grattz 0 Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Pewna firma odsprzedała mi kiedys swój komputer. Kopiłem go razem z WinXP i nic w nim nie zmieniałem. Wszystkie części są takie jak na fakturze. I teraz pytanie: - Czy moge zmienić procka i grafikę ? - Jeśli nie to czy mogę dokupić drugą kartę grafiki ? ( mam taką możliwość ) Czy system wtedy wykryje zmiany i zablokuje mi WinXP ? Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Zapewne to licencja OEM, więc możesz wymienić wszystko z wyjątkiem płyty głównej. Po wymianie płyty mimo tego, że masz oryginalną naklejkę i kod seryjny twój Windows w świetle umowy licencyjnej jest piratem. EDIT: Jedyną rzeczą jaką będziesz musiał zrobić po zmianie podzespołów jest ponowna aktywacja systemu (możliwe, że będziesz musiał to zrobić telefonicznie). Cytuj Link to post Share on other sites
grattz 0 Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Tak to OEM. A czy robią jakieś problemy przy aktywacji telefonicznej ? Ktoś miał jakiś problem ? ( po wymianie procka lub grafiki ) Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Przy takiej aktywacji nie ma żadnych problemów, Przepisujesz kod, później dostajesz kod, który należy wpisać i wszystko gra. Cytuj Link to post Share on other sites
Rysioo 0 Napisano 5 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 można również wymienić płytę wystarczy powiedzieć że stara płyta uległa uszkodzeniu nie do naprawy i musiałeś kupić nową. W ten sposób można wymienić cały komputer (oprócz obudowy ) i nadal mieć legalnego windowsa. Cytuj Link to post Share on other sites
MAXIOR 0 Napisano 6 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Obudowa to myślenie w przyszłość.....masz nalepkę na budzie to nic ci zrobić nie moga Cytuj Link to post Share on other sites
19dobrzyk64 0 Napisano 6 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Nie ma problemu z aktywacją telefoniczną. Dzwonisz do automatycznego biura obsługi klienta i tam komputer mówi ci wszystko po kolei co masz robić. W razie jakiśkolwiek problemów dopiero automatyczne biuro obsługi klienta połączy cię z jednym z pracowników Microsoft. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts