Skocz do zawartości

Co po suszarce ASUS EAH5770

Recommended Posts

Witam, obecnie posiadam kartę ASUS EAH5770 która zaczyna wywalać artefaktami. Problem opisywałem tutaj.Z racji tego, że już nie śledzę rankingów itp. Proszę Was o poradę, jaką kupić następną grafikę.

- Pc używam tylko do internetu.

- Cisza to priorytet obecna EAH5770 to suszarka! Pod obciążeniem nie da się wytrzymać. Podczas normalnego, również wytwarza hałas nie do wytrzymania. To fabryczne chłodzenie jest pomyłką.

- Niski pobór prądu jest zaraz po ciszy.

- Cena do 300zł (jeżeli w tej cenie obecnie da się kupić kartę, która nie będzie odstawać wydajnościowo od obecnej było by fajnie) ale nie jest to priorytetem, gdyż tak jak pisałem, pc służy mi tylko do internetu. 

Mój pc:

i7 870

Gigabyte gap55aud3 

4gb ram ddr3

Moja propozycja; MSI Radeon R7 250 ale chyba przesadziłem. 

to ma być nowa karta, używane nie wchodzą w gre? r7 250 nie równy r7 250 więc podaj link do niego

Nowa, tą r7 wybadałem w taki sposób, że wbiłem na allegro, dałem zakładkę karty graficzne, cena od najniższej, kup teraz(..) Sprawdziłem opinie +/- od użytkowników. 

Link do karty

+/- 80 zł mogę dołożyć. 

Edytowane przez ryba92

R7 250 2GB DDR3 to bardzo zły wybór, to zwykły Radeon HD 7730, ale na gorszych pamięciach DDR3 i nawet nie wykorzysta tych 2GB, będzie wolniejszy od obecnej karty

ja od siebie polecam R7 250 w wersji E  (1GB DDR5), czyli Radeona 7750, różni się tym, że posiada więcej shaderów, szybszą pamięć, a 1GB wystarcza karcie tej wydajnośći :

https://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-r7-250e-1gb-gddr5-128-bit-d-sub-dvi-hdmi-11215-19-20g-843032/

możesz jeszcze wziąć pod uwagę takie coś :

http://allegro.pl/msi-geforce-gtx750-ti-oc-1gb-nowa-wawa-i6542133381.html

o ile gość posiada pełną gwarancje sklepową i papiery na to

750Ti deklasuje wyżej wymienione karty, chociaż do internetu to praktycznie każda dzisiejsza karta da radę

Edytowane przez Vemorion
  • Popieram 1
  • 1 miesiąc temu...