Skocz do zawartości

Internet Światłowód 100MB/s

Recommended Posts

• 5 tygodni później...

Czepiacie się za różne rzeczy, ale za to, że ktoś w temacie wątku pisze, że ma internet 100MB/s co jest wogóle nie realne to sie już żaden ekspert, moderator nie czepia bo cóż i każdy wie o co chodzi, ale po co uczuć jednostek i wymagac pisania ich prawidłowo?? :> 

Czepiacie się za różne rzeczy, ale za to, że ktoś w temacie wątku pisze, że ma internet 100MB/s co jest wogóle nie realne to sie już żaden ekspert, moderator nie czepia bo cóż i każdy wie o co chodzi, ale po co uczuć jednostek i wymagac pisania ich prawidłowo?? :>

Eksperci i moderatorzy zmęczeni są już poprawianiem tego typu błędów, za to świeżo upieczony użytkownik garoz jak widzę chętnie poprzyczepia się nie do błedów tylko do kolorowych. Brawo, doskonały sposób na zdobycie reputacji. Słabej reputacji.

Nawiasem mówiąc to już chyba gdzieś widziałem ofertę na gigabit po światłowodzie więc nie takie nierealne. Na forum był już chyba nawet pomiar speedtesta ok 900mbit.

00MB/s to nie gigabit na sekunde. Nie czepiam się tylko ja nie rozumiem to tak jak w samochodzie mamy jednostkę kilometrów na godzine i pisze sie km -  małymi literami i konie mechaniczne co pisze sie KM - duzymi literami.

Po co moderator czy ekspert ma poprawiac powinno sie nakazywac poprawki temu co zakłada temat.

Jestem przekonany, że gdybym ja tak napisał to już bym miał bana na tydzien na pisanie na forum, ale inni etam.

KArajmy na równi, a nie według własnych upodoban. To nie średniowiecze.

Ludzie wchodza na forum pisza jak chca i oczekują pomocy, a przepraszam jak mam pomóc jak pisze internet 100MB/s jak tkaiego to chyba w całej Europie nikt nie ma bo Bajt, a bit to dwie rózne jednostki. Chyba ekspert o tym wie i moderator forum głównie komputerowego.

Kolego, masz jakiś problem to masz przycisk do zgłoszenia a nie się miotasz jak...

A co do teorii - połączenie ethernetem 1Gbps w praktyce daje właśnie ok. 100MB/s, maksymalnie wychodzi ok. 113MB/s. Porównanie z km i KM jest zupełnie nieadekwatne bo to dwie jednostki różnych wielkości natomiast bit i bajt to jednostki tej samej wielkości - podobmnie jak mm i m.