PrzemasK 1 Napisano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Tak więc znowu powróciła koncepcja zakupu czegoś porządniejszego bo moje logitechy x-230 zaczynają mieć u mnie braki w jakości. I powstała nowa koncepcja. Na razie nie pchać się w 5.1 czy też 5.0 tylko jakieś 2.1 i w późniejszym czasie dokupić tyły i front. Pomysł mam taki: 2xkef c1 jamo sub 300 lub yamahy sw030 i co do amplitunera to yamaha v630 lub Marantz SR4300 Na amplituner chciałbym przeznaczyć tak +/- 600zł i na głośniki tak te 1100zł Czy spisywałoby się to przyzwoicie w pokoju niecałe 10m2? Czy czasami by przydudniło przy jakichś klubowych kawałkach lub w filmach żeby szło poczuć bas. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Witam pokoj 10m2 i taki mocny sprzet chcesz? :-) nawet w polowe tego zestawu nie wykorzystasz,wedlug mnie do takiego pomieszczenia 2 monitorki w zupelnosci wystarcza. Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 ale same monitorki to mi chyba zbyt nisko nie zejdą i nie wprawią w drżenie szyb w oknach Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Ja też uważam, że lepsze 2.0 w takim małym pokoju. Jak chcesz żeby nisko grały to z elektroniki H/K może też Denon, a głośniki może seria Neo lub starsza Evo Acoustic Energy, o których sam myślałem - szukałem też nisko grających. 600 na ampli to raczej na takie używane, bo nowe to 2x tyle musisz liczyć. Z takim budżetem to radzę złożyć zestaw stereo. Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 21 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Amplituner oczywiście używany, zapomniałem dodać na początku. No i mimo wszystko raczej wolałbym 2.1, żebym mógł to później rozbudować do 5.1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Przemek a suba masz gdzie postawic na podlodze ,jakis kat? Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Mam fronty Jamo S608 i moge je jedynie wychwalac, wiec takowe polece Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Tylko ze do pokoju 10m2 to Jamo s604 w zupelnosci wystarczy. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Mam pokoj tej samej wielkosci z S608 Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 21 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 miejsce na suba by się znalazło jakieś chyba. Z tym że zależy ile tego miejsca byłoby potrzebne Te jamo ogólnie fajne, podobne do s606 z wyglądu i mają niskotonowy z boku. A powiedz mi GreQonE na ścianie na której masz te kolumny masz ustawione jeszcze jakieś meble czy jest pusta? no i kurcze, 2 kolumny jamo kosztowałyby tyle ile chciałem wydać na 2 kolumny, suba i ampli Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 jest jeszcze stolik z TV oraz Amp oraz szafa @temat To moze poczekaj miesiac, dozbieraj troche kaski? Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 22 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 teoretycznie mogę poczekać bo mi się nie spieszy. Dzisiaj byłem posłuchać jak gra ampli marantza i muszę przyznać że ciekawie. Na dniach jeszcze posłucham innych i zobaczę. Cytuj Link to post Share on other sites
krakn 2 Napisano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 sprawdź ONKYO Tyle że choć by nie wiem jaki kupił ampli to głośniki potrafią albo zagrać albo zepsuć Czasami warto spuścić z tonu, kupić słabsze mocą ale lepsze głośniki z wyższej półki. na razie kupić dwa fronty, potem jak dozbierasz to kupisz sobie suba, wtedy odcinasz fronty na 80 i kalibrujesz. i już masz fajną scene. A potem dokupisz sobie centralny i tylne. Drżeniem ścian szybko się znudzisz, a pełne brzmienie gdzie sub jest tylko akcentem pasjonuje przez lata. Albo kup tylko suba ) Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 4 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 no więc problem w pewnym sensie rozwiązany. Właśnie zamówiłem amplituner onkyo TX-DS575X, a głośniki planuję wziąć KEF C5 i w późniejszym czasie dokupić do nich 2xKEF C1 na tyły oraz centralny. I jakiś sub. Jak się to będzie sprawowało poinformuję jak będę miał sprzęt a na razie dzięki wszystkim za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 18 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Jeszcze mam takie pytanie, bo zaciekawiły mnie STXy FX-200. Czy ktoś z Was miał okazje ich słuchać? Bo czytałem przychylne opinie o nich, niestety nie mam sposobu, żeby móc ich posłuchać Cytuj Link to post Share on other sites
lukaszek19831 0 Napisano 18 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 W stx to raczej bym nie wchodził chyba że skromny budrzet ale jakosci zbytnnio nie będzę jesli chodzi o filmy to zainwestował bym w głosnik centralny stereo jest fajne ale do muzyczki a w filmach musisz sie troche natrudzic by poustawiac scenę w 2.0 a na tanich frontach i tak basu nie uzuskasz jak na subku nie ma szans . To kina onkyo teraz w sam raz . Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 18 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 te wyglądają niemal jak B&W, firma garażowa raczej http://www.heybrook.co.uk/docs/products ... s_main.htm Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 15 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 jednak padło na STX FX-200, które już stoją w pokoju tak więc dziękuję wszystkim za pomoc. Temat można zamnkąć Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 15 Marca 2011 Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Opisz jak grają. Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 16 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Cóż. Mam je dopiero od 2 dni, ale postaram się opisać wrażenia. No więc uważam, że jak za te pieniądze to brzmią bardzo dobrze. Co prawda audiofilem nie jestem, ale muzyki słucham bardzo dużo. Zarówno wysokie jak i niskie tony słychać wyraźnie, nic się nie zlewa. Są głośne, w moim pokoju 3,2x3,2m ustawiłem dźwięk w ampli na połowę i nie widzę sensu, żeby słuchać głośniej. Zszedłem do kuchni, która znajduje się pod moim pokojem to było słychać drgania ścian. Czasami przy cichszym słuchaniu muzyki może brakować mocnego uderzenia basu jeśli ktoś lubi, co nie znaczy, że nie ma go w ogóle bo jest i też potrafi wymasować plecy siedząc na tapczanie Podczas oglądania telewizji dźwięk również jest czysty i wyraźny. Co do filmów to jeszcze nie miałem czasu żadnego obejrzeć, ale jak już mi się uda znaleźć chwilkę to dam znać jak sobie radzą w dynamicznych scenach. Nie wiem co jeszcze mam napisać, więc jeśli macie jakieś pytania i będę umiał na nie odpowiedzieć to chętnie to zrobię Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts