TWD77 7 Napisano 16 Października 2016 Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Szukam grzecznościowo telefonu biznesowego do 1500zł. Co rozumiem przez słowo biznesowego? Telefon głównie ma służyć do połączeń i ewentualnie do SMSów. Wiadomo, wszelkie inne bajery typu dobry aparat, odtwarzacz muzyki(słuchawki) i internet są mile widziane na dobrym poziomie. Nie mniej jednak ogromny nacisk jest na płynność, niezawodność, połączenia, smsy i organizer. Nie interesują mnie żadne benchmarki, chińskie telefony itd. chodzi tutaj o sprawy biznesowe więc nie w tym kierunku szukam telefonu. Mój faworyt to iPhone 5s, tylko na ile prawdziwe jest stwierdzenie, że po wyjęciu z pudełka będzie on działał niezawodnie przez 2 lata bez bawienia się w zmiany romów itd? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 16 Października 2016 Udostępnij Napisano 16 Października 2016 (edytowane) Iphone 5s raczej już przez 2 lata nie będzie wspierany bo to już dosyć stary model Edytowane 16 Października 2016 przez dawid0032 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Parker 202 Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Jeśli odpowiada Ci 4" ekran i chcesz niezawodny sprzęt na conajmniej 2 lata to musisz wybrać iPhone SE gdyż wiadomo 5S mimo że obecnie nadal chodzi świetnie patrząc na to że powstał w 2013 więc tylko SE 2-3lata nie zrobią na nim wrażenia posiada lepsze bebechy , aparat oraz baterie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Jak iphone to tylko i wyłącznie z pamięcią 64gb bo 16 go jakaś kpina 1 Cytuj Link to post Share on other sites
balans 67 Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Do 1500 zl ciezko bedzie zakupic dobrego iphone. 5s moim zdaniem odpada, bo telefon powoli juz w tej chwili umiera i znalezienie czegos na internecie, odpalenie social mediow nie bedzie niczym przyjemnym juz dzis, ale nie ma co sie dziwic, jego konkurenci androidowi z tego okresu dawno juz leza w szufladach. Postawiłbym w tej cenie na huawei p9/ honor 8 nienajgorsze baterie, podzespoły i aparaty w porządku. Napewno spiszą sie lepiej niz ip 5s, ale wiadomo to troche inny rozmiar. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
TWD77 7 Napisano 23 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Właśnie to telefon nie dla mnie- ja preferuję grubo ponad 5 cali, szukam tylko grzecznościowo. Stąd właśnie wymóg(dla kobiety), żeby był dość mały. Tak jak mówię telefon biznesowy do prowadzenia firmy, służbowy, więc nikt na nim nie będzie grał itd, bo na to nie ma najzwyczajniej w świecie ani chęci ani czasu. Obawiam się, że nawet internet sam w sobie będzie używany awaryjnie na jakimś wyjeździe czy już w jakiejś ostateczności, stąd potrzebny właśnie głównie NIEZAWODNY, dobrze wykonany telefon. Nawet ta 16gb wystarcza, bo nic tam prawie nie będzie trzymane i nie zmieni się to na pewno z czasem(tak jak u mnie np. gdy żałowałem przeogromnie 16gb rom telefonu). Stąd właśnie ciągle drążę temat 5S bo na SE niestety nie ma szans dołożenia pieniędzy, a wiem, że SE byłby idealny. Duży jest przeskok z ciekawości między 5S a zwykłą 6? I co sądzicie z tego postu odnośnie 5S, pomijam już nawet jakieś aktualizacje, po prostu podstawowy telefon? Myślałem jeszcze nad huawei p8 lite, bo osoba miała z nim przejściowo kontakt, ale niestety nie jest on mega niezawodny czy dobrze wykonany(a przynajmniej nie tak jak iphone). dzięki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
toddlockwood 71 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 usisz wybrać iPhone SE gdyż wiadomo 5S mimo że obecnie nadal chodzi świetnie Stary nie wiem w jakim świecie ty żyjesz ale ten telefon jest zamordowany aktualizacjami i działa gorzej niż Samsung trend. Widziałem chyba ze 3 przypadki od znajomych co ten telefon sie ścina jak nie wiem. Dramat Cytuj Link to post Share on other sites
lbmaineeee 4 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Samsung S6 polecam Cytuj Link to post Share on other sites
Parker 202 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 (edytowane) Chyba se żarty robisz @toddlockwood , korzystałem z 5s na iOS 9 i chodził bardzo dobrze jak na swoje lata wiadomo telefon ma już swoje lata ale jak na te 3 lata w technologii mobilnej to bardzo dużo a on radzi sobie żwawo , nie wiem jak sytuacja wygląda na iOS 10 gdyż pozbyłem się go. Jeśli dla kobieto faktycznie 4" będą idealne do w pełni komfortowego korzystania jedną ręką bez gimnastykowania z tym że jeśli weźmie 5s wsparcie skończy się za rok a ona chce 2 lata mieć zapewnionej płynności więc jedynie iPhone SE lub conajmniej iPhone 6 inaczej na pewno nie będzie w pełni uszczęśliwiona przez najbliższe 2 lata. Edytowane 24 Października 2016 przez Parker Cytuj Link to post Share on other sites
balans 67 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 No czesciowo potwierdzam teze toddlockwood'a. Znajomego ip5s odpalal aplikacje coraz gorzej, moze wina nowych systemow a moze po prostu rosnących potrzeb aplikacji, w koncu telefon ma 3 lata (o ile sie nie myle) wiec nie ma co liczyc na jego plynnosc a tym bardziej wydawac tyle pieniedzy.Polecam honor 8, huawei p9, s6 tez dobre ale mam takowego i bateria znacznie slabsza od p9 wiec podejzewam ze do opisanych czynnosci p9 i honor 8 z lepszymi bateriami spisza sie lepiej. Ewentualnie uzywany ip6, ale tylko ze wzgledu na rozmiar go mozna brac pod uwage, bo jako caloksztalt przegrywa raczej z wymienionymi wczesniej telefonami. Cytuj Link to post Share on other sites
Lucy45 0 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 (edytowane) Lg 4 jest super / brak argumentacji / worm Edytowane 27 Października 2016 przez worm Cytuj Link to post Share on other sites
Parker 202 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Pewnie że jest super dopóki nie padnie płyta główna , wiadomo na gwarancji to zrobią lecz wątpię że chciała by utracić wszelkie dane oraz brak telefonu na 2 tygodnie (czas naprawy). Autor tematu sam podkreślił że telefon ma być 'niezawodny' Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Pewności nigdy nie ma. Zepsuć się może każdy niezależnie od firmy. Od wujka iphone 6 zdechł po tygodniu. Dostał nowy to po pół roku przestały działać dźwięki i to wszystkie. Muzyka, rozmów nie było słychać itd. Kolejny raz serwis. No a co do G4 to prawda. Pada płyta choć może się trafić że nie ale to loteria. Cytuj Link to post Share on other sites
TWD77 7 Napisano 25 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2016 No niestety, na więcej niż 1400 zł nie ma szans- po prostu nie ma sensu tyle płacić za telefon w 90% do dzwonienia i pisania SMSów. Ewentualnie nieco większe REDMI 3S - ale tylko oczywiście z polskiej dystrybucji więc chyba 2gb bądź Samsung A5 jak one wypadłyby z fawrorytem- 5s Cytuj Link to post Share on other sites
lbmaineeee 4 Napisano 25 Października 2016 Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Jak tylko do smsow i dzwonienia to faktycznie nie ma co przeplacac i ja bym wzial tego samsunga A5 1 Cytuj Link to post Share on other sites
patrykk1998305 64 Napisano 25 Października 2016 Udostępnij Napisano 25 Października 2016 (edytowane) Tak samo byłbym za a5 2016 Wsparcie na pewno dłuższe niż iPhone 5s, to że iPhony zwalniają jak już firma chce je dobić do wiadomo od dawna Z tego co pamiętam to bawiłem się trochę a5 w markecie i jest też świetnie wykonany, zrobiłem mały research to też nie słychać o jakichś większych problemach z tym modelem, a szczerze mówiąc masz nówkę sztukę, w cenie iPhone'a która najprawdopodobniej działa dużo lepiej. Nakładka samsunga też już nie jest tak załadowana syfem jak kiedyś, więc telefon już raczej nie powinien zwalniać aż tak jak kiedyś to miały samsungi w zwyczaju Chociaż ja siedzę na note 3, który o ile dobrze pamiętam miał premierę w 2013, obecnie wgrany cyanogen, ale przez praktycznie dwa lata siedzialem na standardowym romie i szczerze mówiąc nie miałem na co narzekać c: Obecnie z wgranym cyanogenem, znajomy który posiada iPhone'a 7, gdy wziął do ręki mój telefon, to był w szoku że ponad 3 letnie urządzenie może działać tak szybko Edytowane 25 Października 2016 przez patrykk1998305 1 Cytuj Link to post Share on other sites
toddlockwood 71 Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 (edytowane) Ja bym zamiast iphonea polecał Xiaomi mi 4s. Edytowane 26 Października 2016 przez toddlockwood 1 Cytuj Link to post Share on other sites
DOROBAN 11 Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 To jest ten chińczyk co go wszyscy polecają do 1000 zł? (niby był gdzies w promo za 260$). Cytuj Link to post Share on other sites
toddlockwood 71 Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 (edytowane) za chyba 1100zł jest na technos. masz 64gb/3gb ram, snapdragon 808 usb c szybkie ładowanie i w ogole jest to całkiem niezły telefonik. Na dodatek nie duży. Edytowane 26 Października 2016 przez toddlockwood Cytuj Link to post Share on other sites
lbmaineeee 4 Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 A jak sie zepsuje to wysylaj go panie do chin haha 1 Cytuj Link to post Share on other sites
havok 8 Napisano 27 Października 2016 Udostępnij Napisano 27 Października 2016 A jak sie zepsuje to wysylaj go panie do chin haha Kiedy ostatni raz zepsu ci sie telefon? Mialem Oppo, Xiaomi Redmi3s, Xiaomi Mi2s, Lenovo i zaden nie padl chyba ze z mojej winy Cytuj Link to post Share on other sites
toddlockwood 71 Napisano 27 Października 2016 Udostępnij Napisano 27 Października 2016 (edytowane) A jak sie zepsuje to wysylaj go panie do chin haha jak kupisz na technos - to masz gware w Polsce i telkefon idzie 2 dni Edytowane 27 Października 2016 przez toddlockwood Cytuj Link to post Share on other sites
dżekiczan 0 Napisano 13 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Blackbery z10 jak to ma być biznesowy telefon to nic lepszego do 1000zl nie znajdziesz. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts