royc3wicz 0 Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Witam. Otóż jestem TOTALNIE zielony w tych sprawach, ale do rzeczy. Kupiłem ostatnio Battlefielda 1, aczkolwiek chodzi dość słabo, więc pomyślałem o podkręceniu procka. Nie wiem co gdzie i jak, dlatego napiszę specyfikację z tego co wiem:Procek: i5 4690 @3.50ghz 4 CPU's Płyta gł: Z87X Gaming 3 Grafika: NVIDIA GeForce 760X 2GB 8GB RAMWin7 x64. Ogólnie, jakie jest ryzyko, tzn plusy i minusy podkręcania, plus czy jest wg. Was inna opcja aby gierka działała jak należy? Pierwszy post, przepraszam jeśli jest nietrafiony czy coś, Cytuj Link to post Share on other sites
rolandwally83 347 Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Masz procka z K ? Jak nie to temat jest zbędny możesz na sztywno tylko ustawić turbo plus kilka mhz BLCK Cytuj Link to post Share on other sites
royc3wicz 0 Napisano 22 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Nie, nie mam K, ale chętnie ustawię niejakie turbo i to drugie, tylko daj info jak. Zawsze to coś. Oczywiście proszę też o szybkie zdanie na temat plusów i minusów z tym idących w parze. Cytuj Link to post Share on other sites
rolandwally83 347 Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 (edytowane) Wyłącz turbo ustaw mnożnik turbo na 3.9 ghz bo tyle ma ten proc plus blck na 110 raczej nie ruszy czyli opcja do testowania od 101 w górę aż komp nie ruszt to będzie granica BLCK turbo włącza sie samo kiedy proc działa w stresie im więcej rdzeni obciążonych tym mniejsze turbo. Jak turbo ustawisz na stałe 3.9 ghz to będzie na każdym rdzeniu Sprawdź temperatury jakie masz teraz w stresie nie przekraczaj 75 stopni nie ustaw za wysokiego napięcia na cpu PS jestem po kilku piwach wiec taka zdawkowa pomoc sorry Edytowane 22 Października 2016 przez rolandwally83 Cytuj Link to post Share on other sites
royc3wicz 0 Napisano 22 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Okej, tylko jak pisałem totalnei tego nie ogarniam, zakładam że to jakaś magia w BIOSie, więc prosiłbym o dokładniejszy opis. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 http://forum.benchmark.pl/topic/70475-overclocking-%E2%80%93-czyli-jak-przyspieszy%C4%87-pc/ Naprawdę uważasz,że w internecie nie ma na ten temat informacji? Cytuj Link to post Share on other sites
mr-auto 185 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Ja bym na twoim miejscu zainteresował się podkręceniem grafiki a nie procka bo to cie tu bardziej ogranicza Cytuj Link to post Share on other sites
royc3wicz 0 Napisano 23 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2016 W takim razie, Jak podkręcić grafikę? Tutaj totalnie jestem mega zielony. Cytuj Link to post Share on other sites
mr-auto 185 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 To jest jeszcze prostsze, pobierasz program MSI Afterburner, kręcisz i testujesz czy jest dobrze jest to też opisane w linku który podał @jarrino Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Dodatkowo dodam,że w internecie znajdziesz dokładny opis jak używać podanego programu... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts