Thorin49 12 Napisano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Też już widziałem... 80 zł więcej niż w Sferis.pl :tajniak: Cytuj Link to post Share on other sites
misiek66642 3 Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 ale jednak esc to esc - jestem ich pewien i zamawiam u nich cały zestaw mam nadzieje tylko że nie dostane schrzanionej wersji - kilka osób mówiło że mają zepsute chłodzenie Cytuj Link to post Share on other sites
Thorin49 12 Napisano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Mnie też zaintrygowała ta sprawa z wadliwym systemem chłodzenia... Ale jakbyś brał PC wraz z Windows to oni podczas instalacji tego wszystkiego mogliby (może) sprawdzić czy karta działa poprawnie. :tajniak: Cytuj Link to post Share on other sites
misiek66642 3 Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 nie odbiorę sobie przyjemności składania tego cacka po prostu sprawdzę bez OC jak działa, jak będzie ok. to zacznę kręcić, jak nie to odeśle Cytuj Link to post Share on other sites
Thorin49 12 Napisano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 It's your call Ja jak będę zamawiać to poproszę by mi to wszystko złożyli - mam złe doświadczenia z instalacją chłodzenia CPU na płycie głównej... Cytuj Link to post Share on other sites
misiek66642 3 Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 w 692 lite mam ze strony płyty głównej "dziurę" zapomniałem jak się nazywa, która umożliwia mi dołożenie tam chłodzenia i łatwiejszy jego montaż Cytuj Link to post Share on other sites
misiek66642 3 Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 jeszcze jedno pytanie, zastanawiam się czy by nie wziąć bequiet! StraightPower E8 480W Cable Management, ale nie wiem czy na OC starczy - chodzi mi o dopinane kable edit. nie ważne, i tak dołożę kilka dysków, na pewno nie starczy przy oc phantoma i oc i5 Cytuj Link to post Share on other sites
Thorin49 12 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Zacząłem się zastanawiać nad zakupem odpowiedniej wersji Windows... Obecnie posiadam Vista HP 64 bit OEM i w między czasie musiałem zmienić TYLKO płytę główną ponieważ stara zaczęła szwankować. System został reinstalowany i nie żądał bym się z M$ kontaktował w sprawie aktywacji i/lub licencji. Moje pytanie jest następujące - czy w obliczu chęci zakupu nowego PC (wymianie ulegną wszystkie podzespoły z wyjątkiem dysków twardych) powinienem kupić Windows 7 Home Premium Upgrade czy OEM? A nie chcę kupować wersji BOX bo cena PC przekroczy 5k, a muszę jeszcze monitor kupić P.S. W jaki magiczny sposób robicie linki do zestawów z esc.pl? Cytuj Link to post Share on other sites
misiek66642 3 Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 wersja oem jest przypisana do płyty głównej. ale po dokładne info spytaj się z innym dziale. link do esc.pl: 1-musisz mieć konto 2-klikasz "stwórz zestaw" 3-jak masz zestaw to klikasz do koszyka 4- w koszyku bierzesz edit zestawu i masz link url. Cytuj Link to post Share on other sites
Thorin49 12 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Wielkie dzięki a propos tych linków Co do OEM i płyty głównej to już tyle wersji słyszałem... Chyba się jednak na OEM zdecyduję - dobrą płytę teraz biorę, a następny PC i tak pewnie za 3 lata dopiero wezmę... Ja coś takiego sobie chyba złożę - http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=36109 I jednak wezmę dysk twardy to przynajmniej mi na miejscu sprawdzą czy Phantom nie jest wadliwy Cytuj Link to post Share on other sites
misiek66642 3 Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Co do ramu to kup 4 GB. Później jeśli będziesz miał miejsce obok chłodzenia to dokupisz sobie kolejny. chłodzenie mugen 2 jest cichszy a w tej samej cenie. dyski weź 2 razy f3 i połącz w raid 0 Cytuj Link to post Share on other sites
Thorin49 12 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Jeden F3 już mam, Co do RAM to się jeszcze zastanawiam nad jakimiś 2x 4GB... Cytuj Link to post Share on other sites
misiek66642 3 Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Jak masz kasę to bierz Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts