qenobipl 0 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 witam zakupiłem sony 49xd7005 mam go od tygodnia. Jednak zastanawiam się nad zamianą go na philipsa 7101. i myślę czy to dobry pomysł. moje przemyślenia: sony jest niezły . płynne działanie, obraz ok oglądając coś w 4k jest dobrze. równe podświetlenie. czerń akceptowalna. Wszystko działa jednak nie ma hdr ( ma mieć ale nie wiadomo kiedy i czy wogóle) bo coś (nie znam się ma 8bitowe a hdr potrzebuje 10bitowego ) jestem laikiem o element matrycy chodzi. nie mam tyle żeby dołożyć 500zł do sony 49xd8005(HDR+triluminos) obie matryce sony są 50hz :-/ (pasywnie? brak wiedzy) philips: z tego co czytałem zakup philipsa 49pus6561 to wielka loteria , zresztą oglądałem go w sklepie i pani proponując inny tańszy model, powiedziała że każdy z ich egz . wrócił już z gwarancjii. do tego clouding i kiepska czerń. więc myślę żeby zamienić na klasę wyżej na ten 7101. licząc że będzie lepiej z tego co wiem lepsza czerń i lepsza matryca. a kasa ta sama co za sony. i tu pytanie: sony matryce 50hz philips 100hz odczuję różnice . philips ma HDR odczuję różnicę ? boję się zawodności i awaryjności philipsa. czy warto zamieniać . dla 50hz wiecej i hdr które nie wiadomo czy będzie w sony xd7005 .Cena ta sama co philips 49pus7101 (i jeszcze ambilight) Cytuj Link to post Share on other sites
pawelook 6 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 W tv 100hz to raczej minimum. Brak równego podświetlenia maja tez tv za 6k. Sony ma 60hz i direct led. Philips 120hz i edge led. Jak ci odpowiada ten soniak to po co wymieniać. Mam 55pus6561/12 i Panasonic TX-47AS650E i na drugim szybkie sceny wyglądają lepiej. Aha kalibracja obowiązkowa. Cytuj Link to post Share on other sites
qenobipl 0 Napisano 24 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Pawelook mozesz sprawdzić jak 6561 radzi sobie z ghostingiem jest test na yt. "Ghost test uwazaj migajace obrazki do 20 sek . sony mimo motion flow na Maxa wypadl hmm średnio. Wyraznie widocznie sie spozniał ogladajac to samo na lg g5 xD obraz płynny. A jak z s6561 tylko czy ja to az tak odczuje ? Cytuj Link to post Share on other sites
pawelook 6 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Odpaliłem i nie było widocznego ghostingu (na pewno lepiej niż na lapku). Cytuj Link to post Share on other sites
Golmanster 929 Napisano 10 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Sprawdź sobie samsunga ks7000. Właśnie go kupiłem,49 calowego, jestem bardzo zadowolony Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts