synaptyk 0 Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Witam Sprawa dotyczy Prestigio 4040DUO. Telefon mam gdzieś od 3 lat i na początku bardzo ścinał więc zrobiłem roota i pousuwałem niektóre systemowe aplikacje. Teraz chciałem przywrócić te aplikacje ponieważ może wtedy zaczęłyby działać Usługi Google które dawniej działały dopóki nie byłem zmuszony przeinstalować systemu. Ściągnąłem MIUI_3.1.29_4040DUO_v2 i pliki z system->app przekopiowałem na podobny folder na telefonie(nie pamiętam nazwy ale też były tam pliki apk). Zaznaczyłem żeby w razie konfliktu podmienił pliki. Po ponownym uruchomieniu system zawieszał się i dalej zawiesza na reklamie Prestigio books która jest ostatnia przed pokazaniem się ekranu blokady. Próbowałem czyścić system za pomocą recovery wipe clean(Przycisk głośności i POWER) ale to nic nie dało. W Recovery nie można nic zrobić za pomocą zewnętrznej karty pamięci która jest zapisana jako sdcard2 ponieważ system wykrywa tylko swoją pamięć telefonu (sdcard) i cache (chyba RAM). Na pamięci wewnętrzej miałem jeden plik kopii zapasowej, którą przywróciłem ale bez widocznych efektów. Próbowałem wielu programów ale w większości trzeba uruchomić tryb deweloperski lecz u mnie nie da rady się nawet włączyc systemu. Na zdjęciu załączam foldery które znajdują sie w MIUI_3.1.29_4040DUO_v2 i aplikacje które przekopiowałem Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 13 Września 2016 Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Pokaż lepiej jakie masz dostępne opcje w recovery, bo z tymi folderami sam to nic nie zrobisz...Z kartą pamięci jakoś dasz sobie radę. Na Twoim miejscu przeflashował bym cały soft od nowa. Cytuj Link to post Share on other sites
synaptyk 0 Napisano 13 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2016 W Recovery mam reboot system now apply update from sdcard (pamięć wewnętrzna telefonu nie karta sd) apply update from cage wipe data/factory reset (robiłem to kilka razy) wipe cache partition backup user data restore user data jest bardzo podobne do http://www.jihosoft.com/android-recovery/stuck-in-android-system-recovery.png Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts