Kasspero 992 Napisano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Też myślałem nad zrobieniem samemu bencha ze stareh budy. Pomysłów jest sporo, ale czasu niestety brak na cokolwiek ;/ jak wrócę do domu zrobię parę zdj jak wygląda to na dzień dzisiejszy. Więc tak, doszła karta graficzna i dwa wentylatory na przód, choć miejsce było tylko na jednej, trochę wiertarki do rozwiercenia nitów, szlifierki parę pomiarów i mamy dwa wentylatorki na przodzie, zbieram fundusze na jakieś lepsze wentylatorki bo te niemiłosiernie w nocy terkoczą Wszystko jest na razie w fazie beta więc kabelkami się nie przejmujemy http://i.imgur.com/4a6a8M6.jpg http://i.imgur.com/JZgSDr5.jpg Na razie tyle za jakiś czas znowu wpadnę z czymś nowym Pobawiłem się troszkę kabelkologią w Brutusie i chyba wyszło nie najgorzej jak uważacie? Na dniach ma wejść przejściówka 24pin i 2 sigmy na przód obudowy Myślę nad zmianą obudowy bo ta jakoś mi nie odpowiada http://i.imgur.com/h4YOIsy.jpg 7 Cytuj Link to post Share on other sites
kroni 197 Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Tak pochować kable, w tak małej obudowie... Szacunek Cytuj Link to post Share on other sites
Kasspero 992 Napisano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 a dziękuję Starałem się Cytuj Link to post Share on other sites
nos_tro 1542 Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 To jest jednak buda mini tower, więc nie jest jakoś specjalnie dostosowana do cable managmentu, a to co osiągnąłeś u siebie jest na prawdę imponujące. Ja w swojej budzie miałem na prawdę małe pole manewru z całym swoim konfigiem + nagrywarką. Cytuj Link to post Share on other sites
Kasspero 992 Napisano 3 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 To jest jednak buda mini tower, więc nie jest jakoś specjalnie dostosowana do cable managmentu, a to co osiągnąłeś u siebie jest na prawdę imponujące. Ja w swojej budzie miałem na prawdę małe pole manewru z całym swoim konfigiem + nagrywarką. No masz rację, z tyłu za tacką jest miejsca jak na lekarstwo, myślałem, że będzie go troszkę więcej niestety troszkę się pomyliłem. Szukam podobnej budki też matx, bo dojdą przedłużki i panel boczny się nie zamknie. szukam, może też coś takiego, aby ukryć zasilacz jak to jest miejsce w Corsair air 240, lub jak w Bitfenix Prodigy matx, może ktoś ma jakiś pomysł? Ewentualnie jakiś inverted ? Temat można zamknąć. Więcej aktualizacji nie będzie. Karta graficzna idzie na sprzedaż. Jak coś pw.Do zamknięcia. Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 3 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Co sie stalo? Bedzie jakis nowy projekt? Cytuj Link to post Share on other sites
Kasspero 992 Napisano 3 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Pomyślę może kiedyś. Na pewno nie teraz. Cytuj Link to post Share on other sites
nos_tro 1542 Napisano 3 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 szukam, może też coś takiego, aby ukryć zasilacz jak to jest miejsce w Corsair air 240, lub jak w Bitfenix Prodigy matx, może ktoś ma jakiś pomysł? Wspominane wcześniej budy od SPC seria Alea ? Cytuj Link to post Share on other sites
Kasspero 992 Napisano 3 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Bardziej w tym kierunku http://i.imgur.com/GzM46Ls.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
DzikiSzogun 48 Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 (edytowane) Po prawej na panelu włącznika widać carbon (zapewne folia). Planujesz użyć tego materiału? Będe obserwował wątek bo jestem ciekawy jak będzie się rozwijało.P.S.O co chodzi z inverted? Edytowane 10 Lutego 2017 przez DzikiSzogun Cytuj Link to post Share on other sites
nos_tro 1542 Napisano 11 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 O co chodzi z inverted? Najprościej - ułożenie bebechów w poziomym odbiciu lustrzanym (zasilacz na górze, gpu na górze etc.) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kasspero 992 Napisano 14 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Dawno się tu nic nie działo, ale chyba wracamy do działania 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Kasspero 992 Napisano 31 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Jednak wpadła nowa obudowa http://i.imgur.com/I03YsdW.jpg Będzie piwnica, małe przymiarki już zrobiłem. Wpadnie również podświetlenie LED i wymienię wentylatory w obudowie i zasilaczu na be quiet. Macie jakiś sposób na wyciszenie cewek w zasilaczu ? http://i.imgur.com/bu8dKUC.jpg No i wleciała również przedłużka 24pin czarna 3 Cytuj Link to post Share on other sites
sword88 560 Napisano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 do przedłużki dorzuciłbym klamerki, parę groszy a zupełnie inaczej leżą, karta graficzna jakaś pójdzie w ruch? Cytuj Link to post Share on other sites
Threadripper 57 Napisano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Fajnie kombinujesz, niestety ten Asrock H81 psuje cały efekt, a jak pomyśle o tym badziewiu razem z ledami...Zainwestuj lepiej w hardware. Cytuj Link to post Share on other sites
Kasspero 992 Napisano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 To ma być komp do neta więc nie bede placił 500 zł za płytę która ma czarne pcb Cytuj Link to post Share on other sites
Threadripper 57 Napisano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 To ma być komp do neta więc nie bede placił 500 zł za płytę która ma czarne pcb To już nawet nie chodzi o czarne PCB, rozmawiamy tu jak entuzjaści, dziwię się że inwestujesz w fajne i dosyć drogie peryferia a używasz jednej z najgorszych płyt dla 4gen. Cytuj Link to post Share on other sites
krzesuo 892 Napisano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 (edytowane) W sumie jak OP nie oczekuje od niej niczego innego poza działaniem to w czym problem? Akurat najtańsze ASRocki z tym nie mają problemu (przynajmniej tak długo jak nie oczekujemy nic ponad to ). Sam przez bodajże 2 lata miałem H81M-DGS w daily, potem przez rok w serwerze pracującym 24/7 i zero problemów. Edytowane 4 Stycznia 2019 przez krzesuo Cytuj Link to post Share on other sites
Kasspero 992 Napisano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 a używasz jednej z najgorszych płyt dla 4gen Miałem wcześniej Asrock H81M dgs, nie narzekałem na nią naprawdę. Teraz zmieniłem na itx, nie mam procka z K. W 4gen nie było możliwości chyba podłączenia dysku m2. Tak jak mówię to ma być w miarę fajnie wyglądający daily komputer Płyta ma opcje, które mi odpowiadają więc ją wybrałem. Generalnie obudowę oddałem na zwrot. Coś mi w niej nie pasowało. Będzie co innego jednak. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts