arko 3 Napisano 31 Października 2016 Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Chce sobie kupić mysz z przyzwoitą czułością, do pracy w programach graficznych typu corel/photoshop. Tylko nie wyskakujcie mi od razu z odpowiedziami typu "za tyle to moge kupic co najwyżej przyzwoitą podkładke" itd. Bo poki jestem jeszcze studentem i mam inne wydatki, to nie mam zamiaru wydawac 100zł na mysz. Przez ostatni rok uzywalem jakiegos chinola za 12zł i nie bylo zle, chociaz moglby miec większą czułość. Tak więc pytanie brzmi, co najlepszego mozna miec za 20zł? Cytuj Link to post Share on other sites
Deomortis 72 Napisano 31 Października 2016 Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Ale za tyle to możesz kupić co najwyżej podkładkę i to taką średnią. Jakiekolwiek rozważania warto zacząć dopiero przy 50zł. Poniżej tej kwoty wszystko to jeden chinol. Idź do marketu i weź co Ci się podoba. Cytuj Link to post Share on other sites
Mir00 115 Napisano 31 Października 2016 Udostępnij Napisano 31 Października 2016 (edytowane) Dobrze, że mu udzieliłeś pomocnej odpowiedzi Ja posiadam od niedawna tą myszkę i muszę przyznać, że jest naprawdę dobra. Dobry sensor, jest duża i wygodna, ma przycisk do zmiany DPI (800-2400, posiada 4 poziomy regulacji), oraz 2 przyciski od strony kciuka (przejdź do strony wcześniej/dalej). Na dodatek dobrze się sprawuje, nie ma z nią żadnych problemów, oraz jest bardzo dokładna. Jedyną wadą, która mi u niej przeszkadza w niewielkim stopniu jest przewód. Moim zdaniem jest trochę za krótki (1,3m), oraz za cienki, przez co czasem się zwija, ale to przy używaniu w połączeniu z laptopem, gdy jest często przenoszony i przesuwany. Przy pracy stacjonarnej nie wpływa to w ogóle na jej funkcjonalność. Oczywiście wszystkie te atuty odnoszę do tego przedziału cenowego i muszę przyznać, że moim zdaniem w tym przedziale nic lepszego nie znajdziesz. Dlatego polecam ten model Pozdrawiam. Edytowane 31 Października 2016 przez Mir00 Cytuj Link to post Share on other sites
arko 3 Napisano 1 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Długosc kabla nie jest problemem, bo uzywam tylko laptopa. A dobrze działa na blacie od biurka? I jak z głośnością przycisków? Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 1 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Kup sobie Logitech M185 (idzie wyrwac juz za okolo 50 zl) - uzywam dosc intensywnie od 2 lat i jestem zadowolony Cytuj Link to post Share on other sites
Mir00 115 Napisano 1 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Na blacie biurka u mnie działała dobrze, nie było żadnych przeskoków, ani zacinek, co zdarzało się moim 2 poprzednim myszką. Głośność przycisków, bym powiedział, że może trochę głośniejsze jak w poprzednich dwóch myszkach, ale mi to wcale nie przeszkadza. Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 16 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Kup sobie Logitech M185 (idzie wyrwac juz za okolo 50 zl) - uzywam dosc intensywnie od 2 lat i jestem zadowolony Też mam taką od kilku lat. Działa bardzo dobrze. Jeśli chodzi o podkładkę, to mam dwie gratisowe z home.pl. Pewnie kupili hurtowo w Chinach kontener i potem rozdają klientom. Również jestem z niej zadowolony. Nie wiem jak można sprzedawać kawałek plastiku w cenie 20 czy 100 zł. To jakaś paranoja jest. Mam też myszkę Dell z jakiegoś komputera. Też nieźle działa. Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysiu N 15 Napisano 16 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Chyba tak najtaniej taka w miarę to http://www.x-kom.pl/p/156127-myszka-przewodowa-logitech-b100-czarna-usb.html Logitechy ogólnie robią porządne myszki. Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 17 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Po taniości na Vtracku da radę przy niskim dpi ... za 20,90 https://www.morele.net/mysz-a4-tech-op-550nu-v-track-usb-2-0-a4tmys43987-631562/ wybrałbym taką jest prosta dobrze wykonana i sensor na 400dpi daje radę ... nie jest to PMW 3310 lub jakiś chinol za 20zł z allegro... ale tutaj jest niestety problem bo myszki są tak ch**jowe że sypią się w rękach... tandetny plastik, słabej jakości ... niestety zaraz coś lata w myszce ... no i docelowo jest kiepsko... mój brat ma taką Everest 3200 dpi generalnie on jest zadowolony http://mediaarena.pl/pl/c/Myszki/274/1/default/3/f_at_14_20/1/pricefrom/1.00/priceto/150 używając jej precyzja jest ok na niskich DPI 400-800 powyżej kiła... jakość powyżej chińskiej tandety ogólnie za te pieniądze to obojętne czy weźmiesz to czy jakiś tracer battle... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts