Skocz do zawartości

[Zestaw Komputerowy do 3500 zł +300 zł Tylko Buda!

Recommended Posts

Zastosowanie komputera : gry (Just Cause 3,Mafia 3, Gta V, Wiedźmin 3, Rocket Leangue, Fifa 17)

Maksymalna kwota : 3800 zł

Kiedy zamierzam kupić komputer? : w tym miesiacu

Których części potrzebuję : buda

Czy będę podkręcać sprzęt? : Jestem w tym zielony ;p ale chyba tak

Rozdzielczość mojego monitora i model:1920x1080

Specjalne wymagania : Zestaw może być używany- allegro,olx może być nowy ale chyba bardziej lepszą opcją używka.

Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : brak

Własna propozycja zestawu : Nie posiadam

Inne : Komputer ma mi starczyć na 2 lata potem będę go upgradować, chce żeby wymienione gry działały w ultra lub wysokich.

1 x Intel Core i5-6600K /3.5GHz, 6MB, LGA 1151, BOX/1 x SilentiumPC Fortis 3 HE14251 x AsRock Z170 Gaming K4 Fatal1ty /intel Z170, DDR4, LGA1151/1 x Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA6001 x Corsair CX450M 450W 120mm Bronze Semi-Modularny1 x Patriot 8GB (2x4GB) 2400MHz CL15 Viper Elite1 x Gigabyte GeForce GTX1060 WF2 OC 6GB DDR5 192bit (1797/8008) http://www.esc.pl/images/icons/stock_icon2.png1 x SilentiumPC Gladius M35 Pure Black (b/z)

3848zł

Zestaw pod OC CPU, dobrze wyposażona płyta od Asrocka z mocną sekcją, 8GB RAM w Dualu, wydajny coooler w postaci Fortisa 3 , GTX 1060 w wersji z 6GB pamięci z półpasywnym układem chłodzenia oraz Backplate, 1TB HDD na dane, wszystko w obudowie z piwnicą oraz filtrami kurzu  w tym masz dwa wentylatory 120mm z kontrolerem obrotów, do tego zasilacz z dużym zapasem mocy na przetwornicy DC-DC z 5 letnią gwarancją.

Używanego 6700K w cenie nowego 6600K nie kupisz.

W cenie nowego GTX 1060 kupisz używanego GTX 980. Ta sama wydajność w grach z lepszym wsparciem pod nowsze tytuły oczywiście dla GTX 1060.  

Można się bawić w używane dyski, zasilacze, obudowy ale nie wiem czy gra jest warta świeczki. 

Płyta da radę, zasilacz również, ja bym tylko zmienił ram na ten: https://www.morele.net/pamiec-crucial-ballistix-sport-2x4gb-2400mhz-ddr4-cl-16-bls2c4g4d240fsa-666450/ zawsze lepiej mieć dual chanel

A i zastosuj się do tego:

"Polecam zakup sprzętu komputerowego w sklepie internetowym Morele.net. Każdy użytkownik forum benchmark.pl do zamówienia powyżej 1500 zł otrzyma usługę złożenia zestawu komputerowego za 1 zł oraz wysyłkę gratis lub Pendrive 8 GB oraz wysyłkę gratis. Aby skorzystać z promocji należy

1. umieścić w koszyku produkty wraz z usługą montażu i w polu „Wpisz kod promocyjny” wpisać: W3FHN58JFW Koszty wysyłki oraz cena montażu zostaną zmienione automatycznie
2. umieścić w koszyku pro
dukty oraz Pendrive SanDisk Cruzer Fit 8GB USB 2.0 i użyć kodu: LP4VT3IVI0"