Kiyoshi 0 Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Cześć! Podczas grania w Rusta moje CPU osiąga pułap 70 stopni, co mnie niepokoi, bo 2-3 miesiace temu nie przekraczały 55 stopni.. Pasta była wymieniana i cooler wyczyszczony bardzo dokładnie. Karta tak samo do 80 stopni wbija.. rust na low detalach chodzi.. przeciez nie jest to wymagająca gra, jak na moje podzespoły.. GPU: GTX 970 EVGA SSC ACX 2.0+ CPU: i5 3330 3.00 ghz + boxowe chłodzenie (ale jak mówie, wczesniej nie było takich temperatur). Formaty nie pomagały... kiedys pomogło wyłączenie windows update, teraz to nie pomaga. W tle wszystko zbędne powyłączane. Sam rust je mi całe 16gb ram.. wolnej zostaje 200mb tylko.. Cytuj Link to post Share on other sites
_Crypt_ 21 Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Sciągnął bym chłodzenie CPU i założył je ponownie. Możliwe, że gdzieś nie dociska odpowiednio do CPU i stąd wysokie temperatury. Grafika może trochę tego ciepła brać na siebie, stąd tam również wyższa temperatura. Cytuj Link to post Share on other sites
kladiator 750 Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 A na jaką pastę wymieniłeś? Cytuj Link to post Share on other sites
Kiyoshi 0 Napisano 4 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2016 MX-2..... to nie wina pasty. Wczesniej też mialem MX-2. Cytuj Link to post Share on other sites
kladiator 750 Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 A ile lat system stoi? Możliwe że dużo śmieci jest na komputerze i to (choć trochę) może spowalniać gry, np. tego Rust'a. Zainstaluj C Cleaner lub Ashampoo WinOptimizer 2016(polecam) i poczyść Cytuj Link to post Share on other sites
Kiyoshi 0 Napisano 5 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Mówiłem, że formaty nie pomagały, więc raczej krótko. Cytuj Link to post Share on other sites
_Crypt_ 21 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 (edytowane) Sa trzy, bardzo prawdopodobne przyczyny takiego stanu rzeczy: - zle nalozona pasta lub jej za mala ilosc lub jej calkowity brak - tutaj skreslamy, pisales, ze ok - zle zamocowane lub zasyfione chlodzenie - byl taki problem na forum pcl - tam gosciowi wydawalo sie, ze zalozyl chlodzenie wlasciwie itd. - okazalo sie, ze nie i przez to mial temperatury z kosmosu. Warto jeszcze raz sciagnac i zalozyc chlodzenie, zmienic paste i sprawdzic docisk do cpu (najpierw na "sucho" a pozniej z pasta, zeby jej niepotrzebnie nie tracic) - zbyt wysokie zasilanie cpu, ktore w istocie powoduje wysokie temperatury pracy. Moze masz gdzies recznie ustawiona wysoka wartosc VCore. Mozesz tez zrobic zrzut ekranu z CPU-Z dla wgladu To, moim zdaniem najbardziej prawdopodobne przyczyny opisanego przez Ciebie problemu. Ale nie jestem nieomylny Edytowane 6 Października 2016 przez _Crypt_ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts