Promian 0 Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Witam serdecznie. Mam pytanko, ponieważ chcę kupić monitor 144 Hz i zastanawiam sie nad dwoma, a konkretnie nad benq xl2411z i asus rog swift pg248q, ten drugi jest sporo droższy, ale wiadomo że monitor to zakup na lata i nie chciałbym później żałować. No i oczywiście Asus ma G-sync i stąd też pytanie czy jest duża różnica pomiędzy gołymi 144 Hz a z G-sync. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
jerosportback 34 Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 1. Jaką masz kartę graficzną ? 2. W przypadku Benq dla tak wysokich Hz tylko DVI-DL 3. do czego masz zamiar wykorzystywać monitor ? jak gry to jaki gatunek lub konkretne tytuły ? Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Ten_Wredny 2047 Napisano 9 Października 2016 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 jak gry to jaki gatunek lub konkretne tytuły ? To zbytniego znaczenia nie ma.Do autora - jeśli masz kartę od NV to śmiało dołóż do PG248Q. Cytuj Link to post Share on other sites
Promian 0 Napisano 9 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2016 (edytowane) Komputer dopiero będę kupował, karta będzie Palit Gtx 1070 Gry różne CS GO, Wiedzmin 3, Gta V, Battlefield I itp. Dzięki za odpowiedź Edytowane 9 Października 2016 przez Promian Cytuj Link to post Share on other sites
jerosportback 34 Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 To zbytniego znaczenia nie ma. w sensie do gier typu cywilizacja itp poleciłbyś ten monitor 144 Hz + G-Sync, wydawało Mi się że to też istotna kwestia. Komputer dopiero będę kupował, karta będzie Palit Gtx 1070 Gry różne CS GO, Wiedzmin 3, Gta V, Battlefield I itp. W tym ujęciu jak najbardziej Asus PG248Q i przedmówca ma tutaj całkowitą rację. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 w sensie do gier typu cywilizacja itp poleciłbyś ten monitor 144 Hz + G-Sync, wydawało Mi się że to też istotna kwestia. Jasne, że tak. Różnice widać praktycznie wszędzie. Czasem bardziej czasem mniej po prostu. Cytuj Link to post Share on other sites
sting3572 60 Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Asus PG248Q ma podobno nawet lepszą matryce niż PG278Q,nie ma takiej różowej poświaty i lepsze kolory niż większy brat,jak będziesz miał 1070 to może lepiej celuj w 27 cali,monitor to w sumie najrzadziej wymieniana część zestawu. Cytuj Link to post Share on other sites
jerosportback 34 Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 PG278Q to już inny segment - 1440p i cena zdecydowanie wyższa, żona go z domu wyrzuci ;P Cytuj Link to post Share on other sites
Promian 0 Napisano 10 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2016 haha nie wyrzuci, ale ja cały czas od jakiegoś czasu na laptopie 17" myślę, że przerzucenie się na 27 to za duża zmiana xD 24 cale w zupełności wystarczą Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts