Conradol 0 Napisano 14 Września 2016 Udostępnij Napisano 14 Września 2016 (edytowane) Witam Forumowiczów.Mam zamiar kupić smartfon. Upatrzyłem sobie Xiaomi Redmi 3S i spełnia wszystkie moje wymagania, poza tym, że jest zbyt duży. Czy możecie polecić jakiś telefon mający poniższe cechy?- zastosowanie (od najważniejszych): rozmowy, smsy, słuchanie muzyki w słuchawkach, czytanie PDFów i innych dokumentów, przeglądarka internetowa, filmy, gry- przekątna ekranu max 4,7", idealnie 4,3", telefon musi się zmieścić w przedniej kieszeni spodni, ma mieć możliwość obsługi jedną ręką- bateria ma wytrzymać kilka dni (wi-fi i lte włączone od czasu do czasu, gry sporadycznie)- internet lte działający w całej Polsce (także poza większymi miastami), wi-fi- metalowa obudowa dobrze spasowana- system Android, który się nie przycina przy normalnym korzystaniu- możliwość nagrywania wideo w full HD- dobry dźwięk na słuchawkach (wejście mini jack)- dobra jakość dźwięku rozmów - wbudowany GPS- kupiony w polskim sklepie- gwarancja w Polsce- język polski (ewentualnie, gdyby nie był dopracowany, może być angielski, ale zupełnie pozbawiony chińskich znaków)- kolor czarny z przodu Cena tego Xiaomi to ok. 720 zł wraz z dostawą. Za telefon spełniający wszystkie powyższe wymagania mogę zapłacić 1000 zł z dostawą. Parametry nie mogą być gorsze od Xiaomi Redmi 3S. Dziękuję za propozycje i pozdrawiam, conradol Edytowane 14 Września 2016 przez Conradol Cytuj Link to post Share on other sites
panek7 0 Napisano 14 Września 2016 Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Na myśl przychodzi mi tylko Sony z3 compact, ale nie ma metalowej obudowy. Cytuj Link to post Share on other sites
kombajn 354 Napisano 14 Września 2016 Udostępnij Napisano 14 Września 2016 "telefon musi się zmieścić w przedniej kieszeni spodni" mam telefon z ekranem 5,5" który jest wielkości mojej dłoni. Zarówno dłoń jak i telefon mieszczą mi się w przedniej kieszeni spodni. Nie wiem jakie ty spodnie nosisz że ci się większy telefon nie zmieści. A w zastosowaniach takich jak czytanie PDFów i innych dokumentów, przeglądarka internetowa, filmy, gry większy telefon jest niepodważalnym atutem, wiec przestaw sobie w głowie tą mentalną wajchę ze jakiś tam telefon będzie dla ciebie za duży bo zasadniczo nie ma czegoś takiego. Najdalej po tygodniu przyzwyczaisz się do większego rozmiaru , a poszerzając zakres poszukiwań choćby o telefony 5" zaoszczędzisz sobie kupę roboty i pieniędzy. Wejdź sobie na tą stronę: http://www.phonearena.com/phones/size po skalibrowaniu obrazu (przy pomocy albo karty kredytowej/dowodu osobistego albo obecnego telefonu jeśli jest w bazie) będziesz mógł zobaczyć jakiej wielkości są w rzeczywistości dane modele telefonów. Cytuj Link to post Share on other sites
Conradol 0 Napisano 16 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Dzięki za informacje. Biorę pod uwagę smartfony 5-calowe. 1. Czy za ok. 750 zł z dostawą dostanę coś lepszego niż Redmi 3S? 2. Co sądzicie o kupnie telefonu w Chinach, np. tutaj: https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-3S-Pro-Prime-Mobile-Phone-4100mAh-Fingerprint-ID-Snapdragon-430-Octa-Core-5/311331_32682778786.html ? Nie będę miał gwarancji, ale zaoszczędzę ok. 130 zł. Jak długo czeka się na telefon i czy doliczana jest dodatkowa opłata 23% wartości telefonu? Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 16 Września 2016 Udostępnij Napisano 16 Września 2016 czy doliczana jest dodatkowa opłata 23% wartości telefonu? Czasem jest, czasem nie ma. Różnie bywa. Ja w tym tygodniu zamówiłem 3s 3/32 dhlem z ubezpieczeniem przesyłki i ubezpieczeniem od podatku, plus dodatkowy kabel usb i wyszło mi 780 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
kombajn 354 Napisano 17 Września 2016 Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Jak chcesz kupić Redmi 3S to poczekaj chwilę bo za moment ma być dostępny oficjalnie w Polsce z gwarancją itd za 699 zł http://android.com.pl/news/73493-smartfony-xiaomi-w-polsce-znamy-ceny/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts