Skocz do zawartości

Monitor 144hz

Recommended Posts

A jakieś modele mógłbyś podać?

Acer XB240HAbr 1599 zł

AOC G2460PG 1740 zł

Asus PG248Q 2199 zł

BenQ XL2420G 2599 zł (już za drogo w mojej ocenie, ni eoplaca się względem asusa 27 cali)

https://www.amazon.de/dp/B01AJTVBQI

Oczywiście ceny w przybliżeniu. 

Edytowane przez jerosportback
  • Popieram 1

Co do ceny to ~1.2k, a co do gier to głównie cs go.

W tej cenie to o g-syncu zapomnij.

Myślałem nad BenQ XL2411Z, ale monitor już parę lat

Monitory to nie karty graficzne,czasami 3-4 letnie sprawdzone modele są bardziej warte kupna niż nowe bo jakość monitorów poleciała na łeb.

http://www.x-kom.pl/p/137607-monitor-led-24-269-asus-vg248qe-czarny.html

Na twoim miejscu brałby tego,po kalibracji ma podobno bardzo dobre kolory,sprawdzony,przetestowany,taki superlux wśród monitorów,sam go będę brał jak tylko pozbędę się della u2414h,a już miałem nie spojrzeć na tn jak zobaczę ips :rotfl: (nawet nie słuchaj takich bzdur) :D.

Ja juz dłuższą chwile używam asusa vg248qe i z czystym sumieniem moge polecic. Za 1,2k spokojnie dostaniesz, czasem jak sa promocje w xkomach etc to cos mozna taniej wyrwać. Masz 144hz i 1ms, w csgo tez gram, działa super.

ps. jak masz mniej niz 200-220 fps to nie wiem czy warto, bo jak masz miec tyle herców a w fajniejszych sytuacjach ci fpsy spadną poniżej 140 to wyjdzie ci na to samo co masz teraz :)

Na początku stwierdziłem, że nie warto dopłacać i wziąłem najtańszy monitor 144hz jaki znalazłem, czyli g2460fq. Pierwsze wrażenia to tandetny plastik, bardzo jasny(nawet po zmniejszeniu jasności) i z opinii podobno nie ma 144hz jak zapewnia producent. Na drugi dzień oddałem go i dopłaciłem do lg 24gm77. Temat można zamknąć, dzięki za pomoc ^ ^

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...