Wasek 7 Napisano 16 Października 2016 Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Witam! Z przykrością stwierdzam, że mój iPhone 5 nie radzi sobie z iOS 10. Zawsze aktualizowałem do najnowszego systemu zaraz po premierze i zawsze było dobrze ale przy tym już nie wyrabia. Jest lepszy i sprawniejszy od poprzednika ale "szybkość" działania to tragedia. Messenger włącza się jakieś 12 sekund. Jak kliknę podwójnie home button, przy samym messengerze włączonym to animacja - przejście do włączonych aplikacji wygląda jakby miała 10 FPS max. Da się go jakoś przyśpieszyć czy muszę robić downgrade? Najlepsze jest to, że widzę na YouTube, że iPhone 5 normalnie działa na iOS 10. Czemu u mnie jest inaczej? Jeżeli powinienem zrobić reinstalację to proszę o rady jak to zrobić bez użycia iCloud i bez utraty danych z telefonu: książki telefonicznej oraz SMS'ów. P.S. Nie mam jailbreak'a. Pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
balans 67 Napisano 16 Października 2016 Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Po aktualizacji na powolniejsze dzialanie telefonu powinien pomoc zwykly reset. To wiąże się z utratą danych oczywiscie ale na iphone z tego co wiem mozesz utwozyc kopie zapasowa na komputerze i na pewno ta kopia zapisuje sms i kontakty. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Wasek 7 Napisano 16 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Po aktualizacji na powolniejsze dzialanie telefonu powinien pomoc zwykly reset. To wiąże się z utratą danych oczywiscie ale na iphone z tego co wiem mozesz utwozyc kopie zapasowa na komputerze i na pewno ta kopia zapisuje sms i kontakty. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Zrobiłem backup przez iTunes i wyczyściłem telefon do zera. Przywróciłem backup i dalej to samo z Messengerem. Widać zrobili już za bardzo wymagającą apkę jak na mój telefon. Reszta działa dobrze jak na telefon o takich specyfikacjach. Trzeba się przyzwyczaić albo zmienić telefon. Dzięki. Temat do zamknięcia. Cytuj Link to post Share on other sites
tosman 0 Napisano 16 Października 2016 Udostępnij Napisano 16 Października 2016 U mnie było podobnie, ale miałem jeszcze jeden delikatny problem typu "siadłem na telefon", więc nie zdążyłem go resetować. wysłałem do serwisu z zaznaczeniem że chodzi o szybę I POWOLNE funkcjonowanie po aktualizacji. Zobaczymy co wyniknie. Cytuj Link to post Share on other sites
Besos9 0 Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 myślałem, że takie rzeczy tylko w filmach..zwłaszcza że ja na swoim usiadłem kilka razy i jakoś problemu nie było. za to skurczybyk ostatnio szwankuje pod względem ramu coś...i to nie z mojej winy (app itd). Cytuj Link to post Share on other sites
tosman 0 Napisano 18 Października 2016 Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Jak widać nie tylko no nie do końca było to usiąście, ale efekt niestety ten sam. Myślę, że gdybym to ja zrobił to jeszcze byłoby inaczej ale w sumie dobrze wyszło bo kumpel znalazł dobry serwis, już się ze mną skontaktowano ws. naprawy i co do szybkości działania - to w tej kwestii akurat już wszystko gra. Mogę dać namiary. Cytuj Link to post Share on other sites
Besos9 0 Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 No nie wiem, podać możesz ale najpierw bym chciał wiedzieć dlaczego on taki dobry wg CIebie. Bo ja to mam wiesz pod nosem jeden i biorąc pod uwagę że miałbym go wysyłać gdzies pewnie na drugi koniec Polski to tak średnio to widzę. Cytuj Link to post Share on other sites
Overclock666G 133 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Od siebie dodam że mając jakiś czas temu I5 po przejściu z ios8 nad ios9 już była lekka zmiana, a teraz mam I5S i z ios9 na ios10 nawet na 5S czuje dużą różnice w wolniejszym działaniu także jak ty masz zwykłą 5 to nawet sobie nie wyobrażam jaki mulić musi. Polecałbym cofnięcie się do co najmniej 9 albo zakup I SE. Cytuj Link to post Share on other sites
Wasek 7 Napisano 26 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Od siebie dodam że mając jakiś czas temu I5 po przejściu z ios8 nad ios9 już była lekka zmiana, a teraz mam I5S i z ios9 na ios10 nawet na 5S czuje dużą różnice w wolniejszym działaniu także jak ty masz zwykłą 5 to nawet sobie nie wyobrażam jaki mulić musi. Polecałbym cofnięcie się do co najmniej 9 albo zakup I SE. Wszystko wydaje się logiczne tylko jak wytłumaczyć to, że widziałem na YouTube jak kolesiowi 'piątka' chodzi na iOS 10 płynnie. Teraz zrobiłem aktualizację do 10.1, która właśnie wyszła. O dziwo trochę przyśpieszył. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts