Skocz do zawartości

Wytrzymała bateria i dobry aparat - budżet 800-900zł

Recommended Posts

Cześć http://forum.android.com.pl/uploads/emoticons/default_wink.png

Potrzebuje nowego telefonu. Niestety mój LG G3 3/32GB, wariuje. Dałem go do serwisu, bo mi się wyłączał jak nagrywałem filmiki, raz potrafił się po minucie wyłączyć, raz po 3, nie zapisując niczego. Przyszedł do mnie jeszcze w gorszym stanie, otóż: teraz wyłącza mi się nawet gdy chce odpisać na SMS-a! bateria ucieka w mgnieniu oka ( kupiłem nową z serwisu z Katowic ), w 3h ze 100% zeszło do 0% :(, telefon trzymałem w kieszeni i od tylko 2-3 razy odpisałem na messengerze. Postanowiłem więc, że telefon znowu leci na serwis a w między czasie kupuje nowy telefon, a jak wróci z serwisu LG, to go sprzedaje natychmiastowo.

Co do nowego telefonu to wymagam:

* wytrzymałej baterii ( minimum 20h średniej intensywności: messenger, przeglądarka internetowa, sms, rozmowy ).
* dobrego aparatu ( uwielbiam fotografować zachody słońca http://forum.android.com.pl/uploads/emoticons/default_wink.png ).
* standardowo szybkiego internetu
* slotu na kartę microSD

Moje typy:

Xiaomi Redmi 3 Pro

Lenovo Vibe P1

Oukitel K6000 Pro

Mój budżet:

Maksymalnie to 900 zł, chociaż jak znajdzie się coś dobrego w niższej półce cenowej, to będzie bardzo dobrze. Raczej nie mogę dołożyć nic więcej, bo czeka mnie kupno auta ;).

Jeżeli nie ma nic lepszego od Xiaomi Redmi 3 Pro, to go biorę i mam problem z głowy.

Edytowane przez Artiis

sprawdzałeś lumie 640xl? według mnie spełnia Twoje wymagania

Sam ją posiadam , korzystam i jestem w pełni zadowolony. Jeżlei nie grasz w gerki, i nie używasz pierdyliarda aplikacji różnych telefon będzie bardzo dobrym rozwiazaniem.

​Bateria trzyma mi średnio 2-3DNI przy średniej intensywności. 

Duży czytelny ekran, slot na SD, aparat powiedziałbym, że bardzo dobry. Dodatkowo możesz sobie wybrać czy wolisz wersję z LTE czy double sim(ja mam ta drugą)

ja ze swojej stronylumie 640xl mogę Ci polecić z czystym sumieniem.. Kupiłem ją sobie po lumi 920 i na windowsie 10 smiga pięknie. Nie ma problemów z przegrzewaniem, wieszaniem się - za tą kasę naprawdę jest rewelacyjny telefon.

Najlepszym przykładem na to jak udana jest to kontsrukcja to moja narzeczona, napierw się ze mnie nabijała że kupuje cegłofon, dałem jej się poabwić telefonem, następengo dnia poinformowała że też zmienia na lumię ze swojego iphone 5.

Co do gierek, sprawdź czy te pozycje które Cię interesują są w  windows store, wiadoma sprawa że tylu apek co na androshicie nie ma;) 

Ja ten telefon ze wzgledu na baterie, jakoś wykonania, ekran, i możliwości w stosunku do oferowanej ceny z  czystym sumieniem Ci polecam:)

Dla mnie kluczowa była bateria, poo lumia 920(trzymała niecały dzień) chciałem coś co będzie nie do zajechania, a ta lumia taka się wydaje:) W gry nie gram, ale neta przeglądam namiętnie, filmy lubie oglądać, muzyki posłuchać i dodatkowo porobić zdjęcia:) A do tego teleofn bajka:)

a nie mówisz przyapdkiem o lumi 640? Bo ten model jest mniejszy i tańszy. Co do 640xl kosztuje w okolicach 700zł z tego co kojarzę:)

Co do gier musisz sam zdecydować czy chcesz się w to bawić;) Sa inne gry, różne, ale telefon Tobie ma służyć i Ty decydujesz co jest najważniejsze:)

Na pclabie masz test tego telefonu. Poczytaj sobie o nim. Według mnie jeden najlepszych stosunków cena/jakość/możliwości

Czy lepiej lumie, ale wtedy nie będzie gierek na zabicie czasu, lub dopłacić do honor 7 lite, ale za to ma tylko* 2GB Ramu.

tylko* - w porównaniu do LG G3, gdzie za niego dałem tyle samo (używka) co teraz kosztuje honor 7 lite ( używka )

Edytowane przez Artiis

Lepsza bateria, nowszy system=dłuższe wsparcie, gorszy aparat , rozdzielczość mniejsza , generalnie chyba lepszym wyborem jest p9 lite.

Troszkę nie rozumiem, gorszy aparat ma LG G3 czy P9 Lite?

Teraz LG G3 poszedł mi na serwis, jak tylko wróci chce go sprzedać i kupić jakiś lepszy telefon od tego co miałem.

Edytowane przez Artiis