lonewind 0 Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Witam serdecznie. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w wyborze myszki. § Budżet: Max. 300zł § Jakiej myszki obecnie używasz: DeathAdder Respawn (Left-Handed Edition) § Jaką masz obecnie podkładkę: Razer Goliathus Control Edition (Large) § Z jakich wartości DPI korzystasz: 400 § Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: CS:GO - 45cm, BF4 - 30cm (trochę inna specyfika gry) § W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): Głównie w FPSy sieciowe (CS:GO, BF4, niedługo BF1), ale również w inne gry (mam w planach ogranie GTAV, Wiedźmina 3 itp.). Uważam, że precyzja potrzebna jest głównie do FPSów (takich jak CS) a jeżeli jest wygodna w FPS to i przy graniu w inne gatunki będzie wygodna. Poprawcie mnie jeżeli się mylę. § Ile przycisków używasz w myszce: Fajnie jakby miała więcej niż standardowe 2 + scroll § Chwyt: Tutaj nie jestem pewien. Wydaję mi się, że to mieszanka palma + clawa, ale może to być jednak czysty claw (fotka poniżej) § Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): Patrz foto § Wielkość dłoni (od czubka palca środkowego do kciuka: Do kciuka: 13cm, do nadgarstka: 19cm § Dlaczego chcesz zmienić mysz: Jest chyba dla mnie chyba trochę za duża, jest za ciężka i wolę symetryki § Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy): Najważniejsze: jestem leworęczny. Mysz obsługuję lewą ręka, ale ustawienia przycisków mam standardowe (lewy przycisk to dla mnie normalnie lewy klik). Jestem chyba zdecydowany na jakiś produkt ZOWIE. Zastanawiam się nad FK1/FK2 albo ZA11/ZA12/ZA13 tylko nie wiem, która byłaby dla mnie najlepsza. Pasują do lewej ręki gdyż mają dodatkowe przyciski z obu stron. http://images83.fotosik.pl/13/b1ac78dae4c109eamed.jpg (Tutaj akurat trzymam praworęcznego Deathaddera Chroma - niestety nie miałem pod ręką swojego, ale jest to mój naturalny chwyt) UPDATE: Do zamknięcia. Zakupiona Zowie ZA12. Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Wydaje mi się że dobra będzie DM1 Pro S na PMW 3360 lub na słabszym sensorze Zowie FK1 możesz też zobaczyć na massdropie: https://www.massdrop.com/buy/nixeus-revel-optical-gaming-mouse-pmw3360?referer=Q6B2TT 1 Cytuj Link to post Share on other sites
lonewind 0 Napisano 19 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Dzięki za odpowiedź Zdążyłem już zamówić ZOWIE ZA12. Trochę poczytałem na jej temat itp i mam nadzieję, że będzie pasować. Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 20 Września 2016 Udostępnij Napisano 20 Września 2016 chwytem pewnie średnio... ale może. To ogólnie dobra mysz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
lonewind 0 Napisano 20 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2016 chwytem pewnie średnio... ale może. To ogólnie dobra mysz. Myszka do mnie dotarła. Jest zaskakująco dobrze. Bardzo wygodnie leży w ręce. Na prawdę czuję, że mam nad nią kontrole. Temat do zamknięcia, dzięki za odpowiedzi Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 21 Września 2016 Udostępnij Napisano 21 Września 2016 To najważniejsze Sprawy techniczne to raczej druga strona, ale wygoda jest praktycznie najważniejsza. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts