Gość Dawid1221 Napisano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Witam.Jak płyta główna ma x2 PCI Express x16 to mogę podłączyć 2 karty ATI (Crossfile)albo karty Nvidi (SLI) ? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
moriss 83 Napisano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Tak, może mieć 2x X16, ale sporo płyt ma też X16 i X8 (utrata wydajności jest w przypadku CF/SLI na takiej płycie na poziomie 1-2% ). Jeśli chcesz łączyć karty od Nvidi to płyta musi mieć obsługę SLI, a jeśli Radeony to CrossFire (CF). Cytuj Link to post Share on other sites
adamfire95 0 Napisano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 wiele płyt ma 2 pci-e,zależy pod jaką podstawke chcesz? (jaki procesor chcesz w nią włożyć ?) Cytuj Link to post Share on other sites
moriss 83 Napisano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 A co ma procesor do tego? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Dawid1221 Napisano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 a jak płyta przyjmuje tylko sli to mogę coś włożyć do płyta z ATI w jeszcze w crossfile ? Ja mam OCZ'a MXS pro 600W i na nim piszesz SLI nvidia to mogę pod ten zasilacz podłączyć karty w crossfile ? Cytuj Link to post Share on other sites
moriss 83 Napisano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Do każdej płyty, która ma slot PCI-E x16 możesz włożyć kartę od AMD lub Nvidii. Ale jeśli chcesz połączyć dwie (lub więcej) karty AMD to płyta musi obsługiwać CrossFire, a jak chcesz połączyć dwie (lub więcej) kart Nvidii to płyta musi obsługiwać SLI. Napis na zasilaczu nie ma znaczenia , możesz pod niego podłączyć zarówno 2xRadeon jak i 2xGeForce. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts