decrypterie 257 Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Witam, Nabyłem używke Alienware X51 R2 I mam mały problem z tym oto komputerem. Gdy jestem w windowsie I wcisnę menu start I proszę komputer o restart (uruchom ponownie) to wszystko jest ok do zamknięcia systemu I w momencie gdy powinien nastąpić restart na ekranie mam brak sygnału a wentylator od CPU wchodzi na maksymalne obroty I na tym się kończy cały restart, muszę odpiąć zasilacz ( w nich jest taki jak w laptopie) po ponownym uruchomieniu wszystko jest ok. -Temperatury są ok, komputer przechodzi wszystkie benchmarki I inne testy. -Nie jest to problem z windowsem jako że nawet podczas instalacji jak system się restartuje pod koniec to to następuje ten sam problem. -Bios najnowsza wersja A10, ten sam problem był na poprzednim. Komputer rozgrzebany na częśći poskładany do kupy należycie. -Nie jest to wina wentylatora jako że odpiąłem go I problem dalej występuje, komputer nie wstaje po restarcie. Poniżej zamieściłem link do mojego filmu. (na głośnikach lub słuchawkach dobrze słychac). http://www.youtube.com/watch?v=CIn_atsjZCo Specyfikacja: i5 4690 GTX 1070 16 gb RAM ssd 128GB Zasilacz zewnętrzny 330W Cytuj Link to post Share on other sites
damchmark 28 Napisano 15 Października 2016 Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Wygląda, że do sprawdzenia został ci zasilacz. Bo to on może być problemem. Jeśli masz jak to sprawdź go miernikiem/multimetrem. Możesz też obciążyć cały komputer maksymalnie i sprawdzić czy się nie wyłączy. Jakby z zasilaczem było ok to równie dobrze to może być coś z sekcją zasilania na płycie ale to tylko domysły. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts