Skocz do zawartości

Laptop do programu Subiekt Nexo, dla księgowej

Recommended Posts

Dzień dobry drodzy forumowicze,

Piszę do was z prośbą o podpowiedź jaki laptop kupić dla księgowej. Programy jakich używa to Insert Nexo i Rachmistrz, oraz proste programy magazynowe. Sprzęt z którego korzystała dotychczas, powoli nie daje rady z tym softem.

Wymagań mam kilka, oto one;

- ekran przynajmniej 15,4 '' (najlepiej matowy, ale nie koniecznie)

- system operacyjny w wersji oem (najlepiej win7, ale to pewnie już nierealne, więc może być10)

- producent dowolny (aczkolwiek preferuję; asus, fujitsu siemens, acer)

- obudowa dowolna ( mat, połysk bez różnicy)

- budżet do 2 tyś. zł

Z góry dziękuję za nadesłane odpowiedzi i propzycję.

Pozdrawiam

Edytowane przez d3m0n_cl34n3r

Za 2000 zł nie dostaniesz nic fajnego. Lepiej jakiś lapek poleasingowy i za resztę kupić porządny ekran LCD. Lapek z TN i to matowym to nieporozumienie. Za 1400 ostaniesz nowego PC z windowsem i dyskiem SSD. http://www.x-kom.pl/p/272965-desktop-hp-280-g1-mt-g3250-4gb-120500-dvd-rw-7pro64.html To jest o niebo lepsze rozwiązanie niż laptop.

Tu masz dowód czemu tak uważam: https://1drv.ms/f/s!AiOcnv6FGy59g9A0nK6daod04OMj_A

Pokaż księgowej tego linka i się spytaj czy chce laptopa na którym straci wzrok, czy porządny sprzęt do pracy

Nie wątpliwie jest to oprogramowanie zrobione na odp%&$# @*. Jednak Pani "od rachunków" nie akceptuje już innego rozwiązania. Walczyłem z tymi "wdrożeniowcami" od subiektów aby został ten stary GT, no ale omotali ją i wcisnęli Insert'a podczas mej nie obecności.

Laptop jest jedynym rozwiązaniem z uwagi na baterie która umożliwia prowadzenie sprzedaży podczas awarii prądu. W firmie używamy zgrzewarek punktowych, obrabiarek cnc, spawamy, piaskujemy itd. Także przerwy w dostawie prądu są dość częste.

Ups'y przerabiałem przez kilka lat, jest to drogie rozwiązanie w zakupie i późniejszej eksploatacji. Teraz mam jeden który utrzymuje przy życiu kasę fiskalną przez max 15 min. I tego nie chcę zmieniać wszyscy już pracujemy na laptopach.

Nexo napchali fajerwerkami i muli przez to, wiem. Szukam więc sprzętu który umożliwi płynną pracę z tym oprogramowaniem. Oraz zagwarantuję ciągłość pracy. Także żadne poleasingowe sprzęty nie wchodzą w grę. Monitory mamy dość nowoczesne samsungi 24", 1080 dpi 50/60hz.

No nie mówcie mi tylko że za 2 tysiaki nie dostane sprzętu który podoła temu wyzawaniu. Stacjonarka nie wchodzi w gre.

No to szukaj jakiegś HP albo Della z i5, 8 GB ram i SSD i do tego monitor.

i5 mobilne były spoko do ivy bridge, teraz nowe generacje mobilne, bodajże tylko i7 ma 4 rdzenie i wątki. SSD nic nie da, bo program korzysta z bazy danych na serwerze sieciowym w firmie. i7 to ja mogę do Autodesca kupić, a nie do rachunkowości. Toż to niedorzeczne by było.

Nie prawda są i 5 które mają 4 rdzenie jak mają końcówkę HQ 6 generacji ale odpowiednio kosztują, z i7 też nie jest tak do końca bo są modele z U i i 7 ma wtedy 2 rdzenie/4 wątki jak i5 z U. SSD może nawet ze słabego procka zrobić rakietę o ile jest też porządny a nie jakiś szrot.

Nie prawda są i 5 które mają 4 rdzenie jak mają końcówkę HQ 6 generacji ale odpowiednio kosztują, z i7 też nie jest tak do końca bo są modele z U i i 7 ma wtedy 2 rdzenie/4 wątki jak i5 z U. SSD może nawet ze słabego procka zrobić rakietę o ile jest też porządny a nie jakiś szrot.

Wychodzi na to, że muszę zwiększyć budżet