killqio 1 Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Cześć. Szukam telefonu do około 2000zł. Teraz korzystam z LG G3S Titan, ale są problemy z GPS, a ja często korzystam z nawigacji. Zastanawiam się na S7 lub S7 Edge, Jest sens brać S7 Edge (nie zwracając uwagi na wygląd)? A może kupić S6? Bo w sumie to dużo się nie zmieniło. Znalazłem taką ofertę, ale może ktoś napisać jak sprawdzić czy telefon jest oryginalny, czy przypadkiem nie jest to jakaś podróbka itp? https://www.olx.pl/oferta/samsung-galaxy-s7-edge-black-czarny-z-euro-net-bez-brandu-CID99-IDiJOXF.html#1d3703eb1b Jestem z okolic więc mogę go odebrać osobiście. mój budżet : około 2000zł gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : nówka czy używka : Nowy (ewentualnie z przedłużenia umowy) preferowany rozmiar wyświetlacza : Standardowy (około 5``) preferowany system mobilny : Android do czego będę używać urządzenia : Codzienne użytkowanie ( Facebook, Snapchat, YouTube, Interent itd) moje najważniejsze wymagania : Często korzystam z nawigacji (Google Maps) i nie chciałbym żeby były problemy typu, jadę przez las i telefon traci sygnał, gdy inny telefon pracuje normalnie w tym samym czasie, Prosiłbym o opinię na ten temat. Z góry Dziękuje za każdą Pomoc i Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Muffin5510 4 Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 (edytowane) Jeżeli budżet to około 2000zł to naprawdę szczerze polecam OnePlus3 do kupienia na https://oneplus.net/pl/3 ( wysyłka ze Słubic) - polecam zakup za 329funtów (wyjdzie taniej niż 1800zł, dzisiaj była premiera OnePlus 3T, w sprzedaży 28 listopada ale różni się jedynie kamerą lekko lepszym procesorem(który ma też mieć mniejszy pobór energii) i o 400 mah większą pojemnością baterii a kosztować będzie 70 funtów więcej. Proszę zgooglować One Plus 3 vs Samsung S7. Naprawdę nie widzę sensu w płaceniu za markę gdy wystarczy odrobina dobrego researchu i możemy dostać w dużo lepszej cenie podobny telefon, warte uwagi jest również Xiaomi MI5. Życzę przemyślanej decyzji Edytowane 15 Listopada 2016 przez Muffin5510 Link to post Share on other sites
SUPERKLIKACZ 249 Napisano 16 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Ale szajsung ma lepszy aparat i jest wodoszczelny co dla niektórych jest bardzo ważnym aspektem. Link to post Share on other sites
killqio 1 Napisano 16 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Zastanawiałem się na Xiaomi Mi5, ale w X-kom prawie 1800zł, a na allegro dużo oszustów. I nie jestem przekonany co do gwarancji, bo telefon ogólnie fajny. Na olx znalazłem Xiaomi Mi PRO 128gb za 1800zł nawet. Więc jak mam dać 1800zł za xiaomi to wolę dołożyć te 400zł i wziąć s7 edge z przedłużenia umowy. Link to post Share on other sites
SUPERKLIKACZ 249 Napisano 16 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 No to sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.. Link to post Share on other sites
balans 67 Napisano 16 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Posiadam S6 i mimo iż telefon dobrze wykonany, o płynnym i szybkim działaniu to bateria pozostawia wiele do życzenia. S7 ma żywotność na baterii ponoć lepszą więc śmiem twierdzić że warto dopłacić, szczególnie do wersji edge która ponoć wyciska wyniki na baterii dosyć przyzwoite. Więc jeśli szukasz telefonu na olx w tych pieniądzach - to chyba najlepszy wybór to s7 lub s7 edge, ewentualnie możesz rozważyć htc 10. Telefony bardzo wydajne o dobrych podzespołach i wykonaniu, a w związku z tym że są popularne ich ceny na olx są dość niskie. Na tyle niskie że dopuszczając tę formę zakupu szczycą się świetną ceną i rozwiewają wątpliwości nad tym czy kupić s7 czy Mi5/one plus 3 które są dostępne tylko po cenach sklepowych (jeśli chcemy mieć gwarancje), a przez to wypadają porównywalnie a może nawet gorzej niż s7demki czy htc 10 przy konfrontacji cena, wydajnosc, podzespoły, wykonanie. Link to post Share on other sites
killqio 1 Napisano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Kolega z klasy ma S7 Edge od Sierpnia, bateria mu wytrzymuje 1dzień, maksymalnie 1,5 dnia, dużo korzysta z telefonu, ale wszystko zależy od użytkownika. Mi w LG G3s bateria wystarczała na jeden dzień bo nie korzystałem cały czas. Wczoraj kupiłem za s7 edge 32gb za 2300zł. Nawet plomba była nieruszona. Pierwsze wrażenia bardzo dobre, nawet nie ma co porównywać do poprzedniego mojego telefonu lg g3s. Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
Recommended Posts