jureba 497 Napisano 16 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 (edytowane) Czy jest jakaś możliwość zmuszenia Win10 do przełączenia i poprawnego działania domyślnego Microsoft GS Wavetable Synth na sprzętowy z bankiem dźwięków? Ewentualnie jak inaczej? pozdrawiam Edycja 13 lis 2016: Nikt, nic Może napiszę prościej: Jak wymusić domyślny syntezator midi w win10 inny niż Microsoft GS Wavetable. W programach do edycji dźwięku nie ma z tym problemu, bo mogę sobie po prostu wybrać, ale stosowanie kombajnu do edycji jako odtwarzacza midi jest niewygodne, stąd moje pytanie? Dawniej w starszych win (np 2000, XP itd w dół) można było bardzo łatwo wybrać syntezator midi, np tak: http://files.tinypic.pl/i/00840/nbb1if47kd1r.jpg Edycja 16 lis 2016: Już rozwiązane, pomogli mi na innym forum. Problem wcale nie jest taki trywialny, ale jak się chce, to można. Edytowane 14 Listopada 2016 przez jureba Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 17 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 I zamiast podać rozwiązanie dla potomnosci przyszedłeś się tylko pochwalić Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 17 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Chyba jest zawiedziony , bo nikt mu tu nie pomógł, bo my przecież na wszystkim się tutaj znamy i każdy problem potrafimy rozwiązać. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 17 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 (edytowane) A jak nie potrafimy to powinniśmy wyszperać w Google i podać. Przecież jesteśmy tu od tego jak 4 litery od sr***a Edytowane 17 Listopada 2016 przez bleck55 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 17 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 bleck55 gdzie ta wyprzedaż? MSPANC Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 17 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 bleck55 gdzie ta wyprzedaż? MSPANC swifrkay u mnie własnym życiem żyje Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie jureba 497 Napisano 30 Listopada 2016 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Chyba jest zawiedziony No pewnie. podać rozwiązanie Sposobów jest kilka, od mało inwazyjnych dla OS - zainstalowanie 3rd party oprogramowania działającego wyżej niż sterownik MS, aż do modyfikacji sterownika tak, aby w nim wskazać odpowiednie urządzenie sprzętowe (może to powodować niestabilność i bsod). Najmniej problematyczny, dający co prawda największe opóźnienie (sic!), ale dla mniej wymagających domowych klawiszowców (na przykład) jest choćby to oprogramowanie. (nie opisuję co i jak, bo jak ktoś zna się na midi, będzie wiedział jak skonfigurować, z jakich banków korzystać itd). 3 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 30 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 No i tak powinien się kończyć każdy wątek - był problem, jest rozwiązanie. Dzięki za wpis. Punkt poleciał. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts