kilimandzaro0 0 Napisano 19 Października 2016 Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Witam od jakiegos czasu mam owy internet na modemie DASAN H660GW . Kiedys kupilem TP LINKa N600 model TD-W8980 prosze mi powiedziec czy ten tp link nie jest czasem lepszy ?moze lepiej jego zastosowac ? Cytuj Link to post Share on other sites
madagascar3 4 Napisano 19 Października 2016 Udostępnij Napisano 19 Października 2016 (edytowane) DASAN H660GW ma wejście na światlowód a Tp-Link ma wejście telefoniczne więc jeśli masz Internet dostarczany do domu światłowodem to nie można ich zamienić Edytowane 19 Października 2016 przez madagascar3 Cytuj Link to post Share on other sites
kilimandzaro0 0 Napisano 22 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2016 a jaki router byscie mogli dopasowac do 300 zl ? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Do światłowodu musisz użyć urządzenia od dostawcy. Jeśli chcesz coś polepszyć w temacie WiFi to możesz użyć dowolnego routera jako AP. Najlepiej routera xDSL. Cytuj Link to post Share on other sites
kilimandzaro0 0 Napisano 23 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2016 ja chce tylko polepszyc jakosc internetu . na wifi az tak mi nie zalezy Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 A co konkretnie masz na myśli jako polepszenie? Cytuj Link to post Share on other sites
kilimandzaro0 0 Napisano 27 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2016 chcialbym bardziej stabilne polaczenie ..a nie ze skacze od 40mbs do 100 .. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 27 Października 2016 Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Jak skacze na kablu to router nie pomoże. Złóż reklamacje u dostawcy jeśli łącze nie spełnia parametrów zapisanych w umowie. Cytuj Link to post Share on other sites
garoz 12 Napisano 27 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Czepiacie się za różne rzeczy, ale za to, że ktoś w temacie wątku pisze, że ma internet 100MB/s co jest wogóle nie realne to sie już żaden ekspert, moderator nie czepia bo cóż i każdy wie o co chodzi, ale po co uczuć jednostek i wymagac pisania ich prawidłowo?? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 27 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Czepiacie się za różne rzeczy, ale za to, że ktoś w temacie wątku pisze, że ma internet 100MB/s co jest wogóle nie realne to sie już żaden ekspert, moderator nie czepia bo cóż i każdy wie o co chodzi, ale po co uczuć jednostek i wymagac pisania ich prawidłowo?? Eksperci i moderatorzy zmęczeni są już poprawianiem tego typu błędów, za to świeżo upieczony użytkownik garoz jak widzę chętnie poprzyczepia się nie do błedów tylko do kolorowych. Brawo, doskonały sposób na zdobycie reputacji. Słabej reputacji. Nawiasem mówiąc to już chyba gdzieś widziałem ofertę na gigabit po światłowodzie więc nie takie nierealne. Na forum był już chyba nawet pomiar speedtesta ok 900mbit. Cytuj Link to post Share on other sites
garoz 12 Napisano 27 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 00MB/s to nie gigabit na sekunde. Nie czepiam się tylko ja nie rozumiem to tak jak w samochodzie mamy jednostkę kilometrów na godzine i pisze sie km - małymi literami i konie mechaniczne co pisze sie KM - duzymi literami. Po co moderator czy ekspert ma poprawiac powinno sie nakazywac poprawki temu co zakłada temat. Jestem przekonany, że gdybym ja tak napisał to już bym miał bana na tydzien na pisanie na forum, ale inni etam. KArajmy na równi, a nie według własnych upodoban. To nie średniowiecze. Ludzie wchodza na forum pisza jak chca i oczekują pomocy, a przepraszam jak mam pomóc jak pisze internet 100MB/s jak tkaiego to chyba w całej Europie nikt nie ma bo Bajt, a bit to dwie rózne jednostki. Chyba ekspert o tym wie i moderator forum głównie komputerowego. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 27 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Kolego, masz jakiś problem to masz przycisk do zgłoszenia a nie się miotasz jak... A co do teorii - połączenie ethernetem 1Gbps w praktyce daje właśnie ok. 100MB/s, maksymalnie wychodzi ok. 113MB/s. Porównanie z km i KM jest zupełnie nieadekwatne bo to dwie jednostki różnych wielkości natomiast bit i bajt to jednostki tej samej wielkości - podobmnie jak mm i m. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts