-neffedron- 0 Napisano 14 Września 2016 Udostępnij Napisano 14 Września 2016 (edytowane) Witam. Ostatnio zakupiłem zestawik, nie kupowałem nowego zasilacza gdyż wydaje mi się, że ten który mam wystarczy do tego zestawu. Zasilacz to Fortron FSP400-60GHN(85+) na linii 12V 384W do duetu G4400+Gtx750ti. Problem zaistniał w zasilaniu płyty głównej zasilacz posiada 4 pinowe, a na mojej płycie AsRock H110M-HDS jest 8 pinowe. Czy kupienie przejśćiówki 4pin->8pin załatwi sprawę? Czy wymagana jest 2x molex -> 8pin cpu? Będzie dostarczane wystarczające zasilanie do płyty głównej? Jak tak sie zastanawiam to przecież będe używał G4400 z TDP na poziomie 54W. Więc 4pinowy wtyk powinień sobie z tym poradzić, ale wole mieć pewność, że wszystko będzie dobrze i kupić jakąś przejściówke która będzie dawała wystarczające zasilanie. @edit Jak tak czytam to zauważyłem jeszcze, że istnieje przejściówka 4pin cpu+molex na 8pin cpu. Jak Wasze doświadczenia z takimi przejściówkami? Edytowane 14 Września 2016 przez -neffedron- Cytuj Link to post Share on other sites
mufasa 147 Napisano 15 Września 2016 Udostępnij Napisano 15 Września 2016 spokojnie podłącz 4 pin. wystarczy w zupełności nie trzeba żadnych przejściówek. Cytuj Link to post Share on other sites
-neffedron- 0 Napisano 15 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2016 @mufasa Napewno nie będzie problemów ze stabilnością przy obciążeniu? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
mufasa 147 Napisano 15 Września 2016 Udostępnij Napisano 15 Września 2016 absolutnie żadnych problemów. chyba że zasilacz jest jakiś niestabilny. ten zestaw łyka waty wręcz symbolicznie. Cytuj Link to post Share on other sites
-neffedron- 0 Napisano 15 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Jednak będe miał 950'ke. Ale ma osobne zasilanie 6pin więc to raczej nie ma znaczenia co do zasilania CPU, racja? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
mufasa 147 Napisano 15 Września 2016 Udostępnij Napisano 15 Września 2016 nie,ma oddzielną końcówkę peg 6 pin a to inna bajka niż zasilanie cpu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts