DEX66 43 Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Witam, jako że zostało mi trochę funduszy w tym miesiącu, to naszła mnie ochota na zmianę mojego piecyka. Zastosowanie komputera: codzienny użytek, gry (ostatnio znowu wciągnął mnie World of Warcraft) Maksymalna kwota jaką dysponujesz: około 1500-1700zł (im taniej tym lepiej) Kiedy zamierzasz kupić komputer? za kilka dni Których części potrzebujesz?: płyta, procesor, oraz ram Czy będziesz podkręcać sprzęt? raczej nie Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?: fullhd, Benq GL2250HM Specjalne wymagania: wydajność Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? "Dobrze jest, nie trza psuć" (zestaw w sygnaturze) Własna propozycja zestawu: Myślałem nad czymś takim: https://www.morele.net/inventory/info/NXrR0v/ Inne: zastanawiam się czy nie dorzucić te 200zł i wziąć i5-6600, może ktoś poleci inną płytę? Używki nie wchodzą w grę, chętnie rozważę ofertę innych sklepów internetowych (oczywiście wolałbym cały zestaw kupić w tym samym) Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 10 Października 2016 Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Z gier tylko WoW ? Cytuj Link to post Share on other sites
DEX66 43 Napisano 10 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2016 na chwilę obecną głównie WoW, ale zaczął się sezon na produkcje AAA i pewnie wybiorę coś dla siebie. Co do WoW to w godzinach szczytu w Dalaranie mam około 25fps, co jest zdecydowanie za mało, powoli zbieram się do rajdowania, więc dodatkowe fps by się przydały Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie 3ndurek 3602 Napisano 10 Października 2016 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 zastanawiam się czy nie dorzucić te 200zł i wziąć i5-6600 Nie warto, niewiele drożej masz i5 6402P - 100MHZ więcej. może ktoś poleci inną płytę? A czego od niej oczekujesz ? - w tej samej praktycznie cenie co ten Asrock masz https://www.morele.net/plyta-glowna-gigabyte-ga-b150-hd3-b150-dualddr4-2133-sata3-satae-hdmi-dvi-d-sub-atx-924475/ więcej slotów rozszerzeń, bogatszy tylny panel. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts