belineaenter 0 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 (edytowane) Witam, szukam słuchawek lepszych od moich: Creative HS-800 podpięte są do płyty głównej Asus Maximus Ranger Viii chipset audio to: Supreme FX 1. Kupić dobre słuchawki zamknięte duże do 700zł do tej płyty? 2. Za te 700zł kupić kartę dźwiękową i słuchawki? Proszę o podpowiedz co będzie lepszym rozwiązaniem oraz przykładowy sprzęt. Edytowane 24 Października 2016 przez belineaenter Cytuj Link to post Share on other sites
maciek-z-klanu 0 Napisano 25 Października 2016 Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Zdecydowanie rozwiązanie nr. 2 Może AIM SC808 i HYPERX CLOUD? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 2. Za te 700zł kupić kartę dźwiękową i słuchawki? Dobre słuchawki najlepiej aby posiadały dobre źródło i często wzmacniacz. Ta integra na pewno nie należy do takich układów ,więc mało jest słuchawek za 700 gdzie zagrają na pełni swoich możliwości. Proszę o podpowiedz co będzie lepszym rozwiązaniem oraz przykładowy sprzęt. a ja proszę o przeczytanie kilku stron działowych oraz przyklejonych tematów. Cytuj Link to post Share on other sites
belineaenter 0 Napisano 26 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2016 (edytowane) Dziękuje za odpowiedz, po lekturze forum znalazłem: 1.Kingstony HyperX Cloud 270zł 2. AIM SC808 + iSK HP-580 430zł 3.AIM SC808 + Hyper XCloud 700zł 4.FiiO E10K Olympus2 + ATH-M30X 700z 5. AIM SC808 + ATH-M30X 730zł Nie wiem tylko czy musi być taka droga karta dźwiękowa? A co myślicie o Asus Xonar DG 130zł plus HyperXCloud 270zł Proszę o podpowiedz co zagra lepiej, ewentualnie proszę polecić inny sprzęt w tym przedziale cenowym. Gram głównie w gry i oglądam filmy, mikrofon mile widziany może być oddzielnie. Edytowane 26 Października 2016 przez belineaenter Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 (edytowane) 2 i 3 to kwestia gustu, ISK to dosyć nowe słuchawki i mało kto je miał na głowie. Mi osobiście bardziej przypadły do gustu niż hyperx. ISK są cieplejsze i niestety gorzej wykonane. ISK mają większą przestrzeń, bass nie zamula specjalnie środka, więc w grach dają radę. hyperx możesz sobie iść odsłuchać w dużych marketach. Osobiście rozpatrzyłbym jeszcze akg k240 studio, które można dostać za 300zł. Co prawda jest to "V", lecz używałem ich w grach i był miód. Jeśli nie masz jakiejś dużej głowy to zapoznaj się jeszcze z hmc 631 superluxami @PS Widzę że te isk są w zestawie z aimem. Bierz zestawik i się nie zastanawiaj! Edytowane 26 Października 2016 przez neckol Cytuj Link to post Share on other sites
belineaenter 0 Napisano 26 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2016 (edytowane) Dodam jeszcze że mój sprzęcik SupremeFx + HS-800 jest ok, wcześniej miałem no name słuchawki za 60zł i po przesiadce na Creative odkryłem że w słuchawkach może być bas i pozycjonowanie dźwięku więc nabrałem apetytu. W moich słuchawkach przeszkadza mi że są ciasne na moją głowę, bardzo grzeją, słabo wygłuszają otoczenie, dźwięk jest dobry, dużo lepszy niż z mojego zestawu 2.1 A jakie słuchawki najlepiej spiszą się z AIM-em w cenie do 400zł Edytowane 26 Października 2016 przez belineaenter Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 akg k240 z aimem grają BDB. Moim zdaniem kup ten zestaw z isk, posiedź chwilkę na nim i na podstawie tego założysz nowy temat dot. słuchawek. Imo kupowanie słuchawek w ślepo (bez konkretnego gustu co do brzmienia) to kupowanie kota w worku. ISK to bardzo przyjemne słuchawki a zarazem o niebo lepsze od hs800. Także zamawiaj, posiedź sobie na nich z tydzień i się odezwij Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 27 Października 2016 Udostępnij Napisano 27 Października 2016 A jakie słuchawki najlepiej spiszą się z AIM-em w cenie do 400zł Najlepiej to Ty ocenisz. Z zamkniętych modeli można dostać, używane w bardzo dobrym stanie np. Beyerdynamic DT150. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 27 Października 2016 Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Te słuchawki ISK są w Komputroniku zasadniczo za darmo do AIM-a więc na Twoim miejscu bym kupił ten komplet a o czymś wyższym myślał później jak sobie doprecyzujesz oczekiwania a może osłuchasz bardziej. Cytuj Link to post Share on other sites
belineaenter 0 Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 (edytowane) Czy z tego AIM-a można wyprowadzić dodatkowe wejścia na obudowę tak jak z płyty głównej? mam jeszcze głośniki 2.1 które są cały czas wpięte z tyłu a słuchawki i mikrofon wpinam na obudowie z przodu. Oprogramowanie Sonic Studio automatycznie wykrywa co i gdzie jest podpięte ja tylko wybieram co ma grać. Nie cytujcie całych postów pod danym postem. Edytowane 29 Października 2016 przez adivxv Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Nie ma nic na ten temat w instrukcji? Podpięte słuchawki do panelu to jeszcze głośniki ,chyba nie bardzo. Cytuj Link to post Share on other sites
belineaenter 0 Napisano 2 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Uuuu, nie ma już tej promocji na komputroniku a miałem kupowac akurat Lipton Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 2 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Na okazje to trzeba być szybkim niczym Tommy Lee Jones w Ściganym a nie dumać 2 Cytuj Link to post Share on other sites
belineaenter 0 Napisano 2 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Tak samo hyper x były w mediaexpert za 230 a teraz są po 280 i jeszcze pisza że z 315 chyba czytają benchmarka sprzedawcy:D Będę! Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 2 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 (edytowane) Imo były teraz w komputroniku Panasonici rp-hd10 za 400 zł, sam ostatecznie kupiłem w ciemno na próbę Co do tematu. Źródło te same. Z hyperXami bym czekał na promocje. Często są za 250 zł. Edit@ Trochę zaspałeś, bo były "halloweenowe" promocje. Możesz poczekać na czarny piątek, ostatnio coś w europie robią z tej okazji drobne wyprzedaże/promocje. Edytowane 2 Listopada 2016 przez neckol Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts