Lasus 0 Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Witam, posiadam od 7 lat monitor iiyama ProLite E2207WS (1680x1050) 22 cale. Teraz planuję zakup monitora Full HD do 1000 zł. Wiem że matryca IPS ma lepsze kąty widzenia i kolory ale siedzę zawsze na wprost monitora i nie potrzebuję mieć super kątów. Nie wiem też czy kolory różnią się tak bardzo od tego co jest w matrycach TN. Chciałem także 24 cale, bo wydaje mi się że 27 to już za dużo zwłaszcza że mam teraz 22 cale. Używam monitora do gier typu world of warcraft czy inne RPG, czasem strzelanki oraz filmy wiec 144 hz nie będzie mi chyba potrzebne zwłaszcza że nie mam odpowiedniego komputera co uciągnie 144 fps. Na oku mam: Monitor iiyama G-MASTER Black Hawk GE2488HS - B2 Proszę o pomoc w doborze jakiegoś monitora Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 (edytowane) Najlepsze matryce to VA a nie IPS. IPSy świecą na biało, czerń jest słaba. Jeśli nie wiesz, czy między TN a IPS jest różnica w kolorach, to zerknij tutaj: https://1drv.ms/f/s!AiOcnv6FGy59g9A0nK6daod04OMj_A Pierwszy od lewej to VA, IPS i po prawej TN Edytowane 6 Września 2016 przez benutzer Cytuj Link to post Share on other sites
Lasus 0 Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 No to jaki model monitora będzie dobry? Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 IIYAMA X2483HSU Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Najlepsze matryce to VA a nie IPS. IPSy świecą na biało, czerń jest słaba. Jeśli nie wiesz, czy między TN a IPS jest różnica w kolorach, to zerknij tutaj: https://1drv.ms/f/s!AiOcnv6FGy59g9A0nK6daod04OMj_A Pierwszy od lewej to VA, IPS i po prawej TN VA smuży w dynamicznych grach, szczególnie widać to na czarnym tle. Cytuj Link to post Share on other sites
Lasus 0 Napisano 13 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2016 IIYAMA X2483HSU Widziałem ten monitor i strasznie obraz się rozmazuje przy ruchu myszka w grze czy w filmach. Wyglada jak by sie strasznie zacinał Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 13 Września 2016 Udostępnij Napisano 13 Września 2016 @Lasus To się nazywa smużenie. Jeżeli Cię to denerwowało to omijaj szerokim łukiem matryce VA. Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 13 Września 2016 Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Używam monitora do gier typu world of warcraft czy inne RPG, czasem strzelanki oraz filmy wiec 144 hz nie będzie mi chyba potrzebne zwłaszcza że nie mam odpowiedniego komputera co uciągnie 144 fps. Nie ma znaczenia, 144 Hz i tak zobaczysz Dołóż kapke i bierz szybką TNke z 144 Hz. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts