prawda1333 0 Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 witam, kilka dni temu kupilem nowy komputer, sprzet nie jest najslabszy i uwazam ze ponad 100 klatek powinien wyciagnac spokojnie, a tak nie jest. Gra chodzi na 40 fps mimo ze mam wszystko ustawione na low detale oraz rozdzielczosc 1024x768. Przeszukalem kilka stron w internecie i nie moge sobie pomoc. Czym to moze byc spowodowane i jak to moge rozwiazac? pentium g4400 gtx 750ti 2gb msi h110m pro-d 8gb ramu windows 7 Link to post Share on other sites
Mir00 115 Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Na takich ustawieniach, i w takiej rozdzielczości to powinien mieć dużo więcej klatek niż 40. Jest tak odkąd kupiłeś komputer, czy teraz tak się stało? Masz zaktualizowane sterowniki do karty graficznej? Masz ustawiony plan "wysoka wydajność"? Link to post Share on other sites
crossek 38 Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 (edytowane) 1.usuń wszystkie komendy startowe + config 2.upewnij się że masz włączone renderowanie wielordzeniowe,wyłączony v-sync,limit fps oraz oszczędzanie energii, 3. sprawdź stan komendy fps_max (najlepiej ustaw se na 200-300) 4.sprawdź czy gra działa tak samo na wysokich ustawieniach (być może GPU nie wychodzi z idle taktowań) jak pomoże lub nie to pisz - mam jeszcze parę pomysłów Edytowane 30 Października 2016 przez crossek Link to post Share on other sites
prawda1333 0 Napisano 31 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Na takich ustawieniach, i w takiej rozdzielczości to powinien mieć dużo więcej klatek niż 40. Jest tak odkąd kupiłeś komputer, czy teraz tak się stało? Masz zaktualizowane sterowniki do karty graficznej? Masz ustawiony plan "wysoka wydajność"? odkad kupilem komputer, czyli jakies 4 dni temu. sterowniki mam te co dostalem na plytach tak, mam ustawione na wysoka wydajnosc Link to post Share on other sites
Realistico 281 Napisano 31 Października 2016 Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Pobierz najnowsze sterowniki ze strony Nvidii Link to post Share on other sites
prawda1333 0 Napisano 31 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2016 1.usuń wszystkie komendy startowe + config 2.upewnij się że masz włączone renderowanie wielordzeniowe,wyłączony v-sync,limit fps oraz oszczędzanie energii, 3. sprawdź stan komendy fps_max (najlepiej ustaw se na 200-300) 4.sprawdź czy gra działa tak samo na wysokich ustawieniach (być może GPU nie wychodzi z idle taktowań) jak pomoże lub nie to pisz - mam jeszcze parę pomysłów wszystko posprawdzalem i poustawialem, ale dalej to samo. Zauwazylem ze najwiecej fps mam gdy dopiero wlacze komputer, potem spadaja, moze to wina tempereatury na procesorze ? Link to post Share on other sites
Mir00 115 Napisano 31 Października 2016 Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Jeśli tak, to zrób testy. Możliwe, że komputer się grzeje. Jaką masz obudowę? Link to post Share on other sites
prawda1333 0 Napisano 31 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2016 posprawdzalem, raczej wszystko jest okej. Jak odpale gre uzycie procesora mam ok 60%, to normalne ? Link to post Share on other sites
Realistico 281 Napisano 1 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Na płycie że sterownikami są pierwsze werse, zainstalu najnowsze i powiedz czy coś to dało. Link to post Share on other sites
Recommended Posts