Skocz do zawartości

Na co zwrócić uwagę podczas zakupu karty

Recommended Posts

Karta to MSI gtx 750 ti gaming edition- cena 500 zł. Taniej jakieś 50 zł niż np. w komputroniku. Jest nowa. Niestety nie wiem w jakim sklepie kupiona, ale sprzedający posiada dowód zakupu. Będę miał możliwość przetestowania karty.

Niech się buja w obłoki. Na początku listopada mają trafić do sprzedaży GTX 1050 o 30-40% wydajniejsze od 750Ti i w podobnej cenie. Poczekaj te 2 tygodnie. Gościu zorientował się że zrobił zły zakup i chce się teraz pozbyć w dobrej cenie karty której historia się właśnie skończyła.

Wiem, że mogę dołożyć i mieć trochę wydajniejszą, jednak 500zl to jest kwota maksymalna jaką mogę wyłożyć na kartę a poza tym myślę, że wydajność gtx 750ti zupełnie mi wystarczy (tym bardziej, że na razie mam kartę zintegrowaną :D)

Moje podzespoły:

CPU: i3-4150

MOBO: Msi B85-G43

RAM: Kingston FurY 8GB 1600mhz

SSD: Crucial MX 128GB 

PSU: BeQuiet! System Power 7 

No to fakt, GTX 750Ti powinien wystarczyć... ale nie w cenie 500 zł za używkę :) w tej cenie to można będzie spokojnie dostać używanego GTX 950 który jest 30-40% wydajniejszy... i nowszy. Zwłaszcza niedługo jak zaczną się wyprzedaże po premierze GTX 1050Ti.

Radeona raczej odradzam przy i3.

Radeona raczej odradzam przy i3.

mam nadzieję, że to jakiś żart, on posiada i3-4150, które w większości gier bije fxy serii 83xx, a ty mu odradzasz radka z mid- low-endu? ten radeon ma trochę większą tylko wydajność od hd7850 (taki 7870można rzec) , skoro na moim dużo słabszym procesorze taka karta pracuje na 100% to tym bardziej na i3-4150 będzie dawała radę

Edytowane przez k0chan

po pierwsze od zawsze do 2 rdzeniówek właśnie radeony się polecało, to nvidia w swych sterownikach korzysta lepiej z wielordzeniowości, po drugie, i3 4150 pracuje jak niemalże 4 rdzeniowiec (o 4 wątkach się zapomniało? to nie pentak czy celeron) i narzut sterowników, jaka to karta by nie była, łyka jak pelikan kluchy

Nie jest nowa, to już dzisiaj staroć, który mial premierę prawie 3 lata temu (luty 2014), a po premierze nowe kosztowały dokładnie tyle samo co dzisiaj. Do tego czasu już zdążyły wyjść GTX 950 i niedawno GTX 1050 Ti... także kupno tej karty dzisiaj w cenie prawie nowej to niezbyt ciekawy interes.