voodoo34 72 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Wiesz że sygnatury w wersji mobilnej są niewidoczne? Nie pamiętasz co Autor pisał kilka dni temu ? I jeszcze odpisywałeś. Chyba sie zdecyduje na 1060 3Gb procesor mam podkrecony na 4,6 Ghz Cytuj Link to post Share on other sites
Vemorion 293 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 (edytowane) ten FX na stock zegarach nawet nie jest lepszy od leciwego Phenoma 955 jeśli do Phenoma po grubym podkręceniu, maksymalna karta to GTX660Ti, ( wiem bo przerabiałem ten temat długi czas ) to jakim cudem znalazł się tu 1060 3GB? do tego FX'a 4.6Ghz nie dawałbym nic mocniejszego niż GTX 760 / 950 , lub można byłoby pokusić się o zakup przyszłego 1050 teraz autor na 1060 ustawi sobie wysoką grafikę w nowych grach, bo karta na to pozwala, ale gdy będzie jakiś wybuch na ekranie lub cokolwiek co wymaga więcej od procesora = buum 15FPS lub w mocno procesorowych grach, jakiś Crysis 3 itd = karta śpi , a procesor poci się ja tam się nie mieszam, może ktoś powie, karta będzie na przyszłość? chwila.. 1060 3GB i przyszłość, te słowa wykluczają się nawzajem Edytowane 23 Października 2016 przez Vemorion 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Marek Lolasi 96 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 a gf 760 I przyszłość nie wyklucza się? Cytuj Link to post Share on other sites
Vemorion 293 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 czytaj ze zrozumieniem, powiedziałem że dałbym tu 760 / 950 pod ten procesor nic nie mówiłem że to karty na przyszłość Cytuj Link to post Share on other sites
Marek Lolasi 96 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 czytam że zrozumiem , nabijasz się że gf 1060 3 GB nie jest przyszlościowy a polecasz dużo gorsze karty. nie każdy gra w crysisa , jest sporo aplikacji które wykorzystają gf 1060. Jeżeli już coś tańszego to nie ma co kupować nic poniżej gf 1050to. moim zdaniem nie ma sensu kupować nic poniżej gf 1050ti. Cytuj Link to post Share on other sites
Vemorion 293 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 (edytowane) tak, polecam gorsze karty bo polecam stricte dla tej platformy i z niczego się nie nabijam, dla mnie to są po prostu zwykłe przedmioty, po co się z nich nabijać? nie słyszałeś o tym że komputer jest tak szybki, jak jego najwolniejszy element? z mojego punktu widzenia, jak składałem kilka lat temu komputer na procesorze podobnej wydajności, dobierałem do niego kartę i każdy mówił że 660Ti to max i to po OC procesora zauważam że z biegiem czasu, ludzie polecają coraz mocniejsze karty do słabszych procesorów zresztą możemy sobie teraz gadać, jak już jest po zakupie Edytowane 23 Października 2016 przez Vemorion Cytuj Link to post Share on other sites
Marek Lolasi 96 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Karty ktore wymieniłeś maja bardzo zblizoną wydajjość ( przynajmiej teoretyczną). Jednak czas pokazał jak nvidia traktuje starsze konstrukcje i dlatego warto kupić karte na jak najnowszej architekturze. Każdy Ci polecał gf 660 bo w tym czasie była to najlepsza kart dla Twojego zestawu. Jednak dziś by Ci jej nikt nie polecił , bo taki gf 950 wygrywa w każdej nowej grze mimo , iż jest kartą teoretycznie wolniejszą. Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 (edytowane) Nie pamiętasz co Autor pisał kilka dni temu ? I jeszcze odpisywałeś. Zjedz Snickersa. Edytowane 24 Października 2016 przez Funkie Cytuj Link to post Share on other sites
techcio 0 Napisano 24 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Panowie nie ma aż tak źle przedtem miałem radeona 270 i skok wydajnościowy jest naprawdę spory wiec jestem zadowolony PS Crysis 3 nie grałem wiec się nie wypowiem Pozdrawiam:> Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 (edytowane) Witam mam pytanie natury technicznej;) Kupiłem Gigabyte GeForce GTX 1060 Windforce2 OC 3GB, kartę podkręciłem gpu 2000mhz pamieć 9000mhz. Pod obciążeniem karta zachowuje się prawidłowo trzyma taktowania temperatura 68 stopni maks wszystko ok . Ale jak gram w Warthundera obciążenie karty mam czasami poniżej 30% to mi zbija takty do 2d. Czy to idzie jakoś obejść zeby tak te taktowanie nie skakało? Pozdrawiam Procesor i sposób optymalizacji gry nie pozwalają sie karcie rozwinąć. Ale wątpię, żebyś narzekał na ilość FPS? Jeśli taktowania spadają, to nie ma się czym martwić - tak właśnie działa NVidia GPU Boost. Jeśli karta nie jest w pełni wykorzystana, to taktowania i napięcie spadają, a co za tym idzie również temperatura, głośność i pobór mocy. To głównie znak, że mozesz podciągnąć detale graficzne typu np. AA bez obaw o spadek FPS. Taktowania w trybie 2D/spoczynek dla tych kart to okolice 130 MHz. Wszystko co wyżej to już działanie GPU Boost. Edytowane 24 Października 2016 przez ReznoR Cytuj Link to post Share on other sites
techcio 0 Napisano 24 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz. Perwszy raz mam karte nvidii. Dopiero poznaje z czym to sie je;), a tak w ogole to ten panel od sterownikow nvidii kiepsko wyglada w porownaniu do amd. Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 (edytowane) Zgadzam się. Jak z czasów Windows 98 :') Ale NVidia wzięła się za upraszczanie Experience, wiec i pewnie robią to samo z Panelem... (a przynajmniej mam nadzieję - aczkolwiek boję się czy przyniesie to zmianę na lepsze czy na gorsze, bo nowy GeForce Experience mi się nie podoba - zresztą itak go nigdy nie instaluję)Tutaj więcej info w temacie GPU Boost na przykładzie poprzedniej generacji: http://forum.notebookreview.com/threads/on-the-subject-of-maxwell-gpus-efficiency.773102/Na drugim screenie masz stany boosta. Od #35 do #74 to stany pełnego obciążenia (P0). Trochę to skomplikowane, ale działa. GPU Boost 3.0 w nowej generacji jest jeszcze bardziej skomplikowany Edytowane 24 Października 2016 przez ReznoR Cytuj Link to post Share on other sites
svzuka650 7 Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 (edytowane) Mialem cpu amd.W war thunder bylo cieeezko.Straszne dropy,to gra bazujaca na mocnym jednym rdzeniu,kupilem uzywanego intela i jest duzo lepiej. Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Października 2016 przez svzuka650 Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Nie napisałeś jakie dokładnie modele to były tych CPU Ale ogólnie fakt faktem, CPU Intela od czasów pierwszych Core i3 lepiej przetrwało próbę czasów w grach mocno opierających się na mocy jednego rdzenia niż AMD. Cytuj Link to post Share on other sites
Marek Lolasi 96 Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Nie napisałeś jakie dokładnie modele to były tych CPU Ale ogólnie fakt faktem, CPU Intela od czasów pierwszych Core i3 lepiej przetrwało próbę czasów w grach mocno opierających się na mocy jednego rdzenia niż AMD. a zupełnie odwrotnie jest z kartami graficznymi Cytuj Link to post Share on other sites
techcio 0 Napisano 26 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Podkręć procesor i ustaw wyższa rozdzielczość. Karta nie będzie się nudzić. Miałeś racje ustawiłem wszystko co możliwe na maksa i karta trzyma taktowanie (miałem jeszcze ustawienia z radeona 270) Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 27 Października 2016 Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Cieszę się że mogłem pomóc:) pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts