mols1 1 Napisano 10 Września 2016 Udostępnij Napisano 10 Września 2016 Witam. Od jakoś miesiąca mam nowego kompa , wcześniej podobny problem występował a mianowicie chodzi o to ,że po jakimś czasie dochodzi do ikonki Windowsa podczas włączania komputera ale system się nie uruchamia. Gdy odepnę kable od dysku hdd system włącza się normalnie. Ma ktoś jakiś pomysł jak można to rozwiązać? Pozdrawiam i przepraszam za składnie Cytuj Link to post Share on other sites
EseY 216 Napisano 10 Września 2016 Udostępnij Napisano 10 Września 2016 (edytowane) Rozumiem, że ten HDD to z starego komputera przeniesiony? @Edit. Gdy odepnę kable od dysku hdd system włącza się normalnie. Jak system odpala z odłączonym dyskiem...? Edytowane 10 Września 2016 przez EseY Cytuj Link to post Share on other sites
mols1 1 Napisano 10 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2016 Bo system mam postawiony na SSD W tym myk że HDD był formatowany i wraz z instalacją windowsa na nowym kompie instalowałem wszystkie programy na HDD. Cytuj Link to post Share on other sites
Mariusz21_21 305 Napisano 10 Września 2016 Udostępnij Napisano 10 Września 2016 instalowałem wszystkie programy na HDD tu masz problem, SSD spowalniasz starym HDD. Wraz z systemem uruchamia się przecież mnóstwo rzeczy w tym też te programy co masz je na HDD. Cytuj Link to post Share on other sites
mols1 1 Napisano 10 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2016 Żadnego problemu jakoś nie było przez 2 miesiące tylko teraz system postanowił ,że się nie odpali gdy mam podłączonego hdd Cytuj Link to post Share on other sites
Mariusz21_21 305 Napisano 10 Września 2016 Udostępnij Napisano 10 Września 2016 (edytowane) Ten SSD masz 240gb więc przeinstaluj programy, miejsca aż nadto. HDD sprawdź czy nie sypie się już czasem. Edytowane 10 Września 2016 przez Mariusz21_21 Cytuj Link to post Share on other sites
mols1 1 Napisano 11 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2016 HDD leżał w pudełku od płyty głównej przez bodajże rok bo miałem tego ssdka , ale w końcu moje wymagania wzrosły i postanowiłem zamontować ten dysk więc nie chce przeinstalowywać nic na SSD bo mam na HDD prawie 300 gb gier. Dodam że przed błędem wyskoczył mi jakiś czarny ekranik jakieś analizowanie dysku czy coś. Cytuj Link to post Share on other sites
EseY 216 Napisano 11 Września 2016 Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Sprawdź czy dysk nie ma żadnych bad sectorów. Cytuj Link to post Share on other sites
mols1 1 Napisano 13 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2016 (edytowane) Jeżeli mi powiesz jak to zrobić w momencie gdy system mi się nie uruchamia , awaryjnego też się nie da włączyć gdy dysk jest podpięty , formatować też nie mogę gdy dysk jest podpięty. Nie mam pomysłu. Dobra , jakoś się udało sformatować i od razu zrobić skan , proszę bardzo i proszę o informacje co z tym dyskiem jest grane ;D Istnieje jakiś program który usuwa programy które były na tym dysku z Windowsa? Edytowane 13 Września 2016 przez mols1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts