Ryushey 0 Napisano 29 Września 2016 Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Moi drodzy, Mam mały problem. Naciskając na przycisk POWER, komputer włącza się na dosłownie sekundę, zapalają się diody, wiatraki i od razu gaśnie. Grałem sobie w Tomb Ridera i komp był pod obciążeniem jak się wyłączył sam. Lekko śmierdziało niestety. Sprawdziłem i po odłączeniu grafiki komp wstaje, na zintegrowanej karcie. Teraz pytanie, czy to grafika, czy zasilacz? Zestaw: I5 4670k, OC @ 4,3 + Thermalright Macho Gtx MSI 780 Gaming 8gb ram BallistiX XFX Pro 550W + Asus ASRock Z87 Extreme 4 Sprawdziłbym tą grafikę, ale nie mam jak. Poza tym, bardziej było czuć smród z okolic procesora, niż grafiki :C Z tego co jeszcze zauważyłem - gtx musi być odłączony również z MOBO - odłączając samo zasilanie komp i tak nie wstaje - nie wiem co to ma za znaczenie. Myślałem, że po odłączeniu zasilania karta nie jest w ogóle widoczna... Pozdrawiam i dziękuję za sugestie. Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 29 Września 2016 Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Sprawdź inna grafikę, może być że grafika jest ujarana lub slot. Kolega zostawił kompa na pobieranie Diablo miał SLI GTX 970 i zasilacz Corsair 1200 i zasilacz zjarał grafikę złącze do grafiki i slot drugiej grafiki. Przecież to normalne żeby integra działała to nie może być żadnej grafiki w slocie. Cytuj Link to post Share on other sites
Ryushey 0 Napisano 5 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2016 (edytowane) @Kamil Sprawdze, ale dopiero za 2 tygodnie, wczesniej nie mam mozliwosci w Lodzi. Sprobuje dzisiaj jeszcze pod inny slot podlaczyc, jak spalilo tylko PCIE, to moze pojdzie. Nie mialem pojecia, ze integra w ogole nie dziala, jak tylko grafika jest wlozona w slot. Myslalem, ze bedzie dzialac jak sie np. DisplayPort podlaczy pod plyte. No ale nie wazne, juz jestem madrzejszy o jedna rzecz. EDIT: Karta na 99% - podlaczylismy u kumpla i tez komp nie rusza. Teraz pytanie - czy istnieje jakas mozliwosc sprawdzenia reszty podzespolow, ale bez ryzyka uszkodzenia np. nastepnej karty? Bo teoretycznie nie wiem czy karta nie spalila po drodze jeszcze czegos, tak? Z gory dzieki za sugestie co robic dalej. Pozdrawiam Edytowane 5 Października 2016 przez Ryushey Cytuj Link to post Share on other sites
Alcedo1 168 Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Pytanie zasadnicze co masz na gwarancji ............. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts