Skocz do zawartości

płyta?? ,gwarancja

Recommended Posts

witam, grając dzisiaj w nocy w crysisa zauważyłem że jakoś dziwnie ciszej komp chodzi zaglądam do budy a tam wentyl od proca stoi , wyszedłem z gry i szybko na ewerescie patrze na temperaturki proc miał 62 stopnie , odtworzyłem bude pomogłem mu palcem ruszył ,zapobiegając ponownemu problemowi wchodzę do biosu ustawiam alarm na 60 stopni i znowu pykam około 20 minut w crysisa , wszystko ładnie żadnych problemów wychodzę z gry próbuję wejść do ewerestu żeby sprawdzić tempy i czach :] , komp stanął kursor od myszy znikł zero jakiekolwiek reakcji wiec robie reset i nic , czarny ekran zero jakiekolwiek reakcji głośniczek systemowy milczy , próbowałem podmienić proca i to samo ,czarny ekran żadnej reakcji poza pracującymi wentylami....

jeszcze małe pytanko? , płyta jest na gwarancji ale zmieniłem chłodzenie mostka , oczywiście zmienię na oryginalny ale nie wiem jak serwis do tego podejdzie i czy zauważy ingerencję :oops: ???

Pytanie jedno zasadnicze po co ruszałeś palcem wentylator skoro komputer nie wieszał się ani nie przekroczył krytycznej temperatury? Wszystko zależy jak założysz oryginalny czy będzie widać ingerencję, podmieniłeś zasilacz? Zrobiłęś CLEAR BIOS?

tak jak napisałem nie kręcił się wiec mu pomogłem :oops: ,a pro po też poszedł na reklamacje ewidentnie się zatarł bardzo ciężko się kręcił , i tu też może być problem bo na pudełku pisze że ma 6 lat gwary zresztą z taką myślą go kupiłem ,, 4 lata temu AC 64 frezer,, a sprzedawca powiedział mi że ma 2 lata gwary ale mimo wszystko go wysłali do hurtowni ,zobaczymy???..., co do resetu biosu to się nie domyśliłem :oops: i nie zresetowałem , radiator no cóż , z zewnątrz nic nie widać kołeczki nie uszkodzone jedynie jest inna pasta nałożona :oops: , co do biosu to uważam że mimo wszystko by coś wyświetliło ,,tak myślę choć pewności nie mam,, najwyżej by wróciło do ustawień fabrycznych... tak miałem jak przedobrzyłem z kręceniem...