Skocz do zawartości

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4GB - PROBLEM

Recommended Posts

Witam,

Od jakiegoś czasu mam problem (wydaje mi się, że z kartą graficzną - MSI GeForce GTX 970 GAMING 4GB), mam podłączone dwa monitory BenQ XL2420T i LG W2242S, minimum dwa razy dziennie jest lag komputera (nic nie można zrobić przez 5-10 sec) i pojawiają się dziwne rzeczy na obu monitorach (np. czarne kwadraty) - chyba głównie dzieję się to podczas oglądania streamów, filmów na YouTube, podczas grania w CS:GO działa to tak, że na drugim monitorze gdzie mam odpaloną przeglądarkę pojawiają się dziwne rzeczy, a w grze CS:GO "VAR" skacze z 0 do 30 przez kilka sekund co sprawia, że gra ścina do momentu gdy "VAR" spadnie do 0. Myślałem, że może być to wina sterowników karty graficznej, ale odinstalowanie i zaktualizowanie sterowników nie pomogło. Wydaje mi się, że przy jednym podłączonym monitorze tego problemu nie miałem. Kartę mam cały czas na gwarancji, co mam zrobić?

Zdjęcia pokazujące jak to wygląda podczas laga: http://imgur.com/a/Olmz7

Edytowane przez iykDYMEK

PC:

• CPU: Intel Core i5 4690K @3.5GHz
  • COOLING: SilentiumPC Fortis 2 XE1226
  • MOBO: MSI Z97 GAMING 3
  • GPU: MSI GTX 970 GAMING 4GB DDR5
  • RAM: 8GB/ 2x4GB Corsair Vengeance 1600Mhz CL9
  • HDD: Western Digital Caviar Blue 500GB
  • SSD: Transcend 370S 128GB
  • WiFi Card: ASUS PCE-AC68 (AC1900)
  • ODD: Samsung SH-224FB
  • POWERSUPPLY: XFX Pro Series TS550W
  • CASE: SilentiumPC Gladius X60

Kartę graficzną zmieniałem w lutym.

Jaka była poprzednia karta graficzna? Czy tego GTXa może podkręcałeś?

Edit: widzę że używasz przeglądarki bodajże chrome. Spróbuj zainstalować np. Mozilla firefox i sprawdź czy na innej przeglądarce dzieje się to samo.

Edytowane przez joggy
  • 2 tygodnie później...