Rafket 0 Napisano 12 Października 2016 Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Cześć temat się pewnie przewijał ale szukam laptopa który będę mógł lekko zmodyfikować. Mam zamiar na nim robić projektu w autocadzie i visualce c++. Czyli dysk raczej ssd że względu na prędkość i mobilność pod względem HDD. Myślę nad prockiem i5 chociaż AMD też jakieś w podobnej klasie, chyba że będzie coś wysoko w i3. Jestem otwarty tutaj na propozycje. Chce mieć możliwość dołożenia karty ram nawet jak będę musiał wyjąć bo napewno będę potrzebował. Chce mieć wejście DVD mimo wszystko widać opcje hybryd bez DVD odpadają, chyba że znajdziecie coś naprawdę kuszącego Karta tutaj to i tak jakiś dedyk w tej cenie będzie więc każda pewnie będzie podonej wartości więc zdam się na was Nie musi to być sieciowka mogę i przez neta kupić, kwestia tylko tego czy będzie warto. Byłem w media polecili coś takiego https://mediamarkt.p...re-e5-573g-50uc Nie wydaje się y tylko na HDD. A byłaby opcja dokupić ssd przez usb ale to się mija z celem ssd ci najwyżej w drugą stronę. Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Zastanawiałeś się nad używanymi laptopami? Będzie dużo wydajniej. Źle wstawiłeś link, ale tego Acer'a na starcie bym sobie odpuścił. Cytuj Link to post Share on other sites
Rafket 0 Napisano 15 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Że względu na dysk HDD? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Wyłącz podpis. // _Skipper_ Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Mam zamiar na nim robić projektu w autocadzie i visualce c++. Z powodu konfiguracji. Jaki masz budżet? Cytuj Link to post Share on other sites
Rafket 0 Napisano 18 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Do 2.5 k mógłbym wydać Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Prosiłem o wyłączenie podpisu.... // _Skipper_ Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 18 Października 2016 Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Laptop może być używany? Nowe w tym budżecie nie zaoferują odpowiedniej wydajności. Cytuj Link to post Share on other sites
Rafket 0 Napisano 18 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Jeśli bym coś znalazł, chociaż wolałbym nowy gdyz będę go brać na fakturę Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 18 Października 2016 Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Co powiesz na zwiększenie budżetu? http://allegro.pl/dell-pecision-m6700-i7-3740q-16gb-k3000-fhd-9c-w7-i6510975514.html?fromVariant=6510697976 + Dysk SSD. Dysk SSD możesz dokupić w najbliższym czasie, ale na HDD praca nie będzie bardzo komfortowa. Ewentualnie: http://allegro.pl/dell-precision-m4600-i7q-8gb-240ssd-quadro-fhd-dok-i5951460895.html + 8 GB pamięci RAM. Recenzje (zwróć uwagę na konfiguracje): M6700: http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Dell-Precision-M6700.88006.0.html M4600: http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Dell-Precision-M4600.62847.0.html Ilu calowa matryca Ciebie interesuje? Projekty będą złożone, czy dopiero zamierzasz uczuć się AutoCad'a? Cytuj Link to post Share on other sites
Rafket 0 Napisano 18 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Myślę że 15nie była by taka zła, z auto będę się dopiero uczył a na visualu jestem trochę dalej jednakże patrzę przyszłościowo Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 18 Października 2016 Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Skoro dopiero się uczysz, to myślę że moja druga propozycja spełni Twoje oczekiwania. Teraz zauważyłem że nie ma tam dysku HDD, więc musiałbyś dopłacić, aby go zamontowali. Zapytaj jaki dysk SSD jest tam zamontowany, jeżeli jesteś zainteresowanym tym laptopem. Jeżeli chcesz coś przyszłościowego, to zainwestuj w M6700 - dodatkowo praca na laptopie 17-calowym jest przyjemniejsza. Cytuj Link to post Share on other sites
Rafket 0 Napisano 18 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Ok dzięki wielkie za pomoc, zobaczę jeszcze te sprzęty, niby używane więc mogą być troszeczkę zniszczone ale żeby nie było rys na matrycy ani uszkodzeń że nie da się pracować Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 18 Października 2016 Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Jeżeli chcesz nowego laptopa, to mogę Tobie coś zaproponować, ale wydajność zniechęci Ciebie do pracy już po krótkim czasie nauki. Od używanych laptopów nie oczekuj stanu fabrycznego - rysy na obudowie wystąpią na 100 %, na matrycy możliwe że również, ale nie będą one widoczne. Uszkodzeń mechanicznych nie będzie - laptop jest w 100% sprawny technicznie, gotowy do pracy po wyjęciu z pudełka. Zapytaj ich również, kiedy pasta była wymieniana i na jaką. Cytuj Link to post Share on other sites
Rafket 0 Napisano 18 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2016 A z nowych to co mógłbyś mi polecić? Chciałbym wiedzieć tak żeby móc porownac Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 18 Października 2016 Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Wydajnościowo to będzie najniższa półka - Asus R556, ewentualnie jego poprawiona wersja F555 - oba w konfiguracji - i5u, 8 GB pamięci RAM, GT 940M . Z wydajniejszych konstrukcji to polecam Asusa R510 - pełna i7-mka, 8 GB pamięci RAM, GTX 950M, ale on kosztuje już niemałe pieniądze, więc warto dołożyć do Lenovo Y700-15. Jeżeli chcesz laptopa z gwarancją producenta, to powinieneś rozejrzeć się nad używanym Lenovo Y50 (brak napędu), koniecznie z GTX 960M, ponieważ tylko model z tą kartą posiada matrycę IPS. Ewentualnie za Asusem N551 i G551. Na Twoim miejscu wybrałbym coś z wyżej podanych stacji roboczych - pod każdym względem są lepsze i przetrwają jeszcze nie jedno. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts