Skocz do zawartości

Obudowa z pełnym oknem ( panelem bocznym )

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez marcinz8,

Recommended Posts

Witam .

Poszukuję obudowy do komputera która będzie miała pełne okno z lewej strony .

Budżet: MAX 400 zł

Procesor: i5 6600K + Dark Rock 3

Karta Graficzna: Evga 1070 SC gaming

Czy podkręcasz (CPU i GPU): Tak

Czy planujesz multi-GPU (SLI bądź CrossFire): Nie

Specjalne wymagania: Zimna + boczny panel pełne okno . (okablowanie oczywiście za płytą główną + ewentualnie ale nie koniecznie piwnica dla zasilacza ) + możliwość zamontowania napędu DVD + filtry przeciwkurzowe .

Własna propozycja :

Chieftec GP-01B Midi-Tower

Nie wiem tylko czy ta obudowa zmieści Dark Rock'a ... ( a tak z innej beczki ... Dark Rock jest opłacalny czy nie za bardzo ? dopiero planuję zakup więc nie wiem czy to dobry wybór czy lepiej coś tańszego )

@EDIT

Jeśli nie da rady w tej cenie to mogę dorzucić max 50 zł . Jeśli nie da rady także pełnego okna to chciałbym aby było ono jak największe

Znalazłem jeszcze tego corsaira. Co sadzicie o tej obudowie ? https://m.morele.net/product/details/854541/0

Edytowane przez Wolfy

Bardzo fajna obudowa Sharkoon dg7000g - dobrze wentylowana

Dla mnie z jednej strony jest stonowana a z drugiej agresywna ... Nie podoba mi się to w niej . Wolę obudowy albo stonowane albo agresywne :P  

Dodatkowo corsair urzekł mnie otwieranym oknem , brakiem przyciemnienia oraz nie ma na szkle żadnych śrub itp ( jestem bardzo wymagającym konsumentem xD )   ;)

• Rozwiązanie

JA odliczam dni kiedy zrobię zakup tej budy

Na polskim YT nie można znaleźć recenzji na jej temat. Jeżeli chodzi o jej wygląd to kopara opada. Można jej zarzucić, że za taką kasę można mieć budę z lepszym sposobem zarządzania kablami, lepszym wykonaniem, ale jak dla mnie to bardzo ładnie wygląda i niedługo swojego NZXT S340 wymieniam na tą skrzynkę. Do chłodzenia wodnego pierwsza klasa. Tak w ogóle to firma Anidees niedługo wypuści odświeżoną wersję tej budki z nowymi wiatrakami led:

https://www.facebook.com/anidees/photos/a.249011771821961.70448.169616289761510/1197432526979876

Niestety, ale firma morele dzisiaj mnie zaskoczyła i okazało się, że podnieśli cenę tej skrzyneczki z 630zł na 703 zł... Masakra... To już bardziej opłaca się zakupić ją z brytyjskiego Amazona za 139 funciaków z przesyłką zwłaszcza, że funt teraz spada.

Edytowane przez marcinz8

Bardzo dobre ofiltrowanie, wiele możliwości instalacji dodatkowych wentylatorów, trzy zatoki 5.25'' z montażem bez narzędziowym, gumowe szyny w zatokach 3.5'', dwa niezależne koszyki na nośniki 3.5''.

Szczegółowa prezentacja obudowy :

Posiadam BQ Silent Base 800, ofiltrowanie jest wg mnie bardzo dobre, jedynie trzeba odsuwać obudowę od ściany żeby wyjąć tylny ale to nie jest wielki problem, mam ją prawie rok i w środku jest pratycznie idealnie czysto a mam psa w domu który trochę brudzi, wszystko zostaje na filtrze, z fabrycznymi 3 wentylatorami temperatury na gtx 1070 msi gaming X utrzymują się na poziomie 65-69 stopni w wiedźminie 3 na ultra co jest dobrym wynikiem. Gdyby dodać jeszcze jeden na top myślę że było by idealnie. Obudowa wykonana solidnie i z dbałością o jakość wykonania, spasowanie aż za dobre bo trzeba precyzyjnie panel boczny włożyć by zamknąć. miejsca jest sporo w środku wszystko przemyślane tylko z tyłu brak wypustek do których można przyczepić kable, dostajemy jedynie kilka takich plus przyklejany uchwyt na jakiś gruby kabel typu EPS. Moja ocena 8+/10, wygląd to sprawa mocno subiektywna więc nie oceniam, mi się podoba elegancka z lekką nutą jaskrawych kolorów :)