iykDYMEK 0 Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 (edytowane) Witam, Od jakiegoś czasu mam problem (wydaje mi się, że z kartą graficzną - MSI GeForce GTX 970 GAMING 4GB), mam podłączone dwa monitory BenQ XL2420T i LG W2242S, minimum dwa razy dziennie jest lag komputera (nic nie można zrobić przez 5-10 sec) i pojawiają się dziwne rzeczy na obu monitorach (np. czarne kwadraty) - chyba głównie dzieję się to podczas oglądania streamów, filmów na YouTube, podczas grania w CS:GO działa to tak, że na drugim monitorze gdzie mam odpaloną przeglądarkę pojawiają się dziwne rzeczy, a w grze CS:GO "VAR" skacze z 0 do 30 przez kilka sekund co sprawia, że gra ścina do momentu gdy "VAR" spadnie do 0. Myślałem, że może być to wina sterowników karty graficznej, ale odinstalowanie i zaktualizowanie sterowników nie pomogło. Wydaje mi się, że przy jednym podłączonym monitorze tego problemu nie miałem. Kartę mam cały czas na gwarancji, co mam zrobić? Zdjęcia pokazujące jak to wygląda podczas laga: http://imgur.com/a/Olmz7 Edytowane 1 Października 2016 przez iykDYMEK Cytuj Link to post Share on other sites
joggy 228 Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Podaj pełną specyfikację komputera, procesor, zasilacz, ilość ramu itd.Czy może ostatnio zmieniałeś kartę graficzną? Spróbuj odinstalowywać sterowniki karty przy pomocy Display driver uninstaller, najlepiej w trybie awaryjnym. Cytuj Link to post Share on other sites
iykDYMEK 0 Napisano 1 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2016 PC: CPU: Intel Core i5 4690K @3.5GHz COOLING: SilentiumPC Fortis 2 XE1226 MOBO: MSI Z97 GAMING 3 GPU: MSI GTX 970 GAMING 4GB DDR5 RAM: 8GB/ 2x4GB Corsair Vengeance 1600Mhz CL9 HDD: Western Digital Caviar Blue 500GB SSD: Transcend 370S 128GB WiFi Card: ASUS PCE-AC68 (AC1900) ODD: Samsung SH-224FB POWERSUPPLY: XFX Pro Series TS550W CASE: SilentiumPC Gladius X60 Kartę graficzną zmieniałem w lutym. Cytuj Link to post Share on other sites
joggy 228 Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 (edytowane) Jaka była poprzednia karta graficzna? Czy tego GTXa może podkręcałeś?Edit: widzę że używasz przeglądarki bodajże chrome. Spróbuj zainstalować np. Mozilla firefox i sprawdź czy na innej przeglądarce dzieje się to samo. Edytowane 1 Października 2016 przez joggy Cytuj Link to post Share on other sites
iykDYMEK 0 Napisano 1 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Poprzednia karta graficzna to Radeon HD7770, nie podkręcałem. Dzięki za rady! dam znać czy pomogły Cytuj Link to post Share on other sites
iykDYMEK 0 Napisano 15 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Odinstalowałem sterowniki karty graficznej w trybie awaryjnym poprzez program Display driver uninstaller, zainstalowałem od nowa najnowsze sterowniki + zmieniłem przeglądarkę na drugim monitorze na Mozilla Firefox i wszystko jest ok :-) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts