Skocz do zawartości

Obudowa Antec Three Hundred - NTT dwie plomby

Recommended Posts

Ja zrobiłem tak, wziąłem nożyk i zacząłem odklejać tak żeby nie uszkodzić naklejki, otworzyłem budę poszperałem i potem znowu zakleiłem, śladu nie ma wcale. Ale pamiętaj trzeba ostrożnie to robić.

http://www.youtube.com/watch?v=7G4mxpvRXfI

Tu macie dowód na to że otwarłem budę

Multijumper - Everest nie wszystko ci powie, np.: ja nie wiedziałem że mam 8600 GT Silent Pipe II dopuki budy nie otworzyłem

rzeczywiście idiotyzm z tymi plombami, czyli co nie możesz otwierać budy przez okres gwarancji? masz go zawieść do sklepu gdzie kupiłeś żeby Ci go odkurzyli

Rozmawiałem z HellFirem na gg, dokładnie jest tak jak powiedziałeś :)

Z tego co wiem te plomby to pic i można je normalnie zerwać i otworzyć sobie obudowę w celu np. samodzielnej modernizacji.

Pracuję w sklepie gdzie handlujemy gotowymi zestawami od NTT i klient sam może sobie otworzyć w domu obudowę w celu wymiany podzespołu.

Dowiedz się w sklepie gdzie to zakupiłeś czy u nich też tak jest. Być może owy sklep ma jakąś dziwną politykę, albo najlepiej zadzwoń sobie na serwis NTT ... http://www.ntt.pl/index.php?c=547&l=pl&

Abstrahując od sensowności naklejania plomb na obudowę, to skoro nic nie chcesz zmieniać a komp działa prawidłowo, to na cholerę chcesz go otwierać? Jak cierpisz na nadmiar wolnego czasu to może jakąś grę zarzuć zamiast oglądać płytki PCB i kawałki krzemu.

ja bym olał te plomby, w końcu na co jest gwarancja na podzespoły czy na "komputer"? Ja wiem że to Polska no ale bez przesady..

Player a jak nagle przestanie działać prawidłowo z powodu czysto mechanicznych (przykł. zasilacz-kurz) Wtedy to nie ma co marzyć o uwzględnieniu reklamacji.

Ale tego, że sprzęt jest jego i że może z nim zrobić co zechce nikt nie kwestionuje. Jak ma taki kaprys to może z niego zrobić akwarium albo podstawkę pod kwiatka. Nie jestem adwokatem sklepów komputerowych, ale domyślam się czemu niektóre naklejają plomby na budy: ŻEBY NIKT NIE GRZEBAŁ W KOMPIE BEZ POTRZEBY. A tak poza tym to nasza dyskusja jest autorowi pytania tak potrzebna jak głuchemu walkman.