veirodo 0 Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Witam dzisiaj przyjechał do mnie huawei P8 używka z allegro, sprzedający na aukcji stwierdził że ekran jest w stanie jak nowy ale kiedy go uruchomiłem na czarnym tle w jednym miejscu widać zieloną plamkę. Telefon jest na gwarancji producenta, co mam w tej sytuacji zrobić? Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 (edytowane) Plamka, czy pojedynczy pixel? Jeżeli pixel to napisz do Huawei, albo zadzwoń i zapytaj się od ilu bad pixeli przyjmują na gwarancję. Edytowane 12 Września 2016 przez Rica1 Cytuj Link to post Share on other sites
veirodo 0 Napisano 12 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2016 właśnie wróciłem z serwisu huaweia przyjęli na gwarancje, trzeba czekać co stwierdzą czy to wina sprzętu czy to uszkodzenie mechaniczne Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 13 Września 2016 Udostępnij Napisano 13 Września 2016 (edytowane) To i tak bardzo dobrze - w większości przypadków jest wyznaczona ilość bad pixeli(jeśli to samo u Ciebie) jaka musi być aby w ogóle respektowano gwarancję i stwierdzają to od ręki w salonie/sklepie. Nie wiem jak jest teraz ale w SII był to 3 pixele (mówię o czasach świetlności, gdy był obecnym flagowcem). A np. w Laptopie Sony VAIO dopiero od 7 bad pixeli uznawali gwarancje - jak dla mnie to była kpina płacąc średnio 500-800zł więcej za sprzęt o takich samych podzespołąch jak choćby Asus czy Dell. Edytowane 13 Września 2016 przez ostry.77 Cytuj Link to post Share on other sites
veirodo 0 Napisano 13 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2016 To i tak bardzo dobrze - w większości przypadków jest wyznaczona ilość bad pixeli(jeśli to samo u Ciebie) jaka musi być aby w ogóle respektowano gwarancję i stwierdzają to od ręki w salonie/sklepie. Nie wiem jak jest teraz ale w SII był to 3 pixele (mówię o czasach świetlności, gdy był obecnym flagowcem). A np. w Laptopie Sony VAIO dopiero od 7 bad pixeli uznawali gwarancje - jak dla mnie to była kpina płacąc średnio 500-800zł więcej za sprzęt o takich samych podzespołąch jak choćby Asus czy Dell. no właśnie tutaj to jest taka plamka, i mam nadzieje że uda sie to naprawić i to nie jest żadne uszkodzenie mechaniczne Cytuj Link to post Share on other sites
QuYoshi 99 Napisano 13 Września 2016 Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Nie jest. Mam to samo w swoim P8 i trzy zielone plamki na wyświetlaczu. http://imgur.com/ABptZyD tak to wygląda? mniej-więcej. Tak jest u mnie. To po lewej - miejsce, gdzie mój P8 magicznie się wygiął. Cytuj Link to post Share on other sites
veirodo 0 Napisano 13 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Nie jest. Mam to samo w swoim P8 i trzy zielone plamki na wyświetlaczu. http://imgur.com/ABptZyD tak to wygląda? mniej-więcej. Tak jest u mnie. To po lewej - miejsce, gdzie mój P8 magicznie się wygiął. ooo właśnie coś takiego Cytuj Link to post Share on other sites
QuYoshi 99 Napisano 14 Września 2016 Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Odsyłaj, nie ma co ;_; Cytuj Link to post Share on other sites
veirodo 0 Napisano 14 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Odsyłaj, nie ma co ;_; 1 godzine po tym jak telefon do mnie przyszedł już go zaniosłem na serwis na gwarancje trzeba czekać na rezultaty Cytuj Link to post Share on other sites
QuYoshi 99 Napisano 14 Września 2016 Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Daj info co powiedzieli. Niedługo sam im odsyłam i ciekawe co powiedzą, ponadto mój ma całkowicie poluzowany port usb, w ogóle kabla nie trzyma. Ponoć częsty problem tych modeli. Cholerne skośnookie telefony ;_; Cytuj Link to post Share on other sites
veirodo 0 Napisano 14 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Daj info co powiedzieli. Niedługo sam im odsyłam i ciekawe co powiedzą, ponadto mój ma całkowicie poluzowany port usb, w ogóle kabla nie trzyma. Ponoć częsty problem tych modeli. Cholerne skośnookie telefony ;_; a wyginanie sie P8 to jest jakiś częsty problem czy przypadek/wypadek ? Cytuj Link to post Share on other sites
QuYoshi 99 Napisano 14 Września 2016 Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Póki co nie doświadczyłem u znajomych, ale u mojej lubej wystąpiły te plamki cholerne... Cytuj Link to post Share on other sites
veirodo 0 Napisano 26 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2016 telefon dzisiaj odebrałem, wyświetlacz został wymieniony na nowy Cytuj Link to post Share on other sites
QuYoshi 99 Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 telefon dzisiaj również odebrałem, wymiana na nowy telefon 20.09 był kurier zabrać, dziś przyjechał oddać szybko i bezproblemowo Cytuj Link to post Share on other sites
veirodo 0 Napisano 26 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2016 to super a podali powód wymiany na nowy ? Cytuj Link to post Share on other sites
QuYoshi 99 Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 ja miałem przekrzywiony telefon, uwalone gniazdo usb i te plamki.. podejrzewam, że dlatego Cytuj Link to post Share on other sites
veirodo 0 Napisano 26 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2016 ważne że skończyło się w obu przypadkach happy endem Cytuj Link to post Share on other sites
QuYoshi 99 Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 kiedy oddawałeś na gwarancję? Cytuj Link to post Share on other sites
veirodo 0 Napisano 26 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2016 12 września dokładnie 2 tyg temu Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts