ColdMan 0 Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Witam!Zastanawiam się nad kupnem głośników stereo do komputera. Obecnie jadę na Logach z5500 w których padła skrzynia i żaden elektryk się tego nie podejmie- bo to logitech. Jeden uratował mi je, żeby chociaż grały i mam wszystkie wpięte pod stereo + skrzynie osobno. Zastanawiam się nad kupnem głośników stereo, kiedyś miałem Microlab Solo 7c- łezka mi się w oku kręci, że je zamieniłem na logitechy . Obecnie nie mam i tak miejsca na tak duże kolumienki, więc zastanawiam się nad czymś niższym. Uwielbiam słuchać muzyki- wszelakiej, od klasycznej, przez pop, dance, techno, rock, metal, rap itd. Cenię sobie dobrą jakość muzyki której obecnie nie mam- logitechy. Zastanawiam się nad czymś z tych 3 modeli i... jako, że nie mogę znaleźć nic na temat jednej z nich, a tłumaczenie googla z rosyjskiego woła o pomstę z nieba Mianowicie chodzi o:1. Microlab Solo 6c2. Sven Stream Mega Rew. 3. Edifier R2600Zastanawia mnie niesamowicie Sven, lecz nigdzie nie mogę znaleźć info o nich w języku innym od rosyjskiego. Gdzieś z tłumaczeń wyszło mi, że idąc w jakości muzyki to Sven obecnie w tej cenie robi szał dla bliskiego odsłuchu- w rosji... Microlaby Solo 6c ponoć mają troszkę mniej bassu jedynie od 7c, więc wystarczą mi (skrzynia obecna pójdzie pod młotek), a mieszkam w bloku i sąsiedzi narzekają na skrzynie nawet na minimalnych głośnościach. Edifier? Też mnie ciekawi, lecz nie ukrywam, że 200zł więcej mnie nie cieszy... Proszę was o napisanie czegoś w temacie, lub jeżeli ktoś zna rosyjski by się zagłębił w temacie tego Svena, bo ponoć bije na łeb solo 6c. PozdroPaweł Link to post Share on other sites
KoleC 16 Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 (edytowane) Też pytałem o głośniki Sven Stream tutaj i na mp3store, ale na razie brak odpowiedzi. Może znajdzie się ktoś, kto je zna i coś skrobnie.\ Na razie rozbiłem auto i zakup stereo musi poczekać - ale za to mam czas czekać na info o tych głośnikach Edycja Ja pytałem o słabszą wersję - Sven Stream R 90w Edytowane 28 Października 2016 przez KoleC Link to post Share on other sites
ColdMan 0 Napisano 15 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Podaje jako ciekawostkę, zdecydowałem się z tego wszystkiego na... Edifier R1600TIII. Bałem się na początku, że 2x30W będzie trochę mało, bass... po tym jak miałem skrzynię 120W RMS. Obecnie? Utwierdziłem się w przekonaniu, że te Logitechy Z-5500 grały conajmniej beznadziejnie. Moc? Jak jestem sam w mieszkaniu wykręcam je gdzieś trochę za połowę i w zupełności wystarcza- więcej to sąsiedzi by zaczęli dzwonić/pukać. Bass? Szok... nie raz łapię się na tym jak wejdzie jakiś kawałek z niższym zejściem typu: Elvis Presley- Fever, Stwo - Lovin U, że sięgam pod biurko ścisz... no właśnie... nie mam co ściszyć, jedynie na kolumienkach . Generalnie? Mega pozytywne zaskoczenie !! Polecam wszystkim szukającym w cenie 400-500zł. U mnie dzielnie grają/wygrzewają się przy Asus Xonar DG, lecz... powoli zaczynam snuć plany na jakiegoś AIMa SC808 za kilka miesięcy Pozdrawiam !Do zamknięcia Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 No i właśnie dlatego dobre stereo to jest bobre stereo a subufer no cuz w tym budżecie nie istnieją Link to post Share on other sites
Recommended Posts