xenobi 1 Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 (edytowane) Witam mam 3 dyski WD nazwijmy je A, B(systemowy dysk na ATA), C(ma 2 bad sektory). Chcę skopiować dane z dysku B do A a potem C do B a C chciałbym wyzerować. Czym uda mi się to zrobić?Próbowałem już MiniTool Partition Wizard który nie chcę się włączyć pod Windowsem 7. I Acronics WD Edition który nie chcę wykryć dysku (B) WD ATA podłączonego do kontrolera Jmicron na płycie głównej. Edytowane 1 Października 2016 przez xenobi Cytuj Link to post Share on other sites
Gość paprykarz Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Nie wiem dokładnie czy dane ważne czy struktura dysku, masz zamiar partycje przenosić? Jak już chcesz się bawić w takie klocki to zobacz na ten tool : http://hddguru.com/software/HDD-Raw-Copy-Tool/ Możesz użyć także https://technet.microsoft.com/pl-pl/sysinternals/ee656415, który jest elastyczniejszy bo takie "obrazy" można nawet uruchamiać jako wirtualne maszyny lub do wirtualnych maszyn doczepiać. Cytuj Link to post Share on other sites
xenobi 1 Napisano 1 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Ważne są dane i struktura dysku. Na dyskach B i C mam systemy operacyjne i chciałbym aby każdy z nich działał ( B na A i C na B). Z tego co podałeś chyba żaden program tego nie zrobi. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość paprykarz Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Klonowanie pozostało tylko chyba, skombinuj 4 dysk jakiś i użyj np. Macrium Reflect abo płatnych Acronis itp. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
xenobi 1 Napisano 1 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2016 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Macrium Reflect zdał egzamin właśnie uruchomiłem system który sklonowałem z dysku B na A wszystko wydaje się działać. Teraz część 2 operacji klonowanie dysku C na B. Macrium Reflect da radę z dyskiem który ma bad sektory ( C)? Edytowane 1 Października 2016 przez xenobi Cytuj Link to post Share on other sites
Gość paprykarz Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Tego nie wiem, ale powinien podołać. W ustawieniach sprawdź czy nie ma opcji pomijania badów. Cytuj Link to post Share on other sites
xenobi 1 Napisano 2 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Temat rozwiązany. Macrium Reflect skopiował pomyślnie 2 partycje uszkodzonego dysku 3 na której był bad sektor nie chciał. Więc ręcznie skopiowałem pod Windowsem wszystkie pliki i działa. Cytuj Link to post Share on other sites
Fix00ser 477 Napisano 10 Października 2016 Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Do wykonywania kopii posektorowej z <badami> polecam DMDE który umożliwia wykonywanie kopii w wstecznym przebiegu http://www.hotfix.pl/kopia-posektorowa-dysku-w-programie-dmde-a415.htm Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts