Skocz do zawartości

telefon z najlepszym aparatem - jaki?

Recommended Posts

Po prawie 5latach użytkowania S3 nadszedł czas na zmianę słuchawki.

Telefon tak naprawdę służy mi przede wszystkim do dzwonienia,smsowania,internetu,nawigacji i najważniejsze - robienia zdjęć (gdyż zawsze jest pod ręką) 

Proszę zatem o pomoc w doradzeniu najlepszego telefonu z możliwie najlepszym aparatem.

Sam zastanawiałem się na LG g5, Huawei P9, OnlePlus 3

Samsunga nie chce gdyż już mi się znudził.

Jak na razie skłaniam się nad LG gdyż jest w wystarczającym rozmiarze i ma wymienną baterię no ale czy to właśnie on ma najlepszy aparat i czy będzie miał długo wsparcie - cieszył się popularnością na tyle aby na np. xda pojawiały się kolejne romy nawet jak oficialnie już nie będzie.

Prośba o pomoc co możecie polecić

Lg g5 to rowniez dobry fotograficzny smartphone, ma dobry aparat "główny" nie wiele gorszy od tego z s7 i ten drugi szerokokątny sprawia ze ma coś czego inne smartfony nie mają.

Problemem są słaba bateria i kiepskie spasowanie telefonu, ale jesli by przymknąć oko na to to bardzo fajny telefon. Na olx krąży w cenach sporo niższych niz s7 wiec moim zdaniem wart zastanowienia.

Mam S7E i muszę przyznać że aparat ma świetny. Ten sam poziom prezentują tylko iPhone 6 i 7 (między nimi jest minimalna różnica), S6 (ogólnie wszystkie odmiany, gdzie aparat ma więcej pikseli natomiast bateria to dramat) oraz Google Pixel (widziałem sporo testów i zdjęcia robi bardzo dobre jednak inne niż S7, no i nie jest dostępny oficjalnie w naszym pięknym kraju 3 świata). G5 to już niestety klasa niżej (sam o nim myślałem ale w zbyt wielu aspektach wypada słabiej od S7E).