Wolfy 4 Napisano 3 Października 2016 Udostępnij Napisano 3 Października 2016 (edytowane) Witam . Poszukuję obudowy do komputera która będzie miała pełne okno z lewej strony . Budżet: MAX 400 zł Procesor: i5 6600K + Dark Rock 3 Karta Graficzna: Evga 1070 SC gaming Czy podkręcasz (CPU i GPU): Tak Czy planujesz multi-GPU (SLI bądź CrossFire): Nie Specjalne wymagania: Zimna + boczny panel pełne okno . (okablowanie oczywiście za płytą główną + ewentualnie ale nie koniecznie piwnica dla zasilacza ) + możliwość zamontowania napędu DVD + filtry przeciwkurzowe . Własna propozycja : Chieftec GP-01B Midi-Tower Nie wiem tylko czy ta obudowa zmieści Dark Rock'a ... ( a tak z innej beczki ... Dark Rock jest opłacalny czy nie za bardzo ? dopiero planuję zakup więc nie wiem czy to dobry wybór czy lepiej coś tańszego ) @EDIT Jeśli nie da rady w tej cenie to mogę dorzucić max 50 zł . Jeśli nie da rady także pełnego okna to chciałbym aby było ono jak największe Znalazłem jeszcze tego corsaira. Co sadzicie o tej obudowie ? https://m.morele.net/product/details/854541/0 Edytowane 3 Października 2016 przez Wolfy Cytuj Link to post Share on other sites
Sardo 6 Napisano 3 Października 2016 Udostępnij Napisano 3 Października 2016 (edytowane) Czysto matematycznie: Dark Rock 3 (BK018) ma wysokość 160 mm Chieftec mieści chłodzenia do 160 mm, a Corsair do 170 mm. Z innych polecanych może coś takiego (mieści do 194 mm): https://proline.pl/?p=PH-ES515PA+BK Edytowane 3 Października 2016 przez Sardo Cytuj Link to post Share on other sites
Wolfy 4 Napisano 3 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2016 (edytowane) Zostanę chyba przy corsair ( jak jest z jego wentylowaniem ?)... i co do tego dark rocka ... oplaca sie go brać czy lepiej jakiegos grandisa ? Edytowane 3 Października 2016 przez Wolfy Cytuj Link to post Share on other sites
przemo27ns 3 Napisano 3 Października 2016 Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Bardzo fajna obudowa Sharkoon dg7000g - dobrze wentylowana Cytuj Link to post Share on other sites
Wolfy 4 Napisano 3 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Bardzo fajna obudowa Sharkoon dg7000g - dobrze wentylowana Dla mnie z jednej strony jest stonowana a z drugiej agresywna ... Nie podoba mi się to w niej . Wolę obudowy albo stonowane albo agresywne Dodatkowo corsair urzekł mnie otwieranym oknem , brakiem przyciemnienia oraz nie ma na szkle żadnych śrub itp ( jestem bardzo wymagającym konsumentem xD ) Cytuj Link to post Share on other sites
Michaelz 71 Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 https://www.morele.net/obudowa-phanteks-enthoo-pro-m-midi-tower-tytanowo-zielony-okno-ph-es515pa-tg-947101/ pełne okno i w dodatku eleganckie. Proszę. Cytuj Link to post Share on other sites
marcinz8 4 Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Obudowę Corsaira ma Youtuber https://www.facebook.com/ChabasGames Jak coś to możesz do niego pisać o opinie na jej temat to na pewno Ci odpowie Cytuj Link to post Share on other sites
Wolfy 4 Napisano 10 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2016 A co powiecie o tym ? Klik Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie marcinz8 4 Napisano 13 Października 2016 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 (edytowane) JA odliczam dni kiedy zrobię zakup tej budy Na polskim YT nie można znaleźć recenzji na jej temat. Jeżeli chodzi o jej wygląd to kopara opada. Można jej zarzucić, że za taką kasę można mieć budę z lepszym sposobem zarządzania kablami, lepszym wykonaniem, ale jak dla mnie to bardzo ładnie wygląda i niedługo swojego NZXT S340 wymieniam na tą skrzynkę. Do chłodzenia wodnego pierwsza klasa. Tak w ogóle to firma Anidees niedługo wypuści odświeżoną wersję tej budki z nowymi wiatrakami led:https://www.facebook.com/anidees/photos/a.249011771821961.70448.169616289761510/1197432526979876 Niestety, ale firma morele dzisiaj mnie zaskoczyła i okazało się, że podnieśli cenę tej skrzyneczki z 630zł na 703 zł... Masakra... To już bardziej opłaca się zakupić ją z brytyjskiego Amazona za 139 funciaków z przesyłką zwłaszcza, że funt teraz spada. Edytowane 12 Października 2016 przez marcinz8 Cytuj Link to post Share on other sites
Wolfy 4 Napisano 13 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Poczekam albo do tej nowej albo skuszę się na Silent Base 800 ... trudny wybór te obudowy ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
nos_tro 1542 Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Jest jeszcze Phanteks Enthoo M acrylic - sprawdź sobie. Jedyna wada to brać wyciszenia. http://www.phanteks.com/Enthoo-Pro-M-Acrylic.html Cytuj Link to post Share on other sites
Wolfy 4 Napisano 14 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Phantex odrzuca mnie przednim panelem ... wolę coś jednolitego lub drzwiczki . A jak jest z filtrami w BQ SB 800 , anideesa'ch , nzxt i phantexie ? Cytuj Link to post Share on other sites
nos_tro 1542 Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Mogę wypowiedzieć się za BQ i Phanteksa, bo z tymi budami miałem do czynienia i tutaj powiem krótko - bez zarzutu pełne ofiltrowanie. Z tego co widzę Anidess i NZXT też są solidnie zaopatrzone w filtry. Cytuj Link to post Share on other sites
Wolfy 4 Napisano 14 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Na wyciszeniu aż tak bardzo mi nie zależy ... Chyba skuszę się na tego BQ ... sporo pozytywnych ocen ma ... Ale chyba jeśli chodzi o chłodek to tak średnio w porównaniu do reszty ? Cytuj Link to post Share on other sites
nos_tro 1542 Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Różnice nie będą wybitnie duże. W tej półce cenowej różnica będzie przede wszystkim w funkcjonalności. Cytuj Link to post Share on other sites
Wolfy 4 Napisano 14 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2016 A dokładniej ? Cytuj Link to post Share on other sites
nos_tro 1542 Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Różnice są na prawdę małe w temperaturach: http://www.purepc.pl/obudowy/be_quiet_silent_base_800_premierowy_test_eleganckiej_obudowy?page=0,7 BQ nie wypada tak blado. Cytuj Link to post Share on other sites
Wolfy 4 Napisano 14 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Bardziej chodziło mi o funkcjonalność Cytuj Link to post Share on other sites
nos_tro 1542 Napisano 15 Października 2016 Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Bardzo dobre ofiltrowanie, wiele możliwości instalacji dodatkowych wentylatorów, trzy zatoki 5.25'' z montażem bez narzędziowym, gumowe szyny w zatokach 3.5'', dwa niezależne koszyki na nośniki 3.5''. Szczegółowa prezentacja obudowy : Cytuj Link to post Share on other sites
roamir 6 Napisano 15 Października 2016 Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Posiadam BQ Silent Base 800, ofiltrowanie jest wg mnie bardzo dobre, jedynie trzeba odsuwać obudowę od ściany żeby wyjąć tylny ale to nie jest wielki problem, mam ją prawie rok i w środku jest pratycznie idealnie czysto a mam psa w domu który trochę brudzi, wszystko zostaje na filtrze, z fabrycznymi 3 wentylatorami temperatury na gtx 1070 msi gaming X utrzymują się na poziomie 65-69 stopni w wiedźminie 3 na ultra co jest dobrym wynikiem. Gdyby dodać jeszcze jeden na top myślę że było by idealnie. Obudowa wykonana solidnie i z dbałością o jakość wykonania, spasowanie aż za dobre bo trzeba precyzyjnie panel boczny włożyć by zamknąć. miejsca jest sporo w środku wszystko przemyślane tylko z tyłu brak wypustek do których można przyczepić kable, dostajemy jedynie kilka takich plus przyklejany uchwyt na jakiś gruby kabel typu EPS. Moja ocena 8+/10, wygląd to sprawa mocno subiektywna więc nie oceniam, mi się podoba elegancka z lekką nutą jaskrawych kolorów Cytuj Link to post Share on other sites
Wolfy 4 Napisano 15 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2016 (edytowane) Wezmę nzxt . Do zamkncięcia o ile wczesniej nie wyjdzie od anidees xD Edytowane 15 Października 2016 przez Wolfy Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts