rosecki 2 Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witam. Mam zamiar oprzeć swoj zestaw na Asus Maximus IV Extreme, z lektury QVL do tej płyty wynika iż producent szczególnie dedykuje do swojego nowego flagowego produktu nowe kości G.SKILL z serii RipjawsX Jak na razie w naszym kraju tylko jeden sklep (przynajmniej ja nie znalazłem na ta chwilę innych), notabene oficjalny reseller na Polskę, ma w swojej ofercie interesujace mnie pamięci http://www.ddr2.pl/GSkill_DDR3_PC3_1700 ... D-481.html Jaka jest Wasza opinia o nich i generalnie o g.skill, warto zainwestować w te kości? do momentu kiedy nie zobaczyłem qualified vendor lists Asus Maximus IV Extreme, byłem zorientowany na corsair i któryś z jego dominatorów gt dhx, jednak QVL milczy na ich temat. Za G.SKILL Ripjaws przemawia przynajmniej teoretycznie, ich rekomendacja (ze strony obu firm) pod sandy bridge i podobno niezłe mozliwości OC?. Cytuj Link to post Share on other sites
micielk 7 Napisano 4 Marca 2011 Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Czesc Tez zamierzam kupic ta plytke, czekam na oficjalna date wypuszczenia na rynek, co do pamieci - kupilem 3x4GB DDR3 Corasair Dominator GT 2000 Mhz, nie powinno byc problemow z ta pamiecia, dzwonilem do asusa z zapytaniem, poza tym jest test Maximusa opartego na tych kosciach tutaj: http://www.techreaction.net/2011/01/02/ ... 7-part-12/ W jaki procek celujesz? Ja kupilem 2600K - ma najlepsze mozliwosci OC Cytuj Link to post Share on other sites
Empty91 3 Napisano 4 Marca 2011 Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Eh.. Panie UP piszesz bujdy Po 1 SB obsługuje dual a nie triple , ale będą działać ,więc tu nie ma problemu . Tylko zastanawia mi jedno pytanie na co takie pamięci? Możesz inne kolorystycznie pasujące znaleźć kostki. G.SKILL to bardzo dobra firma , sam posiadam pamięci tej firmy i jestem zadowolony. Ten procesor nie ma najlepszych możliwości OC względem i5 2500K . Czasami wydaję mi się że ludzie piszą takie bujdy na temat sprzętu że szok... Jakiego to oni nie mają i jaki mają zamiar kupić.(Nie tyczy się to autora tematu, akurat temu panu wierzę). Cytuj Link to post Share on other sites
micielk 7 Napisano 4 Marca 2011 Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 oj oj oj Panie Empty, specjalnie dla Ciebie, to co mam to mam sprawdz tu: http://img848.imageshack.us/i/img0344w.jpg/ Co do procka oczywistym jest ze 2600K bedzie mial lepsze osiagi w kazdym tescie, Malo tego 2600K przebija jedynie Gulftown i jedynie on moze powalczyc z 2600K, 2500K yo po prostu ubozsza wersja 2600 (nie posiada hyper-threadingu) i owszem w grach napewno nie bedzie roznicy ale przy renderowaniu sceny na 3dsMAxie roznica bedzie dosc spora i tyle... Cytuj Link to post Share on other sites
benchmark91 1 Napisano 4 Marca 2011 Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 taka fote kazdy moze dac, poprosimy foty całego zestawu ) przy okazji dopisz na karteczce swój Nick i połoz go koło pudełek i zrób fote Cytuj Link to post Share on other sites
micielk 7 Napisano 4 Marca 2011 Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Widze ze forum jest pelne "niewiernych Tomaszow" okej Prosze... http://img51.imageshack.us/i/img0345av.jpg/ Co do calego zestawu czekam na plytke wiec narazie wszystko popudelkowane Cytuj Link to post Share on other sites
Empty91 3 Napisano 4 Marca 2011 Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Widze ze forum jest pelne "niewiernych Tomaszow" okej Prosze... http://img51.imageshack.us/i/img0345av.jpg/ Co do calego zestawu czekam na plytke wiec narazie wszystko popudelkowane Dobrze. Tylko pogratulować podzespołów , tylko te pamięci ... 0 opłacalności i to w dodatku triple Channel ... Co do procesora jeżeli nie używasz programów graficznych itd. to nie widzę opłacalności bo w tej cenie będzie i5 2500K + bardzo dobre chłodzenie i z dobrym egzemplarzem podkręcisz do 5 GHz. Jak możesz to podaj resztę conf. będę bardzo wdzięczny Cytuj Link to post Share on other sites
micielk 7 Napisano 4 Marca 2011 Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Akurat glownie pracuje na 3d (wizualki) wiec HT jaki mocne podkrecenie procka jest dla mnie priorytetem. Okej co do mojej konfiguracji: Procek: 2600K Chlodzenie procka: Noctua NH-U9B Plyta: Asus Maximus IV Ram: 3x4 Corsair Dominator GT 2000Mhz Grafika: BFG 280GTX OC (do wymiany w pozniejszym terminie) Dyski: Seagate .11 (czarna seria, wiem) 500mb, 1TB, 1,5TB chlodzone Scyte Himuro Obudowa: NZXT Lexa Blueline i reszta mniej waznych podzespolow: mysz Razer Mamba, klawiatura Logitech G15, IIyama Prolite 22'' Co do triple channel na Maximusie, owszem Triple channel nie bedzie dzialalo bo plyta tego nie obsluguje, zmylil mnie czlowiek na supporcie asusa ktory powiedzial ze bedzie obslugiwalo, nie mniej pamieci juz mam wiec nie bede teraz wymienial na inne, rozwarzalem OCZ Reaper ale przyrost mocy przy dosc duzym stosunku cenowym jest marginalny Cytuj Link to post Share on other sites
Empty91 3 Napisano 4 Marca 2011 Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Chłodzenie procesora można znaleźć lepsze w tej cenie. Dobrym rozwiązaniem był by Xeon ,ale Ty już masz procesor ,więc to odpada. Eh.. Ta myszka "By Razer" , ale to Ty wybierałeś i to Ty będziesz ją użytkował. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts