kapitan.nygus 0 Napisano 20 Września 2016 Udostępnij Napisano 20 Września 2016 (edytowane) § Budżet: 300~400,- § Jakiej myszki obecnie używasz: MX620 § Jaką masz obecnie podkładkę: Qilive z Tesco § Z jakich wartości DPI korzystasz: nie wiem , internety mówią, że 1000 § Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: 7-10 § W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): WoT, Diablo § Ile przycisków używasz w myszce: 8, to dla mnie rozsądne minimum. § Chwyt: finger § Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2 § Wielkość dłoni (od czubka palca środkowego do kciuka: 14-15cm § Dlaczego chcesz zmienić mysz: po 8 latach w gumach wytarły się koleiny pod palce, drażni niska precyzyjność i ... skończyły mi się microschwitche na przeszczepy § Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy): niekoniecznie bezprzewodowa, zdecydowanie rzeźbiona na prawą dłoń, przycisków 8+ (3 na rolce obowiązkowo), waga: jeśli ma być 130+ jak obecna, musi dobrze ślizgać, materiał: nakrapiany plastik lub guma. wpadła mi w oko G602, ew. Razer Mamba 2012, Naga, ew. Corsair Scimitar - z wyglądu jeden pies, dla klawiszy pod kciuk jestem na tak Edytowane 20 Września 2016 przez kapitan.nygus Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 21 Września 2016 Udostępnij Napisano 21 Września 2016 (edytowane) Jak dla mnie Corsair Scimitar świetny optyczny sensor Avago S3988 - cena około 300zł świetne wykonanie i kształt. - ta ma duuużo przycisków. A z mniejszą polecam : Corsair Gaming Sabre - również marzenie gracza świetnie wykonana, na bardzo dobrym sensorze i ma więcej niż 8 przycisków. Edytowane 21 Września 2016 przez kebab84 Cytuj Link to post Share on other sites
kapitan.nygus 0 Napisano 21 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2016 (edytowane) ok, zweryfikowałem nieco swoje preferencje i stanęło na: Kone XTD (s3988), Rival 500 (s3360), G502 (pmw3366) przy czym na tę chwilę Rival jest faworytem, choć jeszcze niedostępny, no i jestem w kropce... o ile Kone jest bardzo podobna do mojej mx620, g502 jest dość stara, to o rivalu jeszcze nic nie wiadomo Edytowane 21 Września 2016 przez kapitan.nygus Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 23 Września 2016 Udostępnij Napisano 23 Września 2016 To bierz tego Rivala wygląda ok Na logitechu też sie raczej nie zawiedziesz Cytuj Link to post Share on other sites
Alcedo1 168 Napisano 23 Września 2016 Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Ja jadę na g502 (zresztą sporo ludzi z mojego klanu w BF jej używa) jestem zadowolony. Najlepiej jakbyś udał się do porządnego sklepu i przymierzył sobie kilka modeli do swojej ręki. Z myszkami jest jak z kobitkami jednemu pasuje "ruda" a drugiemu "blondyna" Cytuj Link to post Share on other sites
kapitan.nygus 0 Napisano 23 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2016 (edytowane) Ja jadę na g502 (zresztą sporo ludzi z mojego klanu w BF jej używa) jestem zadowolony. Najlepiej jakbyś udał się do porządnego sklepu i przymierzył sobie kilka modeli do swojej ręki. Z myszkami jest jak z kobitkami jednemu pasuje "ruda" a drugiemu "blondyna" A ja jestem zadowolony z tracera za 15zl, którego trącam przez 8h w robocie. Kij, że 3 takie zmieściłyby się w mojej grabie, ale spełnia swoją rolę. Ba, 3/4 firmy śmiga na takich Tracerach i wiesz co? Są zadowoleni!! kappa 2-3 lata temu nie szukałbym innej myszy, bo po co? też byłem zadowolony. jeden lubi róże, inny jak mu nogi śmierdzą, kwestia kwestii. Inaczej, szukając czegoś na co mam wydać parę setek, wolałbym coś więcej się dowiedzieć niż "co kto lubi", nie mówiąc o macaniu... Wtedy po co mi forum i szablon, dzięki któremu można dobrać mysz do moich preferencji, kiedy są sklepy lel ?? Edytowane 24 Września 2016 przez kapitan.nygus Cytuj Link to post Share on other sites
Alcedo1 168 Napisano 24 Września 2016 Udostępnij Napisano 24 Września 2016 A ja jestem zadowolony z tracera za 15zl, którego trącam przez 8h w robocie. Kij, że 3 takie zmieściłyby się w mojej grabie, ale spełnia swoją rolę. Ba, 3/4 firmy śmiga na takich Tracerach i wiesz co? Są zadowoleni!! kappa 2-3 lata temu nie szukałbym innej myszy, bo po co? też byłem zadowolony. jeden lubi róże, inny jak mu nogi śmierdzą, kwestia kwestii. Inaczej, szukając czegoś na co mam wydać parę setek, wolałbym coś więcej się dowiedzieć niż "co kto lubi", nie mówiąc o macaniu... Wtedy po co mi forum i szablon, dzięki któremu można dobrać mysz do moich preferencji, kiedy są sklepy lel ?? Widzę że kolega nie potrafi czytać ze zrozumieniem, kolega pytał o mysz do grania w okolicach 300 - 400 zł a Ty wyskakujesz jak "gumka z majtek" z myszą za 15 zł tracera. Podniesiony argument że większość firm korzysta z tanich myszy też nie trafiony - CZŁOWIEK CHCE MYSZY DO GRANIA to mu odpowiadam. W pracy też korzystam z prostej myszy Logitecha to Worda, Excella i innych programów biurowych wystarczy. Podejrzewam, że nigdy nie grałeś na porządnej myszy stąd Twoja wypowiedź. Skoro uważasz, że nie jest Tobie potrzebne forum to po co się wypowiadasz i tylko zajmujesz miejsce nic nie wnoszącymi wypowiedziami. Co do kompetencji sklepów w doradzaniu w dobraniu sprzętu to nie jest wcale tak różowo jak malujesz, sporo sprzedających nie ma bladego pojęcia jak porządnie kompa złożyć a co dopiero fajną myszkę czy klawiaturę zaproponować. Cytuj Link to post Share on other sites
kapitan.nygus 0 Napisano 24 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2016 (edytowane) blablabla skończyłeś? nie dosć ze wypełniłem tę durną ankietę, która miała pomóc w doborze myszy dla moich preferencji, to podałem modele, które by mnie ewenualnie interesowały. W odpowiedzi czytam "nooo spooko, ta będzie dobra" (dla dyslektyków i innych cierpiących na dysmózgowie tłumaczę, że cytat to nie tylko przeklejenie tekstu z innego postu, ale także zawarcie treści powszechnie uznawanej za niewłaściwą lub wymagająca specyficznego wydźwięku) więc zaznaczam, że macając w sklepie taką mychę, też gość od paragonu mi powie "noo spoko będzie, całe klany to kupujo" wyjaśmij mi, po co jest ten szablon, kiedy praktycznie sam sobie odpowiedziałem co od myszy wymagam i na dokładkę podałem sobie konkretne modele? - tutaj przypomnij sobie co napisałem o forum, ponieważ jedyną odpowiedzią i to od Ciebie czytam że jesteś zadowolony!! No, ludu... właśnie przy takich odpowiedziach automatycznie wyłączasz szukanie po forach i opierasz sie na YT czy innych recenzjach pisanych. Jeśli nie masz nic do przekazania panie Alcedo1, nie pisz nic, a na pewno nie zdawkowym "mnie pasuje czasem blondyna, ale w nieparzyste dni tylko rude" Edytowane 24 Września 2016 przez kapitan.nygus Cytuj Link to post Share on other sites
lonewind 0 Napisano 24 Września 2016 Udostępnij Napisano 24 Września 2016 (edytowane) nie dosć ze wypełniłem tę durną ankietę, Nie bardzo rozumiem... Za karę ją wypełniałeś? Ktoś Cię zmuszał? Edytowane 24 Września 2016 przez lonewind Cytuj Link to post Share on other sites
kapitan.nygus 0 Napisano 24 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2016 (edytowane) ja zwariuję http://forum.benchmark.pl/topic/130409-jak-poprawnie-prosi%C4%87-o-pomoc-w-doborze-nowej-myszki-wz%C3%B3r-tematu-s%C5%82ownik-poj%C4%99%C4%87/ jakby topic wystawał z monitora, to by Cie w czoło huknął. ale pewnie i tak byś nie zauważył Edit:: czekaj... jednak dostałeś w czoło i nawet sam wypełniłeś. http://forum.benchmark.pl/topic/224682-mysz-do-gier-g%C5%82%C3%B3wnie-fps-max-300z%C5%82/?do=findComment&comment=2235023 i co? sam zadbałeś czego potrzebujesz, więc jaki był sens w swoim temacie i tutaj pisać? Edytowane 25 Września 2016 przez kapitan.nygus Cytuj Link to post Share on other sites
lonewind 0 Napisano 25 Września 2016 Udostępnij Napisano 25 Września 2016 (edytowane) To Ty człowieku chyba czegoś nie rozumiesz. Po co wypełniałeś tą ankietę = po co w ogólę poprosiłeś tutaj o pomoc skoro nic Ci nie pasuję (ankieta jest durna, ktoś śmiał napisać swoja subiektywną opinię). Kolega dał Ci normalną odpowiedź a Ty się sadzisz do wszystkich. Edytowane 25 Września 2016 przez lonewind Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Nygus, wyluzuj, jak są głupie odpowiedzi, po prostu zignoruj. Widzę, że podałeś w proponowanych logitecha g502. Moim zdaniem to jest trafiony wybór. Myszka posiadam prawie najlepszy sensor jaki jest dostępny na rynku (nowszy model 502 posiada lepszy sesnsor). Myszka mało awaryjna, wykonana z porządnych materiałów. Reklamacje u logitecha też raczej należą do tych mniej problemowych. Co do tego czy będzie Ci dobrze leżeć to już niestety kwestia bardzo indywidualna, w tym nikt Ci nie pomoże. Na szczęście można zwrócić w razie czego. Jest to jedna z nielicznych myszek, która zasługuje na swoją cenę. Co do SS i razer.. Jak SS jeszcze ujdzie pod względem trwałości, to razer to jest kot w worku. Tyle sprzętu przez łapska mi się przewinęło, że staram się jednak ludzi odciągać od razera, a o SS ostrzegać, bo też lubią się zepsuć w krótkim czasie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kapitan.nygus 0 Napisano 26 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Który to nowszy model 502? nie umiem znaleźć. Co do leżenia w dłoni, już mnie oczy bolą od recek online, ale rzeczywiście ten logitech wydaje się najrozsądniejszy. Łap punkta, bo jeden zwróciłeś uwagę na trwałość - poczytałem szerzej, i coś w tym jest że tą jakość z deka się przepłaca. Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 (edytowane) spectrum to jest nowa, core stara. Edytowane 26 Września 2016 przez neckol Cytuj Link to post Share on other sites
Alcedo1 168 Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Panie pytający skoro napisałem że jestem zadowolony i sporo graczy z polskiej sceny BF4 jej używa to oznacza że mysz jest porządna. Jakbyś napisał prośbę o rozwinięcie też bym odpowiedział. Mysz na wielu forach jest polecana bo jest dobrym urządzeniem, jakościowo wykonanie pierwsza klasa. Ma też możliwość dobrania wagi do ręki (posiada ciężarki). Tylko prawda jest taka, że myszka jest takim urządzeniem że najlepiej jest przymierzyć ją do swojej ręki. Spectrum jest modelem nowszym posiada podświetlenie RGB, sensor jest identyczny. Co do trwałości Logitech robi rzeczy raczej porządne i na pewno wytrzyma dłużej niż no name lub Tracer. Skoro dają 36 miesięcy gwarancji to się raczej nie boją o trwałość produktu. Co do trwałości tego konkretnego modelu g502 raczej ciężko coś powiedzieć (w miarę nowy model) - chociaż trafiłem na informację o partiach w których ślizgacze się szybko ścierały. Do myszki polecam porządną podkładkę. Jak coś pytaj, myszkę użytkuję prawie rok. Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 @Alcedo1 Sensor miał być inny/usprawniony w nowszym modelu. Czyżby się wycofali przed samą sprzedażą z tego? Samo działanie sensora "ponoć" zostało poprawione. Cytuj Link to post Share on other sites
Alcedo1 168 Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 http://www.blogotech.eu/index.php/lista-recenzji/114-myszki-i-kontrolery-gier/4217-test-myszki-dla-gracz-logitech-proteus-spectrum?showall=1 Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 O! Czyli jednak odpuścili sobie sprawę. Czyli generalnie co weźmiesz to będzie prawie, że to samo Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 27 Września 2016 Udostępnij Napisano 27 Września 2016 (edytowane) W G502 siedzi już chyba najlepszy z możliwych sensorów W kazdym razie to bardzo dobry produkt i cena jest adekwatna. Ciekawą opcją jest też najnowsze cudeńko G403 Wired LINK - również na tym samym sensorze, skierowana do FPSów. Moim zdaniem kształt lepszy od G502 i na taki produkt czekali gracze od Logitech! Warto ją kupić bo cena jest świetna a do tego darmowa przesyłka. z kuponem (Niemiecka strona logitech) SPW_LOGI15 jest taniej 5 $ - czyli 260zł. Edytowane 27 Września 2016 przez kebab84 Cytuj Link to post Share on other sites
kapitan.nygus 0 Napisano 27 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Decyzja podjęta, G502 zamówione. To by było na tyle, dzięki! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts