Skocz do zawartości

Wybór nowego telefonu.

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Z racji tego ze umowa z operatorem dobiega końca dostałem propozycję nowych aparatów. Co waszym zdaniem pracuje najszybciej,ma najlepsze funkcje lub po prostu warto wybrać.

Oto propozycje:

Samsung Wave 533

Samsung Galaxy i5800

Samsung Monte s5620

LG GT540 swift.

Pozdrawiam!!

i5800 ma rozdzielczość 240x400 czyli bardzo nietypową i wiele aplikacji i gier nie będzie zgodnych z nią.

Telefon ten nie ma osobnego GPU i ma dość słaby procesor. Jedyne co jest w nim dobre to jakość muzyki.

Rozdzielczość starcza, a piksele to widać bardziej na białym tle, i jeśli jesteśmy dziwnie blisko ekranu

Nie przesadzałbym z tymi aplikacjami... Wszystko działa. Trochę gorzej z grami, ale wiekszość zwykłych gier w 2D działa bardzo dobrze. W 3D niektóre też da się pograć. Nawet Raging Thunder 2 chodzi i da się grać, ale najlepiej być na ostatnim/pierwszym miejscu bo jak widać przeciwników to laguje ;)

A co do muzyki to po dopieszczeniu przez PowerAMPa chyba wszystko będzie dobrze grało :D

Ale brałbym GT540, chociażby ze względu procka jak i modyfikacji, albo jak nie chcesz LG to i5800, sprzedać i brać i5700

I mówię tu jako posiadacz i5800 :zamykamy:

Galaxy ma w sobie coś takiego co mnie do niego przekonuje zastanawiam sie jeszcze nad tym wave

Samsung Wawe to niewypał jakich mało-to nawet nie jest smartfon.

Na ten ich śmieszny system BADA brak jakichkolwiek użytecznych aplikacji ;)

LG ma bardzo słaby dotyk, ale z tego co widzę już sam będziesz to testował. ;)

Tragedii nie ma, ale gdy wziąłem go do ręki nie umiałem się nim posługiwać. Teraz mam SGSa, chyba mnie rozpieścił.

Hmm niektórzy chwalą Galaxy Spice za rekcje na dotyk. Po wnikliwym przestudiowaniu filmików na youtube od ludzi którzy chwalą się tym telefonem widzę że nie wygląda to tak różowo.

Widziałem również filmik porównujący oba telefony i gry (które są swoistym benchmarkiem hardwaru) chodzą na LG znacznie lepiej, jak i reakcja na dotyk wypada w LG znacznie lepiej. :ciekawy:

• 1 miesiąc temu...

Witam wszystkich.

Z racji tego ze umowa z operatorem dobiega końca dostałem propozycję nowych aparatów. Co waszym zdaniem pracuje najszybciej,ma najlepsze funkcje lub po prostu warto wybrać.

Oto propozycje:

Samsung Wave 533

Samsung Galaxy i5800

Samsung Monte s5620

LG GT540 swift.

Pozdrawiam!!

A nie lepiej dla Twojej kieszeni wziąć umowę bez telefonu? Umowa na 12 miesięcy + rabat na abonament -50% (przez cały okres trwania umowy tj. 12mscy) ?

Telefon kupujesz wtedy na alledrogo (nawet nowy). I masz taniej niż w sieci po ich rabatach :wariat:

A może się mylę to niech ktoś poprawi :)