełko FHD od AOC'a o odświeżaniu 144Hz.

Czy będę podkręcać sprzęt? :tak, za rok może dwa

Zdecydowanie kręć CPu na start skoro chcesz uzyskać jak najwyższą wydajność.

• Popieram 1

Nie zwracaj nawet na to uwagi. 

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=113_425&products_id=68182

Z drugiej strony pamięci strasznie podrożały. Może daj sobie na start 1 x 8 GB i dokup druga kość za jakiś czas.

Kod na darmowe złożenie i wysyłkę w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa

szkoda ze nie zrobiles builda w tym kreatorze

Nie polecam, łatwo o pomyłkę, szerszy obraz mam z wyszukiwarki, no i można szukać według ceny, z rozwijaniem listy jest za dużo zabawy.

Żeby wcisnąć 16GB RAM na start nie ma tu już z czego zejść, jedynie dopłata.